Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Tapet med suksessresultat

  •  
  •   Publisert:
Dra lengden opp og fest tapetbanen på veggen som er påført lim. Beregn noen centimeter ekstra til kapp på toppen og i bunn.   Frode Larsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Glem tapetseringsprosjekter som ender i en katastrofe av luftlommer og lim. Fibertapet er så enkelt at selv mor og far kan legge det - uten samlivsbrudd som resultat.

- Å legge fibertapet er utrolig enkelt. Du smører limet rett på veggen og slipper å fukte tapetet på forhånd, forteller teknisk ansvarlig Fred-Erik Syversen i Casco-produkter, som blant annet leverer lim, sparkel og fugemasser...

Fibertapetet er dessuten et mer stabilt tapet enn sine slektninger i papir og strie.

- Tapetet krymper ikke i skjøtene, slik som papirtapetet har lett for å gjøre, og den sveller heller ikke på veggen. Dessuten er det lettere å beskjære og håndtere, fordi det ikke blir mykt og klissete av lim som annet tapet, sier Syversen.

Hemmelighet på rull

Hemmeligheten ligger i blandingen av cellulose-, polyester- og glassfiber.

- Polyesterfiberne er mer stabile enn papirfiberne, og derfor er også fibertapetet mer slitesterkt enn vanlig papirtapet, forteller Syversen.

Fibertapetene kommer i ulike blandinger som gjør tapetet mer eller mindre likt vanlig papirtapet. Blandingsforholdet gjør at utseendet varierer over hele spekteret, fra papir mot tekstil.

Voldsom utvikling

Pål S. F. Karlsen i Interiøragenturer, mener fibertapetene jevnt over holder enn bedre kvalitet enn papirtapetene. - Papirtapetene varierer veldig i kvalitet. Du kan både finne billige og bra varianter, og dyre og dårlige. Fortsatt er det slik at trykte mønster som regel blir glattere og klarere på papirtapeter, men fibertapetene har gått gjennom en rivende utvikling, og på de beste typene har trykket en svært høy kvalitet, sier han.

Retrosuksess

Selv om det fortsatt er slik at papirtapetene finnes i flere mønster enn fibertapetene, så er det også i ferd med å skje en endring på dette området.

- De gamle engelske og franske tapetprodusentene har i liten grad forholdt seg til nye materialer og skiftende trender, men noen av dem har overført enkelte design til fibervarer. Engelske Cole and Son har for eksempel lansert en kolleksjon med 40-, 50- og 60-tallsdesign i fibertapeter, sier Karlsen.

Kolleksjonen, med navnet Contemporary, som ble lansert i fjor høst, har allerede blitt en kjempesuksess.

Se: www.cole-and-son.com

Les også Rask montering med fibertapet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: