IFI logo
Se flere bilder
Room Designer - visualiser gulvet til ditt hjem

Foto: Tarkett

Room Designer - visualiser gulvet til ditt hjem

Er du nysgjerrig på om drømmegulvet vil passe inn i ditt hjem? Det å forestille seg hvordan gulvet vil se ut i valgt rom er ikke alltid like lett. Da kan det være en fordel å ta i bruk digitale verktøy laget til dette formålet. Visualiser dine ideer med Tarkett sin Room Designer.

Rebecca Johnsgaard

Rebecca Johnsgaard
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønn vegg, hvit vegg. Mørke kjøkkenskap, lyse kjøkkenskap. Baderom, soverom. Det er mange ulike faktorer å ta hensyn til ved valg av gulv. Å visualisere hvordan det vil se ut er derfor ikke alltid like lett. Går du for eksempel inn i en butikk for å se gulvet blir du i mange tilfeller kun presentert små gulvprøver.

Derfor har Tarkett utviklet et digitalt hjelpemiddel for at du enkelt skal kunne se hvordan gulvet ser ut over en større flate, eller i din egen stue, før du kjøper det.

Se flere bilder
Room Designer gulv til gangen

Foto: Tarkett

LA KREATIVITETEN BLOMSTRE: Room Designer har flere forhåndsbilder tilgjengelig for bruk. Her er ser vi ett av dem, med det unike gulvet «Prestige Ask SEASHELL». 

Hvordan fungerer Room Designer?

Det første du må gjøre er å gå til Tarkett sin hjemmeside. Her får du valget om du er privatkunde eller proffkunde. Valget her vil påvirke hvilke rom og funksjoner som er tilgjengelig i Room Designer. Du velger privatkunde når det er gulv til eget hjem. Room Designer ligger så nederst på hjemmesiden. Klikk på denne, og du er inne – da er det bare å la kreativiteten slippe løs.

Tarkett har lagt til rette for bruk av forhåndsbilder der du kan finne noe som ligner på ditt egen rom, om dette skulle omhandle stue, kjøkken, soverom, bad, entré og gang, hjemmekontor og barne- og aktivitetsrom.

– Det finnes flere produkt- og funksjonskategorier inne i Room Designer. Her kan du velge gulv ut fra kolleksjoner, produktkategorier, fargefamilie, fargenyanser og mønster for å finne det gulvet som er mest perfekt for deg. Er det et lyst gulv du er på utkikk etter, ja da klikker du på «fargenyanse» og velger lyst – nå får du alle lyse gulv alternativer opp foran deg. Skulle du ha et spesifikt gulv i tankene er det mulig å søke på både varenummer og navn på gulvet, sier Hege Moland hos Tarkett.

– Andre funksjoner som er tilgjengelige er rotasjon. Her er det mulig å snu gulvet så det ligger den retningen du helst vil. Dette kan være veldig nyttig om du ønsker å se hvordan lyset fra vinduet påvirker gulvets uttrykk. Mulighet for zooming for et mer detaljert bilde av gulvet er også tilgjengelig, legger hun til.

Se flere bilder
Ulike produktkategorier i verktøyet

Foto: Tarkett

DIGITALT VERKTØY: Det finnes flere produkt- og funksjonskategorier inne i Room Designer. Her kan du velge gulv ut fra kolleksjoner, produktkategorier, fargefamilie, fargenyanser og mønster for å best finne gulvet som passer for deg. 

Sammenlikning av ulike gulv

Etter du har sittet å puslet litt frem og tilbake i Room Designer, har du kanskje kommet frem til to favoritter. Men hvordan skal du klare å sammenlikne dem opp mot hverandre på enklest mulig måte?

– Det er mulig å legge inn to typer gulv mot hverandre for å sammenlikne. Skjermen splittes da i to, og gjør det lettere for deg å se hvordan rommet vil opptre ved ulike typer gulv. Denne funksjonen er spesielt fin å ha hvis valget står mellom flere gulv, sier Moland. 

Se flere bilder
Sammenlikning av to ulike gulv

Foto: Tarkett

SAMMENLIKNE GULV: Inne i Room Designer kan du sette to og to gulv opp mot hverandre for å enklere ta et valg. Her har vi sammenliknet gulvene «Lamin'Art Mellow Oak Natural» til venstre med gulvet «Woodstock Patagonia Oak» til høyre.

Gjør rommet enda mer personlig

En spesielt nyttig funksjon som Room Designer inneholder er at du kan legge inn egne bilder av rommet som skal ha nytt gulv. Du tenker kanskje at bildene må være i den høyeste kvalitet, men det må de ikke  –  mobilkamera funker like så bra.

Etter du har funnet frem til et gulv du liker ved bruk av egne bilder, kan de lastes ned på samme måte som om du hadde brukt forhåndsbildene til Tarkett. 

Se flere bilder
Personalisert bilde med mørkt gulv

Foto: Chera Westman/ifi.no

BRUK EGNE BILDER: Ta bilde av rommet – last det opp i Room Designer og se hvordan ulike gulv vil se ut. Her er det blitt brukt bilde tatt under Designers Saturday av A.Huseby sin café. Gulvet vi har prøvelagt digitalt er Essentials Belmond Oak Grey. 

Gulv og vegg til våtrom

Er det gulv til våtrom du er på utkikk etter? Da er det ikke alle gulv som en anbefalt. Inne på Room Designer må du velge «Gulv og vegg til baderom og vaskerom». Da får du opp alternativer som er egnet til slike rom.

Det er uansett alltid anbefalt å sjekke produktegenskaper og bruksområder på nettsiden før kjøp av gulv. 

Se flere bilder
Gulv og vegg til baderommet

Foto: Tarkett

VÅTROM: Under «gulv og vegg til baderom og vaskerom» finner du gulvene som egner seg til våtrom. På bilde ser vi gulvet «Aquarelle Carrara Marble White». 

For proffkunder

Funksjonene og målet for Room Designer det samme som for privatkunder og deres hjem, bare at den er vinklet mot håndverkere, arkitekter, utbyggere og andre profesjonelle aktører. Du får derfor en stor del andre muligheter, og forhåndsbildene er her kategorisert som hoteller og restauranter, helseinstitusjoner, eldreomsorg, skoler, butikker og kjøpesentre, kontorer og offentlig sektor, boliger og sportsarenaer.

– Proffsiden, eller prosjektsiden av Room Designer er veldig fin å bruke som arkitekt eller til fremvisning av forslag til gulv for prosjekter som skal utføres. Det er flere typer gulv tilgjengelig i Room Designer til prosjektmarkedet enn for privatpersoner. Blant annet finner vi her i tillegg tepper, LVT, linoleum og ulike vinylgulv, sier Moland. Her finnes det også en kategori for Tarketts resirkulerbare gulv som ligger i Circular Collection.

Ofte er det veldig smart å kunne fremlegge visuelle bilder av rommene til kunden, og hvordan det faktisk vil se ut med de ulike gulvene. 

Se flere bilder
Gulv til kontor og offentlig bygg

Foto: Tarkett

PROSJEKTER: Inne i Room Designer for proffkunder er det andre kategorier for forhåndsbilder å velge mellom – med alt fra helseinstitusjoner til kontorer. Proffsiden, eller prosjektsiden av Room Designer er veldig fin å bruke som arkitekt eller til fremvisning av forslag til gulv for prosjekter som skal utføres. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.