IFI logo
Se flere bilder
Gulvtrender 2020

Foto: Fargerike

Gulvtrender 2020

Gulvtrendene for 2020 påvirkes av økt fokus på bærekraftig miljø, ønske om mer farger og mønster, og en frodig, litt vågal interiørstil. Dette gjelder alle typer gulv; parkett, laminat, tepper, belegg og malte gulv.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blått og grønt er blant de mest populære veggfargene nå. På tapet og tekstiler er det mye blomstermønster, gjerne store mønster og tropiske innslag. På tapetene er det også mye strukturer som strie og eksotiske vevinger av for eksempel bananblader som gir en ny og frodig twist. Vi bruker også mer tekstiler enn før – lag på lag. At vi har blitt mer vågale og innreder mer frodig, påvirker også hva slags gulv vi ønsker.

Gulvet viktig for helheten

− I 2020 ser vi gulvet som den femte veggen. Farger og mønster skal høre sammen og danne en helhet for rommet. Vi velger mer farge, mer mønster og større variasjon også på gulv, og det er ikke nødvendig å ha samme gulv i alle rom, sier Tale Henningsen i en pressemelding fra Fargerike.

Hvilken funksjon rommet har og hvordan det skal brukes, styrer i større grad valget av gulv. I en bolig kan det gjerne være et varmt og mykt teppe på soverommet, praktisk laminat på kjøkkenet og en bred 1-stavsparkett i stuen.

 

Denne gulvtrenden gjør det lettere å finne riktig gulv til hvert rom.

Se flere bilder
Tale Henningsen er en god ambassadør for den nye stilen med farger og mønster.

Foto: Fargerike

KREATIV LEDER: Tale Henningsen er en god ambassadør for den nye stilen med farger og mønster. Gulvtrendene i 2020 er en del av et større motebilde.

Parkett lys og mørk

Parkett er fortsatt den store favoritten og lys, blond eik i 1-stavsparkett er en klassiker.

 

– Et sikkert og godt valg. Den gir masse muligheter når det kommer til farge og mønster. Dens motkandidat er mørkt tre. Ikke rødlig som for noen år siden, men brun og elegant. Dens kontinentale stil og sofistikerte uttrykk passer perfekt til alle nye tekstiler og mønstringer som finner veien inn i våre moderne hjem. Begge i tradisjonelle bredder og lengder, eller fiskebensparkett og klassisk rutemønster som også er blitt veldig populært, forteller Henningsen

Se flere bilder
Her Fargerikes bestselgende parkett, Storhaug.

Foto: Fargerike

BESTSELGER: Lys en-stavs eikeparkett er en storfavoritt. Her Fargerikes bestselgende parkett, Storhaug.

Laminatgulv med mønster

Den nye mønstermoten ser vi på alle materialer: tregulv, malte gulv, belegg og tepper.

 

– Mønster på salongtepper er vi kanskje vant til, men nå får vi også i større grad mønster på vegg til vegg-tepper. For ikke å glemme alle laminatversjoner som vinylbelegg, klikkvinyl og laminatgulv. Måten disse lages på gir helt nye muligheter når det kommer til mønster. Ny teknologi gjør disse produktene enda mer attraktive både å se på og å gå på, og i tillegg er de bærekraftige, sier Henningsen.

Se flere bilder
Laminat tåler robust bruk uten at du må fire på stilen.

Foto: Fargerike

LAMINAT: En gulvtrend i 2020 er å velge gulv tilpasset bruken av rommet. Laminat tåler robust bruk uten at du må fire på stilen.

Se flere bilder
De betonglignende flisene her er klikkvinyl.

Foto: Fargerike

FLISER: Fliser er populært. De betonglignende flisene her er klikkvinyl. De er et godt valg til kjøkken, gang eller vaskerom. 

Tepper i alle størrelser og fasonger

Både vegg til vegg-tepper og avpassede tepper (salongtepper) har fått en ny oppsving. Og teppene finnes i en rekke materialer, fra 100% ull til syntetiske tepper med selvrensende effekt. Også her finner vi mer mønster, og en stil preget av luksusfølelsen vi kjenner fra hotellrom.

Se flere bilder
Det blir lunt og behagelig med vegg-til-vegg teppet Hawaii.

Foto: Fargerike

TEPPE: Det er også en gulvtrend i 2020 at det skal være lunt og behagelig. Slik det blir med vegg-til-vegg teppet Hawaii. Det demper lyd og er deilig å gå på.

Miljøhensyn påvirker gulvtrend 2020

Henningsen forteller også at økt fokus på bærekraftig utvikling også gjenspeiles i gulvtrendene for 2020. Det handler om å ta vare på det vi har. Fra naturen til hjemmene våre. Det å male gulvet, bruke de materialene vi har om igjen er viktig.

– Vi maler selve gulvet og gjerne også trapper. Og nye matte malinger gir mulighet for en mer tidsriktig stil, sier hun.

Korklaminat er blitt en bestselger fordi det er bærekraftige gulv. Det kommer i flere forskjellige kvaliteter og stiler, samt med ulike mønstre.

 

– Nå har vi til og med et karbonnegativt korkgulv! forteller Tale Henningsen

Se flere bilder
Gulvet her er malt i fargen Makrellskyer.

Foto: Fargerike

MALTE GULV: Det er en miljøvennlig gulvtrend i 2020 å bruke det gulvet man har. Ved å male gulvet endres rommets stil. Gulvet her er malt i fargen Makrellskyer.

Se flere bilder
Karbonnegativt korklaminat er både vakkert og miljøvennlig.

Foto: Fargerike

MILJØ: Miljøhensyn og estetikk går hånd i hånd her; karbonnegativt korklaminat er både vakkert og miljøvennlig.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.