IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Sekskantede fliser slår an

Foto: Golvabia

Sekskantede fliser slår an

De fleste har keramiske fliser som førstevalg når badet skal pusses opp. Valgmulighetene er større enn noen gang.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fliser fornyes ikke så ofte

Det er litt mer omfattende å legge nye fliser på badet enn å male om soverommet. Derfor er det naturlig å velge design og farger som kan oppfattes som litt tidløse. De fleste har en tendens til å velge ”ufarlige farger”; nærmere bestemt fravær av farger.

- Det er fortsatt fliser i hvitt, grått og svart som selger best, fortellerVictoria Davidsson, produktsjef i Golvabia AB, - hva man foretrekker når det gjelder valg av størrelse og fasong på flisene varierer imidlertid betydelig.

Se flere bilder
Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg

Foto:

Mange kjenner hvitt og grått som et trygt, tidløst valg

Størrelse og fasong

I de senere årene har vi sett en tendens til at det velges stadig større fliser – og mindre. Dette gjelder både til gulv og vegg. Det er ikke uvanlig med formater som 60x60 eller 30x90 – og ulike formater kombineres gjerne for å skape mer dynamiske, visuelle uttrykk.

- Vi har en nyhet som har slått godt an, forteller Davidsson, - nemlig sekskantede fliser. Fasongen forsterkes gjerne ved at det benyttes kontrasterende farger på fugene. Sekskantede fliser i ulike farger kan gjerne legges slik at de skaper effektfulle mønster, enten uregelmessige mønster eller de legges slik at det gir inntrykk av rosetter eller liknende. Men fortsatt selger vi nok mest av de mer tradisjonelle 30x30 og 30x60-flisene, som legges med smale fuger i grått eller hvitt.

Se flere bilder
I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger

Foto:

I dag får du fliser i alle størrelser og i varierende fasonger

Fondvegger og soner

For å skape et mer spennende baderomsinteriør, velger mange å markere enkelte soner med fliser i avvikende farge og/eller størrelse. Spesielt veggen bak servanten, toalettet, dusjen eller badekaret oppnås god effekt å ved bryte det øvrige flismønsteret og du kan på denne måten skape en fondvegg. Små mosaikkfliser i kontrasterende farger er populært for å skape denne virkningen.

Se flere bilder
Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere

Foto: Richard Lindor

Mosaikk - kombinert med større fliser ser vi stadig oftere

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.