IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Retro for enhver smak

Foto: Produsentene

Retro for enhver smak

Retro-mønstre har frem til nå kun vært for de spesielt interesserte. Men i dag finnes tapetdesign i denne stil for envher smak. Og også de trendsettende hotellene har begynt å velge retrodesign.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Retro tapet har tidligere vært for de mest interesserte, men med utvalget som finnes på markedet nå finnes det et tapet for enhver smak.

Større etterspørsel

Nå som tilbudet er så godt ser vi en økende trend i retrotapet her i Norge.

- Vi ser en større etterspørsel etter denne type tapet. Vi ser at det spesielt er populært blant 30-åringer, og hoteller har blant annet fått øynene opp for retrotapetet. Det er spesielt tapet med grafisk mønster som er populært, forteller Anette Bolme i Intag.  

Spreke farger

Frister det med et tapet med flere fargekombinasjoner kan den nye retrokolleksjonen til Orla Kiely være perfekt for deg. Kolleksjonen preges av spreke farger med blomstrete mønster. Med dette tapetet vil du definitivt få retro stemningen i rommet.

Se flere bilder
Spreke farger

Foto:

Fargerikt og fint fra Harlequin, som forhandles via Tapethuset.

Retro uten å dominere

Se flere bilder
Retro uten å dominere

Foto:

Dette tapetet har definitivt en retrostil, men uten at det dominerer rommet. De store ovalene kommer fra Jocelyn Warner, som forhandles av INTAG.

Er du derimot mer på utkikk etter en roligere tapet kan det hvite tapetet med eggformer fra Intag være nøyaktig det du er på utkikk etter. Dette tapetet har definitivt en retrostil, men uten at det dominerer rommet.

Sverige ligger foran

Selv om vi ser en økende etterspørsel etter retrotapet har det ikke tatt helt av.

- I Norge har ikke retrotapet tatt helt av enda, men det kommer seg. Hvis vi ser på Sverige er retrotapet mye større der foreløpig, men vi har eksempler på tapet som selger godt her også. Retrotapetet ”Ypislon” designet av Arne Jacobsen er et eksempel på et tapet som selger meget godt her hjemme, forteller Birgit Torkildsby hos Borge.

Se flere bilder

Foto:

"Ypislon" designet av Arne Jacobsen

Mer informasjon:

www.intag.no

www.borge.no

www.tapethuset.no

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.