IFI logo
Se flere bilder
Skap et koselig hjem med lyse farger

Foto: Beckers

Skap et koselig hjem med lyse farger

Hvite vegger og lyse gulv er ikke det eneste svaret for deg som foretrekker å bo i lyse rom. Trenden med flere farger, mer tekstiler og større variasjon i materialer er supert også for å skape for å skape en hyggelig lys atmosfære i stuen, soverommet eller andre rom du vil forandre.

Anna

Anna
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye kan gjøres med noen strøk maling, og litt tapet. Som inspirasjon og startpunkt for deg som liker det «Lyst og rolig» har IFIs Trendforum laget et moodboard preget av lyst, harmonisk og balansert mangfold. Hensynet til natur og bærekraft er et selvfølgelig bakteppe.

Dette er farger og materialer for et rolig miljø. Det er behagelig, uten at noe stikker fram og krever mye oppmerksomhet. Bare lutter harmoni. Atmosfæren er lys, rolig og mild. Uttrykket har likevel større tyngde enn hva vi har vært vant til i de «lyse og luftige» rom fram til nå. Helheten virker lunere, mer personlig - som en trygg lun favn.

Se flere bilder
Mer farge, større mangfold i materialer og et varmere uttrykk med innbydende tyngde.

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

LYST OG ROLIG: Dette moodboardet viser Trendforums bilde av det «lyst og rolig interiøret anno 2020»: Mer farge, større mangfold i materialer og et varmere uttrykk med innbydende tyngde.


Se flere bilder
 I et lyst og rolig tema passer det fint med lette tekstiler, myke tepper og lyst treverk.

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

MATERIALER: Inspirert av moodbordet laget vi denne materialcollagen. I et lyst og rolig tema passer det fint med lette tekstiler, myke tepper og lyst treverk. Og en liten fargeklatt, for at det ikke skal bli kjedelig.

Farger som passer til atmosfæren

Hovedfargene er hentet fra den varme delen av fargesirkelen. De er gjennomgående lyse og fint avstemte nyanser i rosa og beige. Hvitt og grått er viktige mellomfarger, og gir luft til paletten.

Aksentfargene er hentet fra den kalde delen av fargesirkelen, og små innslag av grønt, blågrønt og blått gir helheten et friskt pust.

Fargene klinger fint sammen med lyst treverk. Møbler og mønster med runde organiske former forsteker det rolige og milde uttrykket. Myke og taktile naturmaterialer dominerer.

Se flere bilder
Basisfargene er hentet fra den varme delen av fargesirkelen, med hovedvekt på rosanyanser og beige.

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

FARGENE: Basisfargene er hentet fra den varme delen av fargesirkelen, med hovedvekt på rosanyanser og beige. Mellomfarger er hvitt og grått. De gir luft til paletten. Mens aksentene er hentet fra den kjølige delen med innslag av grønt, blått og blågrønt.

Kontrastfarger gir fin helhet

Men alt med måte; for å unngå at det blir for lunt og koselig er det viktig med kontraster. Tapet og tekstiler med svake mønstringer, innslag av glass eller andre harde materialer er gode virkemidler til å løsne litt på det varme grepet.

Når målet er å skape et rolig uttrykk, bør du unngå sterke fargekontraster. Når du skal skape en «lys og rolig» stil vil sterke farger på store flater rote det til, og ødelegge harmonien.

Se flere bilder
Når du skal kombinere mange farger i et rom, så la noen dominere de store flatene mens andre bruker du mindre av – bare som krydder.

Foto: Elna Høyer-Dahl/ifi.no

ROLIG HELHET: Når du skal kombinere mange farger i et rom, så la noen dominere de store flatene mens andre bruker du mindre av – bare som krydder.

Gulv et stort møbel

Lys eikeparkett lagt i fiskebein- eller annet mønster tar naturen inn som en behagelig kontrast til slette flater. Andre gulvmaterialer i lyse varme toner, gjerne med svake mønstringer vil også gli fint inn i denne paletten.

Se flere bilder
Det sandfargede teppet i sofaen, gulvteppet med lubben luv og rolig mønster, samt grønne planter gir den hvite stuen en hyggelig og innbydende atmosfære.

Foto: Inhouse Group

LUNT MED TEPPE: Det sandfargede teppet i sofaen, gulvteppet med lubben luv og rolig mønster, samt grønne planter gir den hvite stuen en hyggelig og innbydende atmosfære.


Se flere bilder
Flere nyanser av rosa kombinert med beige og hvit, runde former, tepper og myke tekstiler –det blir lyst, mykt og rolig.

Foto: Beckers

MYKERE: Flere nyanser av rosa kombinert med beige og hvit, runde former, tepper og myke tekstiler –det blir lyst, mykt og rolig. De mørke bordene er en fin kontrast og du unngår at det blir for søtt og feminint. Veggene er malt med Soft Pink fra Beckers


Se flere bilder
Her er veggene malt i fargen Dus fra Butinox Interiør.

Foto: Butinox Interiør

KOSELIG TREND: Rosa er en interiørfarge med lange tradisjoner, og passer både i nye og eldre interiør. Her er veggene malt i fargen Dus fra Butinox Interiør. En dus, men likevel tydelig nyanse. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.