Kategorier

Meny

Konto

Så ofte bør du vaske tak og vegger

Når vasket du taket og veggene dine sist?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Så ofte bør du vaske tak og vegger

Foto: Jordan

I lyse tider kommer flekker og smuss til syne. Ikke så rart siden støv og pollen kan binde seg til tak og vegger. Spørsmålet er hvor ofte vi bør vaske disse flatene. Carina Jonsson hos Orkla House Care har svaret. 

En gang i året

− Det kommer veldig an på hva slags livsstil du har. Lufter du mye vil støv og pollen komme lettere inn. Bruker du mye stearinlys og fyrer med ved, blir det lettere sot. De som røyker inne bør også vaske oftere. Men helt generelt vil jeg si at det holder å vaske tak og vegger en gang i året, sier hun. 

Dele på Pinterest Carina Jonsson hos Jordan

VASKETID: − Det kommer an på hvor mye smuss du får inn i huset, men generelt vil jeg si at det holder å vaske tak og vegger en gang i året, sier Carina Jonsson fra Orkla House Care.

Slik gjør du det

Jonssons vaskeoppskrift er enkel.

− Bruk alltid en tørr mikrofibermopp når du skal vaske. Den moppen blir statisk og fungerer som en støvmagnet. Så påfører du husvask ved hjelp av en lavtrykksprøyte. Bløtlegg bare 1-2 meter av gangen å la det virke noen minutter. Vask med tak- og veggmopp der du har fuktet. For å skylle overflatene tar du en ny mikrofibermopp og fukter den med vann og drar over, forklarer hun. 

Dele på Pinterest Vaske tak

BORT MED MOPP: Eksperten mener alle vaskejobber bør starte med en tørr mikrofibermopp. − Det er fordi den moppen blir statisk og fungerer som en støvmagnet.

De vanskelige skjoldene

Jonsson mener malte matte tak blir lett skjoldete når de vaskes.

− På matte tak er det nesten umulig å unngå at det blir skjolder. Slik er det også med vegger som er lyse og matte. Prøv først på et sted som ikke er så synlig, råder hun.   

Smart vask før maling

Jonsson anbefaler å bruke husvask fordi det emulgerer fett uten å innholde såpe.

− Velger du å male etter en vask, er du også sikret god vedheft, sier hun. 

Dette trenger du:

  • Mopp startkit tak/vegg
  • Mopp mikrofiber tak/vegg
  • Lavtrykksprøyte
  • Husvask

Mer informasjon:

Jordan

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]