IFI logo
Se flere bilder
Maling som varmer

Foto: Guri Haram/ifi.no, produsenten

Maling som varmer

Glade farger gir glade hjelpere. Under «Colour Week» fikk Gatejuristen i Oslo maling i gave. Alt fra tak til dører har nå fått et oppfrisket utseende. Snart blir klientene møtt med nye farger.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bak et gitterdør i Rådhusgata 9 midt i sentrum av Oslo er Gatejuristens lokaler. Her kommer de og banker på - menneskene som ikke bare har rusproblemer, men i tillegg har «en sort sky» med rettslige problemer som glorie.

Ikke har de råd til å betale dyre advokatregninger, derfor har et kobbel av advokater og jurister valgt å gi av sin fritid for å hjelpe nettopp dem.

Jurister med hjerte

Gatejuristen er et rettshjelpstiltak som jobber med oppsøkende bistand på gateplan og gir gratis rettshjelp til folk med rusproblemer. Men de får også mange henvendelser.

Det er i dag et fast tiltak under Kirkens Bymisjon og finnes i flere byer.

– Saker går i alt fra helse- og sosialrett til gjeldsproblemer og arverettslige problemer, sier Jørgen Markus Jørgensen, jurist i Gatejuristen i Oslo.

Tema for tiltaket er rettssikkerhet for folk med rusproblemer. Det hjelper ikke å ha rettigheter, hvis man ikke får dem oppfylt i praksis.

Men lokalene i Oslo har ikke vært av det mest oppmuntrende slaget. Det har med andre ord vært på tide å sende inn farger fra noen som kan det!

– Det vil helt klart være et løft for arbeidet med nyoppussede lokaler. Det vil bli hyggelig med klientsamtaler med nymalt i stedet for slitt. Det blir forhåpentligvis en bedre atmosfære av det, sier juristen.

Se flere bilder
Jurister med hjerte

Foto:

Tale Henningsen gir maling og Jørgen Markus Jørgensen gir rettshjelp.

Gir bort maling

Hvert år arrangerer Akzo Nobel Coatings det de internasjonalt kaller «Colour Week». Malingsprodusenten Nordsjö hører inn under denne paraplyen, og for første gang har de gitt av sin arbeidstid til veldedighet i Norge.

– Det er så gøy å se hvor glade de blir, stråler fargedesigner i Nordsjö, Tale Henningsen i rød t-skjorte og bukse med malingsflekker på.

Det var flere søkere da Nordsjö etterlyste å få hjelpe en frivillig organisasjon med behov for oppussing. Valget falt på Gatejuristens avdeling i Oslo, som har 70 frivillige advokater og jurister, i tillegg til seks faste ansatte. Siden første klientmottak i 2005 har de hjulpet 2500 klienter.

– Vi følte at behovet var størst her, og vi får hjulpet flest mulig siden de er så mange og hjelper så mange. De får derfor en uke med dugnad fra oss i Nordsjö. Noen søkere fikk imidlertid 50 liter med maling til å utføre sin egen dugnad, forteller Henningsen.

Se flere bilder
Gir bort maling

Foto:

Varme farger

Hos Gatejuristen er stemningen god. Fra mye grått og hvitt vil kontoret nå lyse litt mer opp.

– Det er strålende at de har valgt ut oss. Det har ikke vært pusset opp her på noen år, sier Jørgensen takknemlig.

Hovedfargene til Gatejuristen er som i Kirkens Bymisjon; oransje og grått. Utover det fikk Nordsjös fargedesigner fritt spillerom. Valget av sekundærfarger falt på brunt og blått.

– Dørene får en varm innramming i oransje og brunt, mens flere vegger får en moderne rufsekant der fargene blandes, sier fargedesigneren.

Så langt har de malt tak og dører.

– Vi planlegger et stort bilde i oransje ved inngangspartiet. Kontoret her inne får en gul fondvegg i fargen Dusky Grasse i vertikale striper. Solen kommer ikke inn hit, så derfor velger vi en del gultoner for å gi varme, forklarer Henningsen.

Den billige løsningen på vinduene mellom kontorene - å male med kefirmelk på glass for å hindre gjennomsyn - er erstattet. Fantasi Interiør har gitt vindusfolie i gave.

Se flere bilder
Varme farger

Foto:

Dette er i 1. etasje. Her lager Tale Henningsen en tøff rufsekant.

Gir arbeidsro

I andre etasje er det åpent kontorlandskap med arbeidende jurister i tillegg til et møterom og kjøkken.

– Det var mye treverk her. Bøk, furu og teak rett ved siden av hverandre. Det ble veldig rotete. Så vi har malt over for å dempe og roe. I tillegg har heisdøren fått mørk lilla, Dark le Mans, i matchende farge til kontorstolene. Kinnarps har dessuten gitt en sofa som også passer inn med fargene, sier hun.

Fargedesigneren kunne godt tenke seg å ha lekt masse med farger, men fokuset har vært på at dette er et kontor i drift.

– Dette er en arbeidsplass hvor de skal ta imot klienter på en seriøs måte. I andre etasje har vi valgt en lun palett med eggehvitt, brunt og støvet syrin, mens kjøkkenet får striper i blått og grønt, forteller Henningsen.

Og ikke bare klientene vil bli glade av de nye fargene.

– Dette er et løft for hele virksomheten. Det er triveligere med oppussede og malte lokaler. Det er noe som vil komme alle til gode, smiler Jørgensen.

For mer informasjon:

www.nordsjo.no

www.fantasi.no

Gatejuristen

 

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.