Kategorier

Meny

Konto

Sekskantede fliser slår an

De fleste har keramiske fliser som førstevalg når badet skal pusses opp. Valgmulighetene er større enn noen gang.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sekskantede fliser slår an

Foto: Golvabia

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fliser fornyes ikke så ofte

Det er litt mer omfattende å legge nye fliser på badet enn å male om soverommet. Derfor er det naturlig å velge design og farger som kan oppfattes som litt tidløse. De fleste har en tendens til å velge ”ufarlige farger”; nærmere bestemt fravær av farger.

- Det er fortsatt fliser i hvitt, grått og svart som selger best, fortellerVictoria Davidsson, produktsjef i Golvabia AB, - hva man foretrekker når det gjelder valg av størrelse og fasong på flisene varierer imidlertid betydelig.

Dele på Pinterest Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg

Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg

Størrelse og fasong

I de senere årene har vi sett en tendens til at det velges stadig større fliser – og mindre. Dette gjelder både til gulv og vegg. Det er ikke uvanlig med formater som 60x60 eller 30x90 – og ulike formater kombineres gjerne for å skape mer dynamiske, visuelle uttrykk.

- Vi har en nyhet som har slått godt an, forteller Davidsson, - nemlig sekskantede fliser. Fasongen forsterkes gjerne ved at det benyttes kontrasterende farger på fugene. Sekskantede fliser i ulike farger kan gjerne legges slik at de skaper effektfulle mønster, enten uregelmessige mønster eller de legges slik at det gir inntrykk av rosetter eller liknende. Men fortsatt selger vi nok mest av de mer tradisjonelle 30x30 og 30x60-flisene, som legges med smale fuger i grått eller hvitt.

Dele på Pinterest I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger

I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger

Fondvegger og soner

For å skape et mer spennende baderomsinteriør, velger mange å markere enkelte soner med fliser i avvikende farge og/eller størrelse. Spesielt veggen bak servanten, toalettet, dusjen eller badekaret oppnås god effekt å ved bryte det øvrige flismønsteret og du kan på denne måten skape en fondvegg. Små mosaikkfliser i kontrasterende farger er populært for å skape denne virkningen.

Dele på Pinterest Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere

Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]