Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Sekskantede fliser slår an

  Golvabia
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
De fleste har keramiske fliser som førstevalg når badet skal pusses opp. Valgmulighetene er større enn noen gang.

Fliser fornyes ikke så ofte

Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg
Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg

Det er litt mer omfattende å legge nye fliser på badet enn å male om soverommet. Derfor er det naturlig å velge design og farger som kan oppfattes som litt tidløse. De fleste har en tendens til å velge ”ufarlige farger”; nærmere bestemt fravær av farger.

- Det er fortsatt fliser i hvitt, grått og svart som selger best, fortellerVictoria Davidsson, produktsjef i Golvabia AB, - hva man foretrekker når det gjelder valg av størrelse og fasong på flisene varierer imidlertid betydelig.

Størrelse og fasong

I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger
I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger

I de senere årene har vi sett en tendens til at det velges stadig større fliser – og mindre. Dette gjelder både til gulv og vegg. Det er ikke uvanlig med formater som 60x60 eller 30x90 – og ulike formater kombineres gjerne for å skape mer dynamiske, visuelle uttrykk.

- Vi har en nyhet som har slått godt an, forteller Davidsson, - nemlig sekskantede fliser. Fasongen forsterkes gjerne ved at det benyttes kontrasterende farger på fugene. Sekskantede fliser i ulike farger kan gjerne legges slik at de skaper effektfulle mønster, enten uregelmessige mønster eller de legges slik at det gir inntrykk av rosetter eller liknende. Men fortsatt selger vi nok mest av de mer tradisjonelle 30x30 og 30x60-flisene, som legges med smale fuger i grått eller hvitt.

Fondvegger og soner

Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere
Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere

For å skape et mer spennende baderomsinteriør, velger mange å markere enkelte soner med fliser i avvikende farge og/eller størrelse. Spesielt veggen bak servanten, toalettet, dusjen eller badekaret oppnås god effekt å ved bryte det øvrige flismønsteret og du kan på denne måten skape en fondvegg. Små mosaikkfliser i kontrasterende farger er populært for å skape denne virkningen.

Les også Steinfliser med klikksystem

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons