Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Derfor bør du legge gulvet om sommeren

Nå er den perfekte tiden for å legge nytt gulv.

cloud_download
fullscreen
 • <b>FORDELER:</b> Det er mange fordeler med å legge gulv om sommeren.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>PRAKTISK:</b> Sammenlignet med andre årstider er det mer praktisk å legge parketten nå. Her legges parkett fra SAGA Parkett.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>TILPASSE SEG:</b> Gulv som legges om sommeren får bedre tid til å tilpasse seg klimaet.

  Foto: Tarkett

 • <b>ANSIKTSLØFT:</b> Et nytt, flott gulv i stua gir et løft til boligen og interiøret.

  Foto: SAGA Parkett

 • <b>ALLE GULV:</b> Det er ikke bare tregulv som med fordel kan legges om sommeren. Også andre gulv, som vinyl, er mer praktisk å legge nå.

  Foto: Gerflor

Annonse
Annonse

Går du med planer om å legge gulv, bør du gjøre det i løpet av de varme sommermånedene. Både personlig økonomi, tid, plass, de praktiske forholdene og de klimatiske forholdene taler for det.

– Husk at sommeren ikke bare er ideell for utendørsarbeid, det er også en veldig bra tid for å pusse opp inne. Dette er en god periode å legge gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Enklere og mer praktisk

Ny parkett i stua

ANSIKTSLØFT: Et nytt, flott gulv i stua gir et løft til boligen og interiøret.
camera_alt (SAGA Parkett)

Hvis du sammenligner med andre årstider, som både er våtere og kaldere, er det ingen tvil om at det er store praktiske fordeler med å legge gulvet nå.

– Det er mye lettere å gjøre ting inne på sommeren. Skal du legge tregulv, må du for eksempel tenke på at du skal stå og kappe opp parketten. Da er det mye bedre å stå tørt og fint ute i stedet for i kulde og våt snø, sier Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig og distriktssjef i RBI Gulv, som blant annet forhandler parkett under varemerket SAGA.

Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor, er enig i at de praktiske fordelene er store, og legger til: – Om sommeren har du jo også mulighet til å rydde rom og sette møbler og annet rot ut mens du jobber. Vi merker på salget at flere og flere bruker sommeren også til å pusse opp innendørs. Det er nå folk har tid, i hvert fall hvis vi får regnværssommer, sier hun.

Ideelle forhold

Legge gulv

ALLE GULV: Det er ikke bare tregulv som med fordel kan legges om sommeren. Også andre gulv, som vinyl, er mer praktisk å legge nå.
camera_alt (Gerflor)

Også klimaet om sommeren tilsier at dette er den perfekte tiden for å få på plass drømmegulvet – i hvert fall om drømmegulvet er et flott tregulv. Tre er nemlig et levende materiale, som sveller og krymper i takt med forandringer i luftfuktigheten.

– Den høye temperaturen og luftfuktigheten i sommermånedene gir forhold som er ideelle for å legge tregulv. Når det er kaldt ute og luftfuktigheten er lav, som på vinteren, kan treverket reagere med å krympe, noe som vil gi gliper i skjøtene. Disse glipene vil forsvinne når luftfuktigheten stiger igjen, så det er ikke noen krise, men det er fremdeles fint å legge gulvet nå. Da reagerer ikke treverket med en gang og det får mer tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, sier Langelandsvik.

Tid og penger

I tillegg til de gode forholdene, er det ingen hemmelighet at feriepenger og tomme kalendere taler for litt oppussingsarbeid om sommeren.

– Både feriepenger og skattepenger kommer inn på kontoen i disse tider, og det er jo ingen tvil om at det kommer godt med når du skal pusse opp, avslutter Bigum Borgen.

Lys parkett i stua

TILPASSE SEG: Gulv som legges om sommeren får bedre tid til å tilpasse seg klimaet.
camera_alt (Tarkett)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]