IFI logo
Se flere bilder
Kjøkkenfornying på rull

Foto: Produsentene

Kjøkkenfornying på rull

Fornying av kjøkkenet trenger hverken å føre med seg mye jobb eller en tømt sparekonto. En rull tapet koster noen hundrelapper og kan sette ekstra krydder på kjøkkeninteriøret.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Stadig flere nordmenn får smak for tapet.  Flere ganger i året kommer nye kolleksjoner – mange av dem er godt egnet for kjøkkenet og kan bli en flott pryd på skapdører, veggen mellom over- og benkeskap, eller på én eller flere vegger.

Her har vi samlet noen fine eksempler på tapeter som fungerer godt på kjøkkenet.

Vaskbare valg

Overflatene på kjøkkenet trenger vi å vaske oftere enn andre steder; matos, fett, sprut fra matlaging og vannsøl innebære en påkjenning på overflatene – også veggene. Derfor er det viktig at tapetet ikke tar skade av å tørkes med en fuktig klut – og det finnes tapetkvaliteter som gjør det. Er tapetet er merket med symbolet ”100 % vaskbart”, eller enda bedre ”Tåler skrubbing”, eller tilsvarende, vil dette gå bra uten beskyttelse fra klarlakk eller glassplater andre steder enn direkte bak vask og komfyr. På en rask og enkel måte får du så en fristende vegg.

Er tapetet mer ømfintlig, anbefales å påføre et strøk eller to med vanntynnet matt lakk. Det gjør tapetet mye mer slitesterkt i forhold til rengjøring.

 

Våtromstapet

En annen mulighet er å velge et våtromstapet. Denne type tapet er jo beregnet på fuktige miljøer, og tåler litt ekstra tøff behandling. Våtromstapet behøver man ikke etterbehandle med lakk, ettersom tapetet allerede har de slitesterke egenskapene.

Begge løsningene vil fungere fint, så her gjelder det egentlig bare å finne tapetet med det mønsteret du liker best!

Riviera våtromstapet med mosaikkmønster ble lansert første gang i januar 2005. Tapetet ble en fremgang og finnes nå i flere farget og design. Den strukturerte overflaten på tapetet gjør at den ser og kjennes ut som en vegg av mosaikkfliser og er ideell over kjøkkenbenken. I tillegg er våtromstapet enkelt å sette opp, enkelt å holde ren (du slipper skrubbingen av skitne fuger).

Se flere bilder
Våtromstapet

Foto:


Porcellano

Porcellano er en liten og hjemmehyggelig kolleksjon med fibertapeter. Overflaten er glatt, og du får umiddelbart en følelse av papir. Mønstrene ser ut til å være håndmalte og lar seg flott kombinere med de ensfargede som har marmoreffekt. Distribueres av Borge.

 

Se flere bilder
Porcellano

Foto:


Brunch

Paneler med matoppskrifter, sushi eller en vinflaske, border med bestikk eller servise i lekne farger, og helt vanlige tapeter. Kolleksjonen Brunch inneholder det meste - og alt kan kombineres med hverandre. Panelene er 60 cm brede og 2,5 m høye. Distribueres av Fantasi Interiør.

 

Se flere bilder
Brunch

Foto:


Fleurique

Eijffingers tapetkolleksjon Fleurique er en fargefest til veggene! Påfuglmønster med regnbueeffekt, multistriper, retroinspirerte mønstre og blomster i både store og påfallende design er noen av motivene. Distribueres av Astex.

 

Se flere bilder
Fleurique

Foto:


Mr Perswall

Nostalgiske oppskrifter passer godt på kjøkkenet. Med fototapet fra Mr Perswall/Borge kan du skanne dine egne oppskrifter eller velge et ferdig motiv og få det tilpasset din veggs mål. Distribueres av Borge/Mr Perswall.

 

Se flere bilder
Mr Perswall

Foto:


Maycott Wallpapers

Maycott er et vakkert papirtapet, laget av britiske Sanderson. Blomster og andre botaniske motiver dominerer i en romantisk kolleksjon, inspirert av klassiske engelske hager. Matchende striper og ensfarget design finnes for den som vil ha variasjon eller fremheve blomstermotivene på en fondvegg. Distribueres av Intag J. Sveen.

Se flere bilder
Maycott Wallpapers

Foto:


Caractere

Caractere er et vinyltapet med fiberbakside. Den lett strukturerte overflaten er slitesterk og tåler skrubbing. Baksiden gjør det enkelt å montere, da limet smøres rett på veggen.  Fargeskalaen går i hovedsak i jordfarger; grått, beige, brunt og offwhite, med innslag av rødt og turkis blant annet. Distribueres av Storeys.

Se flere bilder
Caractere

Foto:


Room Seven

Room Seven er egentlig en barnekolleksjon, men tar seg veldig godt ut også på kjøkkenet eller i andre rom. Tapetet har store, florale mønstre, i et retroinspirert og romantisk design med lekre sommerfugler mot blå, rosa eller lyst beige bakgrunn. Tapetet har fiberbakside og er avtørkbart. Distribueres av Green Apple.

Se flere bilder
Room Seven

Foto:


Nordic Home

Med inspirasjon fra gamle tapeter fra oldemors hus, har Fiona laget kolleksjonen Nordic Homes, som nærmest dufter av sommer, sol og skjærgård. Nordic Homes er ikke en én-veggskolleksjon, men går fint å sette opp på alle fire vegger i et rom. Fargene er spesielt tilpasset det kalde nordiske lyset, og mønstrene består blant annet av blandranker, klaser med rips, grøftekantsblomster, snebær og brede striper. Distribueres av Flügger og Storeys.

 

Se flere bilder
Nordic Home

Foto:


Fototapet

Fordelen med fototapet er at man kan få akkurat det motivet man ønsker over kjøkkenbenken. I tillegg til en rekke standard motiver kan man få produsert tapetet med sitt eget bilde. Spesialmotiv for kjøkkenbenk kan bestilles som én lang stripe slik at man unngår skjøter. Denne kommer fra Inspirasjon Interiør.

Se flere bilder
Fototapet

Foto:


Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.