Kategorier

Meny

Konto

Når drømmen er et retrogulv

Ønsker du deg et retroinspirert gulv, bør du ta en titt her.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Når drømmen er et retrogulv

Foto: Forbo Flooring

De nye tekstilgulvene fra Forbo Flooring, Flotex Tibor, har hovedsakelig design som har skjelt til naturens former. Kolleksjonen, som bærer den ungarskfødte, britiske designeren Tibor Reich sitt navn, er satt sammen av hans egne design og Fotextur-teknikk. Her kan du se en video om teknikken og bakgrunnsarbeidet.

Der finnes åtte ulike mønstre, alle med særpregede retrouttrykk, lykkeligvis i et mangfold av farger – dette gjør dem til spennende samarbeidspartnere i interiøret!

Velg mellom Onyx; som sprekker av tørket leire, Tessello; mønster i flere lag, Tweedy; som avtrykk av filleryer, Mosaic; mosaikkmønster, Arbor; barken på trestammen, Ziggurat; inspirert av strå, Atomic; atomavtrykk og Quartz; som singelen på gårdsplassen.

Dele på Pinterest FILLERYER Her er det filleryer som er inspirasjonen. Mønsteret Tweedy er tofarget, her i oransje/gult.

FILLERYER Her er det filleryer som er inspirasjonen. Mønsteret Tweedy er tofarget, her i oransje/gult.

Dele på Pinterest STILIG KONTRAST Rosa møbler er lekkert mot det sort-hvite teppet i designen Quartz.

STILIG KONTRAST Rosa møbler er lekkert mot det sort-hvite teppet i designen Quartz.

Gulvets egenskaper

Flotex-gulvene er ikke bare fine å se på, tekstilgulvene kombinerer også vinylbeleggets slitestyrke og holdbarhet med teppenes kvalitet, varme og komfort. Resultatet er slitesterke gulv med lang levetid. De er til bruk i tørre rom, og er meget velegnet til rom med stor slitasje. Materialet gir en lun opplevelse, og demper også lyder i rommet – en bra løsning til blant annet TV-stuer, kjellerstuer og barnerom.

Gulvene er smussavvisende. Korte, rette fibre sørger for at støv og bøss ikke får ordentlig tak, og gjør støvsugingen til en lek. Er det nødvendig å bruke fuktighet for å fjerne flekker, er det rent, lunkent vann og børste som gjelder, eventuelt et vanlig rengjøringsmiddel ved behov. En vanntett bakside forhindrer vannet fra å gjøre skade.  

– I private hjem egner teppene seg ypperlig til bruk også i entréen, hvor man tråkker inn med vått og skittent skotøy. Flotex er mye brukt i varmestuer på skisentre, noe som understreker gulvets styrke, forteller Gunni Marie Blunck, Marketing Manager hos Forbo Flooring.

Dele på Pinterest LEIRESPREKKER To gråfarger i mønster av sprukken leire, i design Onyx.

LEIRESPREKKER To gråfarger i mønster av sprukken leire, i design Onyx.

Dele på Pinterest SINGEL OG GRUS Quartz har formene til småstein og singel, her i en frisk fargekombinasjon.

SINGEL OG GRUS Quartz har formene til småstein og singel, her i en frisk fargekombinasjon.

Mer informasjon

Forbo Flooring

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]