IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Variasjoner i hvitt

Foto: Chera Westman/ifi.no

Variasjoner i hvitt

Trender kommer og trender går - kun det hvite består. Nordmenn velger gjerne hvite fliser på badet - men skaper variasjon ved å bruke ulike størrelser på vegg, ved dusjen eller for å fremheve servantdelen.

Chera Westman / Bjørg Owren

Chera Westman / Bjørg Owren
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rene, hvite bad er det de fleste vil ha – trass i prat om trender med industrilook, betong, metaller eller naturmønstre.

– De fleste velger nøytrale løsninger på bad. Det er et rom de skal leve med i mange år, og hovedfargene er hvitt og grått. Sandfarger er også en favoritt, sier Patrik Björklund, butikksjef hos Höganäs i Oslo.

Men i alt det hvite er det fortsatt variasjon! Store veggflater brytes opp ved å blande store, hvite fliser med læraktig overflate, med smårutete perlemormosaikk i dusjen eller rundt speil og servant.

Naturlige etterligninger

– Hva med å bruke furu i dusjen? Det er faktisk mulig med fliser, vi har et utvalg keramiske fliser som til forveksling ligner rustikk plank i flere ulike farger. Fra hvitaktig, til farge og struktur à la wenge, sier Björklund.

Flisene i seriene Chalet og Xilema er til forveksling lik ekte tre og har til og med struktur i overflaten akkurat som et rustikt gulvbord. De kan brukes både på gulv og vegg, og kan legges i rette mønstre og fiskebeinsmønstre.

Andre populære etterligninger er keramiske fliser som ligner skifer, granitt og andre steinslag.

 

Stor, større, størst

Når det kommer til formater – så vokser flisene – eller krymper. 30 cm x 60 cm var lenge regnet som en stor flis. Men ikke nå lenger. De store flisene har blitt større og finnes i format opp til 60 cm x 120 cm. Jo større flisene er, dess større krav stilles til at underlaget er helt plant og stabilt. Derfor egner store fliser seg nok best på veggen.

Dette får du med kvalitetsfliser:

• Totalløsning der fliser, lim og membran er testet og godkjent sammen

• Etikk og moral – ingen tvilsomme arbeidsforhold i produksjonen

• Garantert kvalitet: lite vannopptak, konveksitet og skjevhet

• God nok slitestyrke og tykkelse på glasuren

• Liten gjentakelse i trykkmønstre sikrer god nok variasjon

• Glasur uten luftbobler

• Innkjøp kan kompletteres i etterkant

Mer informasjon

www.hoganes.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.