Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Skap sammenheng med malt gulv

Det er faktisk ikke så vanskelig å male gulve som man kanskje tror. I denne leiligheten er hele tregulvet malt med høyglan...   Barslund arkitekter/Flügger
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Et gammelt og slitt tregulv, som burde vært skiftet ut, kan gjøres lekkert med maling. Ved å velge en farge som harmonerer med vegger og interiør for øvrig, skapes helhet og sammenheng.

Et malt gulv gjør interiøret rolig, fordi bunnen av rommet er jevn og ensfarget hele veien. Et lyst gulv gjør også rommet større, siden det bidrar til å «dytte» veggene utover. Jo mer dagslyset spres i rommets alle kriker og kroker, dess større og lysere oppleves det.

Har du et falmet tregulv, der solinnstråling og alder har forandret farge på gulvet under tepper og møbler, kan maling være et enkelt og rimelig alternativ til å bytte gulv.

– Før maling må underlaget være i orden. Vi anbefaler derfor å vaske og slipe før du maler. Da får du en jevn og ensartet flate uten hakk, sår og riper sier Lone Bjørslev Kisbye, i Flügger.

Maling av gulv er en overraskende enkel jobb, og et rom kan få nymalt gulv i løpet av en helg.

Valg av farge

Malingen er blank og slitesterk og tåler å brukes til gulv i boliger med normal slitasje.
Malingen er blank og slitesterk og tåler å brukes til gulv i boliger med normal slitasje.

Å male gulvet er en kul løsning for den som har et gulv med behov for oppgradering. Men malte gulv er også en vakker løsning for selve rommet, som setter hele interiøret i en annen sammenheng. Gulvet er en stor flate i rommet, og dets farge og glans har stor innvirkning på hvordan resten av rommet oppleves.

– Se på rommet og interiøret du har. Er veggene lyse og gulvene store, passer det kanskje bedre med en lysgrå farge, i stedet for rent hvitt, sier hun.

– Når sollyset flommer inn og de store veggflatene gjenspeiles i gulvet, vil en gråfarge dempe inntrykket av et stort og dominerende gulv. Har du derimot mindre plass eller mindre lys, gjør gulvet seg bedre i en hvit farge, som kan legge til ekstra lys i rommet, sier hun.

Valg av glans

Gulvet er slipt og påført Flügger Interior Stop Primer, samt to strøk Flügger High Finish Interior, glans 90.
Gulvet er slipt og påført Flügger Interior Stop Primer, samt to strøk Flügger High Finish Interior, glans 90.

Maling med høy glans reflekterer dagslys ekstremt godt og kan oppleves blendende i lyse farger. Dessuten fremheves alle små skader og skavanker meget godt i en blank flate.

– Vi anbefaler derfor en halvblank maling til både gulv og treverk. Da får du en fin refleksjon av dagslys uten at det blender. Bruk den samme glansen til gulvet som resten av treverket i rommet. Det samler rommet på en fin måte, og gir et asketisk og estetisk rent inntrykk.

– Mulighetene er mange. Du kan velge å male gulvet i hvitt eller svart – og det er flott! Og er du modig, kan du enkelt leke med farger og mønster, og dermed skape helt forskjellige uttrykk og effekter, sier Lone Kisbye Bjørslev.

Chevron-striper er i vinden i interiøret, og er også godt egnet på gulv.

Mer informasjon

Flügger

Bureauet, Barslund 

Les også 21 tips til deg som vil male som en proff!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: