Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Høstens tapettrender: struktur og dybde

Veggene skal ikke lenger være et flatt bakteppe. Struktur, dybdeeffekter og farge på tapetene gjør nå veggene til noe å se på!

 • Høstens tapettrender: struktur og dybde

  Foto: Produsentene

 • Kobber og bronse er helt riktig! Dette tapetet er fra Eijffinger/Astex sin kolleksjon Chic.

  Foto:

 • Dette tapetet er laget av ekte silke, og finnes i mange ulike fargevarianter. Fra Omexco/Intag, og heter Zephyr.

  Foto:

 • Enda mer metall fra Eijffinger og Astex sin kolleksjon Chic.

  Foto:

 • Organiske mønstre er fortsatt i vinden! Orpheo fra Borge kommer nok til å bli manges favoritt i vinter!

  Foto:

 • Gult er kult! Så hvorfor ikke strekke sommeren utover den mørke årstiden? Fleurique fra Eijffinger/Astex gjør det mulig!

  Foto:

 • Slitt og utvasket tekstil er helt riktig nå! Og når kopiene er til forveksling lik ekte tapet blir det bare bedre! The Ceylon Collection fra Green Apple.

  Foto:

Annonse
Annonse

- Veggene skal være en synlig aktør og stemningsskaper i rommet, og vi har nå beveget oss langt unna de hvite, usynlige veggene vi så tidligere. Disse hvite veggene krevde mye av møbler og interiør for å skape atmosfære, men nå som de store flatene spiller en større rolle kommer lunheten mange jakter mer av seg selv, sier Bjørg Owren, adm. direktør i ifi.no.

Veggene skal ha dybde

Tekstilimitasjoner

Tekstilimitasjoner

- Det er mye spennende struktur – eller imitasjon av struktur – som gir tapetene en overflate der man føler at man ser innover i veggen. Lag-på-lag av farger og kombinasjoner av matt og blankt gjør tapetene spennende, fortsetter hun.

Ifølge Owren er det mye tekstilimitasjoner eller tapeter med ekte tekstiler. Både ekte lin-, hestehår- og silketapet er blant høstens nyheter, sammen med mengder av imitasjoner av slitte, utvaskede tekstiler.

- Imitasjonene svært gode. Man må gjerne ta på veggen for å forstå at dette ikke er ekte tekstil. Det som er så fint med disse imitasjonstapetene er at det er vanlig fibertapet, som er enkle både å sette opp og å rengjøre, sier Owren.

Metalliske innslag

Regnbuefolie

Regnbuefolie

For å oppnå spenning og dybde er også metall et effektivt virkemiddel. Og de metalliske effektene er på ingen måte på retur.

- Ulike metaller er i vinden nå. Spesielt kobber og bronse er hot, og dette er utrolig flott sammen de de litt støvete pastellene. Det hele handler jo om å sette sammen ting på en litt ny måte som gir deg noe tilbake, og denne kombinasjonen gir umiddelbart en mer moderne vri, sier Marthe Helstad hos Astex.

En effekt flere av tapetprodusentene har tatt i bruk denne sesongen er regnbuefolie.

- Dette er nytt av året. Regnbuefolien skaper overraskende fargeskiftninger i tapetene alt ettersom hvor du står og hvor lyset treffer, forteller Helstad videre.

Fortsatt mønster, men mer farger

I de nye tapetkolleksjonene kommer det stadig flere farger. Alt fra kraftig cerise, grønt og blått til gult er representert. Mange av fargene er sotede og skitne, men man finner også innslag av klare, sterke farger. De sterke fargene er gjerne kombinert på måter vi tradisjonelt ikke har sett, som for eksempel oransje, rosa, gult og lilla sammen.

Mønstermessig er det også store variasjoner, og det meste er lov.

- De organiske mønstrene med blader og blomster blir vi ikke lei med det første, og de kommer stadig i nye varianter. Ellers kommer det mye damask, retrodesign inspirert av 50-tallet og ornamenter, forteller Eilert Ask, designsjef hos Borge.

Men tør vi?

Mange lekre varianter i grått

Mange lekre varianter i grått

Ifølge Ask er mange av oss sultne på å ta i bruk spenstige farger, men vi har fortsatt litt igjen før vi våger å ta steget fullt ut.

- Mange tør å trekke inn mer farge og effekter for eksempel på soverom og barnerom, der terskelen for å prøve og feile ikke er så stor. Rommene der vi tar imot gjester, som stue og kjøkken, er vi foreløpig litt mer forsiktige på de store flatene, og i disse rommene er det fremdeles de lyse gråtonene som selger mest, sier han.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]