IFI logo
Se flere bilder
Slik velger du gulv til barnerommet

Foto: Gerflor

Slik velger du gulv til barnerommet

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva barna bør leke på. Tepper, parkett, kork, laminat eller belegg? Her er tipsene du trenger når du skal velge gulv til barnerommet.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn griser og søler. Og de slipper harde og spisse ting i gulvet. De leker, hviler og krabber på gulvet. De føler gulvet med hele kroppen. Spørsmålet blir derfor: Hva skal vi legge på gulvet til de minste?

På barnas premisser

Interiørkonsulent Turid Eriksen hos Fargerike Lothe i Drammen har vært i bransjen i over 20 år. Hun erfarer at mange er usikre når de skal velge gulv til barnerommet.

− Det er for mange som legger det samme gulvet i alle rom. Men det er ikke alltid parkett eller laminat egner seg hos de minste. Foreldre bør tenke litt mer på barnas behov og stille seg noen spørsmål om rommets bruk før de legger gulvet, sier hun. 

Se flere bilder
Turid Eriksen ved et gulvstativ

Foto: Robert Walmann/ifi.no

LUNT OG STILLE: Interiørkonsulent Turid Eriksen hos Fargerike Lothe i Drammen vil ha det lunt å stille på barnerommet. – Derfor vil jeg et slag for belegg. Det er også lett å holde rent, sier hun. 

Viktig med komfort

Selv valgte hun å legge et belegg med bilbanemotiv over laminatgulvet på barnerommet.

− Et belegg er mykt, lunt og stille. Og det finnes en del motiver som barn liker. Ikke er det noe problem å fjerne gulvet heller. Fordi det stort sett kan ligge løst eller tapes med dobbeltsidig tape. Barn trenger komfort. Et belegg, linoleum eller teppe på barnerommet er min anbefaling. Dessuten er det enkelt å holde rent. Et belegg tåler også at ungene søler. Et syntetisk teppe som er impregnert kan også enkelt gjøres rent, sier hun. 

Se flere bilder
Teppefliser på barnerom

Foto: Musum Interiør

SMART TEPPEFLIS: Tepper og teppefliser er et populært valg til barnerom. Et moderne syntetisk teppe er lett å holde rent og gir høy komfort når ungene leker på gulvet. 

Topp med teppe

Nestor i gulvbransjen Erik W. Andersen er glødende opptatt av å spre kunnskap om gulvvalg og har gjennom et langt liv i gulvets tjeneste opparbeidet en kompetanse det er verdt å merke seg.

− Skulle jeg lagt et gulv på barnerommet i dag ville jeg valgt teppe eller teppeflis. Teppefliser er enkle å ta ut og rengjøre når ungene søler. Med tekstil på gulvet får ungene også leke behagelig.  Dessuten finne det mange artige motiv. Husk at teppefliser og tepper bør legges rett på gulvet med tape og kan enkelt byttes ut etter behov, forteller han. 

Se flere bilder
Erik W. Andersen står ved et bord

Foto: Kristian Owren/ifi.no

GULVAGENTENS TIPS: Erik W. Andersen agent i gulvbransjen. – Jeg ville valgt tepper, teppefliser eller klikkgulv med vinyl overflate og kork bakside til barnerommet, sier han. 

Kult med kork

Andersen mener også gulv med bakside av kork er et godt alternativ.

− Klikkgulv med vinyl overflate og kork bakside er midt i blinken til et barnerom. Disse gulvene er lune, varme og komfortable å bevege seg på. I tillegg har de gode akustiske egenskaper og er lyddempende, forteller den erfarne gulvagenten fra Stavanger.  

Se flere bilder
Gulv med overflate vinyl og bakside av kork

Foto: Golvabia

KLIKK OG KLAR: Overflaten er av vinyl og baksiden er kork.
– Disse gulvene er lune, varme og komfortable å bevege seg på, forteller gulvagent Erik W. Andersen. 

Tenk på dette når du skal legge gulv i barnerom:
  • Gulvet må tåle tøff behandling
  • Mykt og komfortabelt
  • Akustikkdempende
  • Behagelig overflate
  • Enkelt å vedlikeholde og holde rent
  • Velg et hyggelig mønster og design
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.