Kategorier

Meny

Konto

Steinfliser med klikksystem

Det kommer innovative nyheter også på steingulv, som at man med sammenføyningsprofil kan legge steingulvet i et klikksystem - ingen liming, ingen fuging.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Steinfliser med klikksystem

Foto: ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Patentet er tysk, det samme er produksjonen. Boidé Gerflor Scandinavia har fått enerett i Norden på produktene med den nyutviklede leggeteknikken.

Nyheten kommer i mange typer stein - fra Italia, India, China og Larvik (larvikitt) - i forskjellige overflater: polert, pusset, sandblåst, brent, antikk. De leveres i følgende størrelser: 60 x 60 cm, 60 x 30, 50 x 50 og 40 x 40 cm. Tykkelsen på steinflisene er 2 cm. Sammenføyningsprofilene/fugene leveres i tre farger, bruk avhengig av steintype.

Steinflisene monteres såkalt flytende på nesten alle typer underlag, men de ligger jo også av sin egen tyngde, dette formstabile materialet. Man legger flisene på en underlagsmatte av skum, profilen festes i steinens spore, settes enkelt på plass med en avsluttende forsiktig banking. Stein skjæres vanligvis med en diamantsag der flismålene ikke går opp i gulvarealet.

Bruksområdene er mange - både i offentlige miljøer og i boliger. I bedrifter og kontorbygg passer steinflisene i inngangspartier, vestibyler og korridorer, de passer i butikksentra eller inne i forretninger. I bolighus brukes stein i hall, i kjøkken og stein kombineres nå også med andre gulvbelegg i flere rom.

Alle steinfliser som leveres med klikksystem kan også leveres som vanlig stein, som da må limes.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]