Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Slik velger du gulv til barnerommet

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva barna bør leke på. Tepper, parkett, kork, laminat eller belegg? Her er tipsene du trenger når du skal velge gulv til barnerommet.

cloud_download
fullscreen
 • Erik W. Andersen står ved et bord

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Gulv med overflate vinyl og bakside av kork

  Foto: Golvabia

 • Turid Eriksen ved et gulvstativ

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Barnerom med mykt gulvbelegg av vinyl

  Foto: Gerflor

 • Teppefliser på barnerom

  Foto: Musum Interiør

Annonse
Annonse

Barn griser og søler. Og de slipper harde og spisse ting i gulvet. De leker, hviler og krabber på gulvet. De føler gulvet med hele kroppen. Spørsmålet blir derfor: Hva skal vi legge på gulvet til de minste?

På barnas premisser

Turid Eriksen ved et gulvstativ

LUNT OG STILLE: Interiørkonsulent Turid Eriksen hos Fargerike Lothe i Drammen vil ha det lunt å stille på barnerommet. – Derfor vil jeg et slag for belegg. Det er også lett å holde rent, sier hun. 
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Interiørkonsulent Turid Eriksen hos Fargerike Lothe i Drammen har vært i bransjen i over 20 år. Hun erfarer at mange er usikre når de skal velge gulv til barnerommet.

− Det er for mange som legger det samme gulvet i alle rom. Men det er ikke alltid parkett eller laminat egner seg hos de minste. Foreldre bør tenke litt mer på barnas behov og stille seg noen spørsmål om rommets bruk før de legger gulvet, sier hun. 

Viktig med komfort

Selv valgte hun å legge et belegg med bilbanemotiv over laminatgulvet på barnerommet.

− Et belegg er mykt, lunt og stille. Og det finnes en del motiver som barn liker. Ikke er det noe problem å fjerne gulvet heller. Fordi det stort sett kan ligge løst eller tapes med dobbeltsidig tape. Barn trenger komfort. Et belegg, linoleum eller teppe på barnerommet er min anbefaling. Dessuten er det enkelt å holde rent. Et belegg tåler også at ungene søler. Et syntetisk teppe som er impregnert kan også enkelt gjøres rent, sier hun. 

Teppefliser på barnerom

SMART TEPPEFLIS: Tepper og teppefliser er et populært valg til barnerom. Et moderne syntetisk teppe er lett å holde rent og gir høy komfort når ungene leker på gulvet. 
camera_alt (Musum Interiør)

Topp med teppe

Erik W. Andersen står ved et bord

GULVAGENTENS TIPS: Erik W. Andersen agent i gulvbransjen. – Jeg ville valgt tepper, teppefliser eller klikkgulv med vinyl overflate og kork bakside til barnerommet, sier han. 
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Nestor i gulvbransjen Erik W. Andersen er glødende opptatt av å spre kunnskap om gulvvalg og har gjennom et langt liv i gulvets tjeneste opparbeidet en kompetanse det er verdt å merke seg.

− Skulle jeg lagt et gulv på barnerommet i dag ville jeg valgt teppe eller teppeflis. Teppefliser er enkle å ta ut og rengjøre når ungene søler. Med tekstil på gulvet får ungene også leke behagelig.  Dessuten finne det mange artige motiv. Husk at teppefliser og tepper bør legges rett på gulvet med tape og kan enkelt byttes ut etter behov, forteller han. 

Kult med kork

Andersen mener også gulv med bakside av kork er et godt alternativ.

− Klikkgulv med vinyl overflate og kork bakside er midt i blinken til et barnerom. Disse gulvene er lune, varme og komfortable å bevege seg på. I tillegg har de gode akustiske egenskaper og er lyddempende, forteller den erfarne gulvagenten fra Stavanger.  

Gulv med overflate vinyl og bakside av kork

KLIKK OG KLAR: Overflaten er av vinyl og baksiden er kork.
– Disse gulvene er lune, varme og komfortable å bevege seg på, forteller gulvagent Erik W. Andersen. 
camera_alt (Golvabia)

Tenk på dette når du skal legge gulv i barnerom:

 • Gulvet må tåle tøff behandling
 • Mykt og komfortabelt
 • Akustikkdempende
 • Behagelig overflate
 • Enkelt å vedlikeholde og holde rent
 • Velg et hyggelig mønster og design

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]