Kategorier

Meny

Konto

Ny og lettere tilværelse

En liten, mørk stue i en gammel bygård var utgangspunktet. Det er det ikke så enkelt å begripe, når man ser dette lyse, hyggelige rommet!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny og lettere tilværelse

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om huseieren i utgangspunktet hadde null interesse for interiør og oppussing, var hun innforstått med at noe måtte gjøres. Hun opplevde stuen som altfor mørk, trang og upraktisk og ønsket seg lysere omgivelser, inkludert en arbeidsplass. Resultatet er et rom holdt i lyse, sommerlige farger, i en heller romantisk stil. 

Dele på Pinterest Før var rommet mørkt, trangt og gult.

Før var rommet mørkt, trangt og gult.

Stuen måler 25 kvadratmeter, med en tilstøtende sovealkove uten vinduer, som en forlengelse av rommet. Her bor mor, sønnen har eget rom. Stuedelen er fargesatt i hvitt, rosa og lys grått for å øke romfølelsen, mens sovealkoven har turkis som basisfarge. En vegg har mønstret tapet, som både tilfører farger, gir liv til rommet og erstatter bilder. 

Det tilbringes mye tid foran pc-en, og løsningen på arbeidsplassen ble et dataskatoll – rosamalt sådan. For å underbygge romfølelsen, falt valget på en stol av pleksiglass, som visuelt sett ikke tar opp noe plass. Det ligger ingen tepper på det lekre, blankmalte gulvet – en bevisst handling for ikke å avgrense det litte rommet. 

Dele på Pinterest Det er ingen tvil om at det rosa skatollet er blikkfang!

Det er ingen tvil om at det rosa skatollet er blikkfang!

Gulvet

Gulvet var ikke direkte noe lyspunkt i tilværelsen, ikledd en lystyv av et mørkt laminat som det var! Under laminatet åpenbarte det seg et vakkert, gammelt tregulv, som nå er gråmalt og bidrar mye til den lette, hyggelige atmosfæren i rommet. Det er ingen terskel inn til sovealkoven, som har fått samme gulvfarge som stuen for å skape helhet. 

Dele på Pinterest De gule veggene er historie, og kaminen trives bedre i disse delikate omgivelsene.

De gule veggene er historie, og kaminen trives bedre i disse delikate omgivelsene.

Dele på Pinterest Her lever farger og mønster i skjønn forening. Det blanke gulvet reflekterer lyset aldeles nydelig! Ikke bare er det vakkert, men også et viktig bidrag til romfølelsen.

Her lever farger og mønster i skjønn forening. Det blanke gulvet reflekterer lyset aldeles nydelig! Ikke bare er det vakkert, men også et viktig bidrag til romfølelsen.

Sovealkoven

Fraværet av vindu avgjorde hovedfargen i rommet; lys turkis, som illuderer som både frisk luft og lys. En av veggene fikk tapet, resten ble malt. Foran sengen henger flortynne gardiner, som gir rommet et svalt inntrykk og samtidig skjermer sengen.

Det gulvstående speilet er et sjakktrekk – bygget og plassert slik at det reflekterer mye lys fra det store vinduet i stuen. Rammen er malt i en mørkere turkisfarge enn veggene, med blank maling, som også reflekterer lyset. Det at selve speilglasset står direkte på gulvet, gir en illusjon av en døråpning, og rommene speiler seg på rekke og rad. 

Dele på Pinterest Lys turkisfarge illuderer både frisk luft og lys. Flortynne gardiner gir rommet et svalt inntrykk og skjermer samtidig sengen.

Lys turkisfarge illuderer både frisk luft og lys. Flortynne gardiner gir rommet et svalt inntrykk og skjermer samtidig sengen.

Dele på Pinterest En vegg er tapetsert, de andre malt. Det gulvstående speilet er bygget og plassert slik at det reflekterer mye lys fra det store vinduet i stuen.

En vegg er tapetsert, de andre malt. Det gulvstående speilet er bygget og plassert slik at det reflekterer mye lys fra det store vinduet i stuen.

Dele på Pinterest Praktisk og stilig: en spesialbygget hylle, mot den skrå veggen.

Praktisk og stilig: en spesialbygget hylle, mot den skrå veggen.

Dele på Pinterest De gule veggene er historie, og kaminen trives bedre i disse delikate omgivelsene.

De gule veggene er historie, og kaminen trives bedre i disse delikate omgivelsene.

Mer informasjon:

Beckers

INTAG

Borge

Dette ble brukt:

Tak og taklister: Elegant Takmaling, farge hvit – BECKERS

Malte stuevegger: Elegant Veggmaling Halvmatt, farge 0502-Y – BECKERS

Malte vegger i sovealkoven: Elegant Veggmaling Halvmatt farge 265 Iskrystall – BECKERS

Gulv: Gulvmaling Tre, farge 805 Skygrå – BECKERS

Tapet i stuen: utgått, for alternativer se finndintapet.no

Tapet i sovealkove: Anna French, Bird In The Bush – INTAG

Liftgardin i stue: utgått, for alternativer se intag.no

Sidegardiner i sovealkove: Baumann Solista – INTAG

Speil: laget etter mål og malt med Elegant Aqua Lakkmaling Blank, farge 267 Havsvind – BECKERS

Skatoll: Elegant Aqua Lakkmaling, farge 243 Svartkurle – BECKERS

Lenestol: LK HJELLE

Stol i pleksiglass: Kartell Louis Ghost

Bord: ANOUSKA

Lamper, teppe og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]