Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Stell pent med gulvet

Gulvet lever lenger når du tar godt vare på det.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stell pent med gulvet

Foto:

Et gulv skal vare lenge, og det skal se pent ut lenge. Da gjelder det å vise det omsorg. Det må rengjøres jevnlig. Men like viktig: Det må rengjøres riktig.

Ulike gulv, ulik omsorg

Hvordan gulvet helst bør rengjøres, avhenger selvsagt av type gulv og eventuell overflatebehandling. Derfor er regel nummer én alltid å følge leverandørens anvisning.

Annonse

Det er tørt som teller

Hovedregelen for de aller fleste gulv, er at det er tørrmopping og støvsuging som gjelder når det kommer til det jevnlige renholdet. Bruk gjerne en tørrmopp med microfiber for best resultat.

LES OGSÅ: Slik vasker du gulvet

Dele på Pinterest Støvsuge gulv

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TØRT: Støvsuging er bra for alle gulv, ikke bare tepper.

Vått kun ved behov

Bruken av fuktig rengjøring bør begrenses til fjerning av flekker og annet smuss som sitter fast. Og da er det skånsom vask som gjelder, med en godt oppvridd klut. Flekkene bør du fjerne så fort du oppdager dem.

Tips: La vaskebøtta stå!

Bruk minst mulig vann når du vasker – uansett gulv. En våt klut eller mopp fører som regel bare til at smusset fordeles utover gulvet.

Tørk opp etter deg

Er du av dem som allikevel sverger til våt rengjøring av hele gulvet, bør du i hvert fall være flink til å tørke opp fukten etter deg. Ingen gulv har godt av at det blir stående fukt på gulvet.

Tips: Juks deg til god lukt

Gulveksperter fraråder ofte bruk av grønnsåpe. Derfor kan du heller jukse litt, og sette en skål med grønnsåpe under sofaen, og det vil lukte skinnende rent uten at gulvet kommer til skade.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]