Kategorier

Meny

Konto

Hvordan velge gulv – trendene viser vei

Ditt nye gulv er naturnært, retroinspirert eller eksklusivt ifølge gulvleverandøren Tarkett. Disse gulvtrendene kan du finne inspirasjon i når du står foran spørsmålet: Hvordan velge gulv?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvordan velge gulv – trendene viser vei

Foto: Tarkett

I 2021 fortsetter vi å agere stadig mer bevisst når det kommer til bærekraft og gode miljøvalg. Å ta hensyn til miljøet vil bli et naturlig innslag i alle valg vi tar. Også når vi skal pusse opp og velge gulv.

– Vi ønsker å omgi oss med færre, utvalgte bærekraftige elementer, som de lyse og elegante eikegulvene er et godt eksempel på. De mønstrede tregulvene i retrostil fortsetter å vokse i popularitet, og det samme gjør de eksklusive, resirkulerbare vinylgulvene. Bærekraft er ikke lenger bare en trend, men en selvfølge, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett

Dele på Pinterest tre gulvtrender

Foto: Tarkett

TRE TRENDER: Naturlig utseende, gjenvinnbare materialer og et retroinspirert design er representantene for de toneangivende trendene når det kommer til hvordan vi vil velge gulv i 2021. Det mener gulvleverandøren Tarkett. 

Hvordan velge gulv – her er tre trender:     

Naturlighet inspirert fra Japan

Likhetstrekkene mellom skandinavisk og japansk interiørstil er mange. Det gjelder ikke minst forkjærligheten til naturlige materialer og enkle, rene linjer. Brede parkettbord i vakre lyse farger, passer godt inn i både skandinavisk og japansk syn på skjønnhet og jakten på enkel estetikk og harmoni. Den naturlige stilen kombineres gjerne med møbler i ulike trematerialer, i beige- og bruntoner. 

Dele på Pinterest japansk stil

Foto: Tarkett

JAPANINSPIRERT: Det er flere likheter mellom den skandinaviske og japanske innredningsfilosofien, ikke minst forkjærligheten til naturlige materialer og følelsen av noe upretensiøst. Vi vil omgi oss med færre, utvalgte elementer, som er bærekraftige, og tregulvet Shade Eik Cream White reflekterer naturen med sine elegante, naturlige fargetoner. 


Dele på Pinterest naturmaterialer

Foto: Tarkett

NATURLIG: Den naturlige stilen kombineres gjerne med møbler i ulike trematerialer, i beige- og bruntoner. Heritage Eik Lime Stone har et vakkert, naturlig utseende, der kvistmerker og mangfoldet av treet gir gulvet en livlig karakter.

Klassisk og retro med mønster

Mønstrede tregulv tilfører karakter og en spennende dimensjon til rommet. Her er Tarketts Noble-kolleksjon, med det klassiske rutemønstrede gulvet fra 1950-tallet, et eksempel på gulv som møter den bakoverblikkende trendretningen. Et retrogulv med nøye utvalgte eikestaver, som kombinerer klassisk med nytt, og gir et moderne designuttrykk.

Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert. Overflaten er børstet og behandlet med hardvoksolje, noe som tilfører gulvet en vakker, matt struktur. 

Dele på Pinterest rutete gulv

Foto: Tarkett

KLASSISK RETRO: Et retrogulv med nøye utvalgte eikestaver, som kombinerer klassisk, med nytt og gir et moderne designuttrykk. Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert. Noble Eik Wasa med sin vakre, varme, brune nyanse, gir et flott preg på overflaten og følelsen i rommet. Gulvet har en hardvoksoljet og børstet overflate, som gir en vakker struktur, forsterket og fremhevet av lyset.


Dele på Pinterest Noble, Tarkett

Foto: Tarkett

RUTEMØNSTER GIR KARAKTER: Mønstrede tregulv kan tilføre karakter og en spennende dimensjon til rommet. Inspirasjonen til Noble-kolleksjonen kommer fra det klassiske rutemønstrede gulvet fra 1950-tallet. Det rutete mønsteret finnes i forskjellige farger og størrelser, fra lyst skandinavisk, til varmt mørklasert, Noble Eik Scandinavia har en hvitpigmentert overflate. 

Gjenvinnbare materialer

Bærekraft er ikke lenger en trend, men en selvfølge. Materialene skal være slitesterke, holdbare, og kunne gjenvinnes når de ikke kan brukes lenger. Et eksempel på virkelige holdbare gulv, er de eksklusive, svenskproduserte vinylgulvene i Tarketts iQ-serie. Gulvene er slitesterke og holdbare, og tåler alt av søl og tråkk som det kan bli på kjøkkenet, i vaskerommet, på badet eller ved inngangsdøren. Når du en gang i fremtiden ønsker å bytte gulv igjen, kan disse sendes tilbake til produsenten og i sin helhet brukes ved produksjon av nye gulv!

– Det omfattende innovasjonsarbeidet som er utført innen bærekraft og design, har resultert i at disse gulvene, som opprinnelig ble utviklet for offentlige miljøer, nå blir mer og mer vanlige i private hjem der det stilles høye krav til både estetikk og funksjon, sier Hagtvedt. 

Dele på Pinterest bærekraftige gulv

Foto: Tarkett

BÆREKRAFT er ikke lenger en trend, men en selvfølge. Materialene skal være slitesterke, holdbare, og kunne gjenvinnes når de ikke kan brukes lenger. iQ Megalit har et elegant mønsterbilde med store flak i glitrende nyanser, som har hentet inspirasjon fra naturens mineraler og metaller. 

Dele på Pinterest gjenvinnbar vinyl

Foto: Tarkett

GJENVINNBART: iQ Surface har et kraftig og finjustert mønsterbilde, der fargesammensetningen viser en lekenhet og en nordisk eleganse. De svenskproduserte homogene vinylgulvene er holdbare, enkle å vedlikeholde, og kan resirkuleres når de må byttes ut. Gulvene passer like godt på kjøkkenet og i gangen, som på vaskerommet eller på badet. 


LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Gulv
Tre og parkett
Laminat
Mer informasjon

Om Tarkett

Tarkett har produsert gulv i Norden siden 1886, og markedsfører i dag gulv- og veggmaterialer for hjemmemiljø, samt design- og funksjonsløsninger for offentlig miljø. Med 34 produksjonsenheter og 13.000 ansatte er Tarkett en av de største gulvprodusentene i verden. 

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]