IFI logo
Se flere bilder
Mer dristig tapet fra Fornasetti

Foto: Cole & Son/Borge

Mer dristig tapet fra Fornasetti

Britiske kvalitetsprodusenten Cole & Son følger opp suksessen med Fornasetti-tapetene med en ny djerv kolleksjon. Blant designene i Fornasetti II finner vi overraskende luftskip, forunderlige sykler og selvfølgelig de lekne apekattene.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2008 lanserte Cole & Son tapetkolleksjonen Fornasetti, som ble enn suksess, og som var dypt savnet mange steder da den gikk ut for en tid siden. Nå kommer oppfølgeren, Fornasetti II, med like merkelige tegninger og spennende farger som forgjengeren hadde.

Piero Fornasetti var en italiensk kunstner, som tegnet over 11.000 eksentriske og detaljrike bilder. Sønnen Barnaba forvalter arven, og arbeider videre med design i farens ånd.

 

Dyrisk verden

Fornasettis verden er bebodd av lekne apekatter, stirrende ugler og forunderlige klovnefisker. Her flyr besynderlige luftskip, mystiske nøkler henger i buskaset, og ni mann sykler på én og samme tandemsykkel. Kolleksjonen er mangesidig med mange muligheter for kombinasjoner av de 15 forskjellige designene, med brede border og friser, paneler og ekstra brede tapetruller.

Barnaba Fornasetti kommenterer kolleksjonen slik:

- Pablo Neruda beskrev en gang faren min som den presiserte og noble tryllekunstens illusjonist, og jeg tror at denne dekorative kolleksjonen på en utsøkt måte har klart å fange Fornasetti-verdenens innerste magiske vesen.

 

Se flere bilder
Dyrisk verden

Foto:

Klovnefiskene har ser eiendommelige og naive ut, og er plassert på en dempet nøytral bakgrunn eller mot et lyst koboltblått, sort eller dyp blått bakteppe.

Design med humor

Et av designene er en 9-mannsykkel, der ansiktet til en av syklistene blitt fjernet fra originalen. Isteden er Bradley Wiggins nå innlemmet i tapetdesignen, som en hyllest til Storbritannias sykkelhelt fra London-OL 2012.

Her kan du også få et helt teaterpublikum på veggen! I båsene sitter teaterbesøkerne elegant kledd og småpratende. Tapetet finnes i hvitt og nøytralt, turkist og nøytralt, samt i den opprinnelige rødt og gult.

Se flere bilder
Design med humor

Foto:

Ansiktet til en av syklistene på denne 9-mannssykkelen er blitt fjernet fra originalen. Isteden er Bradley Wiggins nå innlemmet i tapetdesignen, som en hyllest til Storbritannias sykkelhelt fra London-OL 2012.

Mer informasjon:

Cole & Son inngår i Wallvision Group og forhandles i Norge av Borge.

www.borge.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.