Kategorier

Meny

Konto

Ditt nye stuegulv – parkett eller laminat?

Parkett eller laminat til stua? Hva skal vi velge?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ditt nye stuegulv – parkett eller laminat?

Foto: Tarkett

I prosessen med å velge nytt gulv til stuen, kommer ofte spørsmålet om vi skal velge parkett eller laminat. Men hva er egentlig forskjellen? For utseendemessig kan de være temmelig like. Både parkett og laminat fås i et bredt utvalg formater, farger, mønstringer, kvaliteter og stiler.

Svaret ligger i hvordan gulvet skal brukes. For det er forskjell på en aktiv småbarnsfamilie med hund, og et voksent par som stort sett vandrer rundt på sokkelesten.

LES OGSÅ: Gulv som tåler en trøkk

Nesten som tre

Trenger du et gulv som skal tåle harde påkjenninger fra folk og dyr, er det ingenting som slår et kvalitetslaminat. Dette er gulv som er slitesterke, enkle å vedlikeholde og de holder seg pene i en mannsalder. I tillegg er de moderne laminatgulvene til forveksling like autentiske tregulv.

Dele på Pinterest Vannbestandig laminat i stua

Foto: Pergo

LAMINAT: Et kvalitetslaminat tåler harde påkjenninger. Noen laminatgulv, som Pergo Sensation, er også laget for å tåle vannsøl.

Unikt og levende

Et gulv laget av tre, er naturlig, unikt og levende. Det betyr at du ikke finner to like planker. Ei heller to like dekorer. Tregulv er lunt og godt å gå på, og gir et eksklusivt inntrykk.

Dele på Pinterest Naturlig og levende parkett

Foto: Pergo

NATURLIG: Et parkettgulv av tre er unikt og levende. Tregulv er lunt og godt å gå på, og gir et eksklusivt inntrykk. Her er Langeland fra Pergo.

Krever mer pleie

I dag leveres parkett med både lakk, olje og hardvoksolje på overflaten. Lakken er mest slitesterk, og oljen ser mest naturlig ut. Hardvoksoljen er på en måte et mellomting. Behandling med olje og hardvoksolje krever pleie og vedlikehold. Hvis tregulvet blir slitt, kan det slipes, men da vil det opprinnelige utseende med kanter, innfarging og preging av overflaten forsvinne.

Det er hvordan du skal bruke gulvet som gir det beste svaret. Uansett: Parkett og laminat er fantastiske gulv til stuen.

Dele på Pinterest Fiskebeinparkett i stua

Foto: Farveringen

LEVENDE GULV: I dag leveres parkettgulv med både lakk, olje og hardvoksolje på overflaten. Lakken er mest slitesterk, og oljen ser mest naturlig ut. Et tregulv vil uansett alltid kle stuen din. Her er Herringbone Grey fra SAGA Parkett, som føres av

Dele på Pinterest Laminat på gulvet

Foto: Gerflor

RETT FRA NATUREN: Det er lett å la seg lure. Men dette er et laminatgulv. Dagens design er hentet rett fra naturen. Her ser vi Colonial Vintage 33801 fra Gerflor.

Tre tips til stuen:

1. Den femte veggen: Gulvet er en stor flate i rommet. Derfor er det lurt å velge gulvet først. La det være utgangspunktet for valg av resten av interiørelementene.

2. Lune gulv: Varmekabler gir god korfortvarme. Både parkett og laminat fungerer godt med gulvvarme all den tid overflatetemperaturen ikke overstiger + 27 grader C.

3. Størrelsen har betydning: Jo lengre og bredere gulvbordene er, dess mer eksklusivt ser gulvet ut. Både laminat og parkett finnes i ekstra brede og lange formater.

Dele på Pinterest Laminat i stua

Foto: Tarkett

NESTEN SOM TRE: Laminat ser ut som treverk, og med fiskebeinsmønster får du et stilig og robust gulv. Dette laminatgulvet er Lamin'Art Manor Oak Vogue fra Tarkett.

Dette ble brukt

Hovedbilde:

Gulv: Heritage Eik Opal White – TARKETT

LAMINAT:

Gulv: Laminat Sensation Modern Plank – PERGO

NATURLIG:

Gulv: Langeland – PERGO

LEVENDE GULV:

Gulv: SAGA Parkett, Herringbone Grey – FARVERINGEN

RETT FRA NATUREN:

Gulv: Colonial Vintage 33801 – GERFLOR

NESTEN SOM TRE:

Gulv: Lamin'Art Manor Oak Vogue – TARKETT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]