Kategorier

Meny

Konto

Skap sammenheng med malt gulv

Et gammelt og slitt tregulv, som burde vært skiftet ut, kan gjøres lekkert med maling. Ved å velge en farge som harmonerer med vegger og interiør for øvrig, skapes helhet og sammenheng.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Skap sammenheng med malt gulv

Foto: Barslund arkitekter/Flügger

Et malt gulv gjør interiøret rolig, fordi bunnen av rommet er jevn og ensfarget hele veien. Et lyst gulv gjør også rommet større, siden det bidrar til å «dytte» veggene utover. Jo mer dagslyset spres i rommets alle kriker og kroker, dess større og lysere oppleves det.

Har du et falmet tregulv, der solinnstråling og alder har forandret farge på gulvet under tepper og møbler, kan maling være et enkelt og rimelig alternativ til å bytte gulv.

– Før maling må underlaget være i orden. Vi anbefaler derfor å vaske og slipe før du maler. Da får du en jevn og ensartet flate uten hakk, sår og riper sier Lone Bjørslev Kisbye, i Flügger.

Maling av gulv er en overraskende enkel jobb, og et rom kan få nymalt gulv i løpet av en helg.

Valg av farge

Å male gulvet er en kul løsning for den som har et gulv med behov for oppgradering. Men malte gulv er også en vakker løsning for selve rommet, som setter hele interiøret i en annen sammenheng. Gulvet er en stor flate i rommet, og dets farge og glans har stor innvirkning på hvordan resten av rommet oppleves.

– Se på rommet og interiøret du har. Er veggene lyse og gulvene store, passer det kanskje bedre med en lysgrå farge, i stedet for rent hvitt, sier hun.

– Når sollyset flommer inn og de store veggflatene gjenspeiles i gulvet, vil en gråfarge dempe inntrykket av et stort og dominerende gulv. Har du derimot mindre plass eller mindre lys, gjør gulvet seg bedre i en hvit farge, som kan legge til ekstra lys i rommet, sier hun.

Dele på Pinterest Malingen er blank og slitesterk og tåler å brukes til gulv i boliger med normal slitasje.

Malingen er blank og slitesterk og tåler å brukes til gulv i boliger med normal slitasje.

Valg av glans

Maling med høy glans reflekterer dagslys ekstremt godt og kan oppleves blendende i lyse farger. Dessuten fremheves alle små skader og skavanker meget godt i en blank flate.

– Vi anbefaler derfor en halvblank maling til både gulv og treverk. Da får du en fin refleksjon av dagslys uten at det blender. Bruk den samme glansen til gulvet som resten av treverket i rommet. Det samler rommet på en fin måte, og gir et asketisk og estetisk rent inntrykk.

– Mulighetene er mange. Du kan velge å male gulvet i hvitt eller svart – og det er flott! Og er du modig, kan du enkelt leke med farger og mønster, og dermed skape helt forskjellige uttrykk og effekter, sier Lone Kisbye Bjørslev.

Chevron-striper er i vinden i interiøret, og er også godt egnet på gulv.

Dele på Pinterest Gulvet er slipt og påført Flügger Interior Stop Primer, samt to strøk Flügger High Finish Interior, glans 90.

Gulvet er slipt og påført Flügger Interior Stop Primer, samt to strøk Flügger High Finish Interior, glans 90.

Mer informasjon:

Flügger

Bureauet, Barslund 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]