IFI logo
Se flere bilder
Lyddempende laminatgulv med bakside av kork

Foto: Tarkett

Lyddempende laminatgulv med bakside av kork

Laminat forkledd som varme furugulv, med en lyddempende bakside av kork. Tarkett videreutvikler laminat konseptet med sin nye SoundLogic-kolleksjonen.

Rebecca Johnsgaard

Rebecca Johnsgaard
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bråkete naboer, lite akustisk planlagte kontorer, klasserom med for mye ekko, støy i stuen når barna løper rundt og leker, eller bare for mye romklang. Det finnes mange grunner for å ønske bedre lyd og et roligere hjem, kontor eller klasserom. Det er her Tarkett sin gulvkolleksjon SoundLogic kommer inn.

– Laminat er oppfattet som et gulv som er hardt og kan skape mye lyd. Alle gulv i kolleksjonen SoundLogic er nå utstyrt med en lyddempende bakside av kork. Dette er et unikt materiale som fjerner behovet for et ytterligere lyddempende underlag , sier Lill-Ann Mo i Tarkett.

Gulvene er komplette, og trenger ikke separat lyddempende underlag slik andre laminatgulv normalt gjør. Dette skal ikke bare gjøre leggingen tids- og kostnadseffektiv, men også særlig praktisk når materialer må fraktes til mer avsidesliggende bygg – da mengden materiale blir halvert.

 

– Gulvet passer for de aller fleste, men spesielt for aktive familier, folk med kjæledyr eller ved behov for lyddemping mellom etasjer i leilighetskompleks. Kombinasjonen av en overflate i laminat og en bakside av kork bakside gir et solid og stille gulv, som tåler både søl og langvarig slitasje, sier hun.

Se flere bilder
Gulv installasjon

Foto: Tarkett

LYDLØST: Med et underlag av kork dempes lydvolumet  i rommet uten behov for ytterlige underlag.

Mer enn vinflasker og korktavler

– Kork er et naturlig materiale som kommer fra barken på korkeiken. Denne høstingen skader ikke treet og barken gror raskt tilbake – noe som gjør kork til en 100 prosent fornybar ressurs og et mer miljøvennlig materiale, sier Lill-Ann Mo.

 

SoundLogic er i tillegg PEFC-sertifisert. Dette er en internasjonal merkeordning for tre- og papirprodukter som skal sikre bærekraftig skogbruk, og sikre dokumentasjoner om at råstoffene kommer fra PEFC-sertifisert skog.

Se flere bilder
Spisestue av naturlige materialer

Foto: Tarkett

NATURMATERIALER: Laminatgulv består av 80 prosent tre og tilfører dermed et naturlig materiale i hjemmet ditt. Her ser vi gulvet Maremma Oak.

Et bredt spekter av ulike design

Utvalget i kolleksjonen er bredt og byr på en rekke ulike design. Tarkett har flotte plankegulv i ulike utførelser fra diskrete 3-stavs og 2-stavs mønster, varme mørkebrune planker til et gulv som gir en følelse av et ekte lutet furugulv – dog betydelig mer slitesterkt enn originalen.

 

– Nordmenn har alltid hatt en sterk tilknytting til furugulv, vi har derfor valgt å gi ett av gulvene i kolleksjonen utseendet og følelsen av et ekte furugulv. Ekte treverk er kopiert i designet for å skape gulvet «Handbrushed Pine White». Denne overflaten har også en tekstur som gir følelsen av et naturlig tregulv. Dette gir oss opplevelsen av autentiske tregulv, men i en mer slitesterk og bærekraftig innpakning, sier Lill-Ann Mo.

Se flere bilder
Nærbilde av gulvet Handbrushed pine white

Foto: Tarkett

AUTENTISK DESIGN: Digitalt trykket tredesign gir en følelse av et autentisk tregulv – her ser vi Handbrushed Pine White 

SOUNDLOGIC

Tarkett SoundLogic laminatgulv er et hardt og slitesterkt gulv. Det er laget av fire lag som er presset sammen under høyt trykk og varme. Gulvets tykkelse er 9 mm.  

1. Slitesterkt overflatelag

2. Designprint

3. Solid HDF-kjerne

 

4. Lyddempende korkbakside (1mm)

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.