IFI logo
Se flere bilder
Lunt, luksuriøst og livlig med rødt

Foto: Intag, Beckers, Fantasi Interiør, Storeys, Borge, Sveinung Bråthen/Fargerike, Green Apple, Flügger, Forestia, Butinox, Golvabia, Tapethuset

Lunt, luksuriøst og livlig med rødt

Rødt er en farge med mange ansikter. Enten du liker det livlig og lekent, elegant og luksuriøst eller lunt og varmt – rødt er en farge som byr på noe for enhver smak.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange syns kanskje at rødt kan være en utfordrende farge å jobbe med i interiøret. Men ikke avskriv den med en gang – det finnes nemlig utrolig mange varianter av rødt, og de kan være både spennende, livlige og fulle av energi, men også lune, varme og elegante. Og du kan variere i mengde, nyanse og bruk, alt etter hva som passer deg. En dyp rødfarge på veggen kan gi et lunt interiør, en rødmønstret tapet i friske farger kan skape liv, mens røde detaljer kan gjøre den lille forskjellen som skaper spenning.

La deg inspirere av rødt i interiøret!

Se flere bilder
Dype rødfarger til vegg

Foto: Beckers

MØRKT: Dype, mørke rødfarger er takknemlige å jobbe med, og skaper et elegant, lusuriøst uttrykk. Veggen er malt i Mood Velvet Color fra Beckers, i fargen Impulsiv 864.

Se flere bilder
Rødt på rødt

Foto: Tapethuset

RØDT PÅ RØDT: Kanskje for mye for noen – akkurat passe for andre! Rødt har noe for enhver smak, enten du vil ta den helt ut eller bare friske opp med detaljer. Her er tapet og tekstiler fra Harlequin sin kolleksjon Zapara, som føres av Tapethuset.

Livlig og lekent

Rødt er en farge som gir energi. Og i friske, klare nyanser, gjerne i et morsomt mønster, kan du få et livlig og lekent interiør. Kombiner gjerne rødt med komplementærfargen grønn for spennende, men trygge kontraster. For noen kan det være for mye å tapetsere hele rommet med papegøyer eller flamingoer, men for andre kan det være akkurat riktig. Og for deg som er litt midt imellom, kan du gjerne prøve deg fram på gjestetoalettet eller i gangen – rom du ikke oppholder deg lenge i av gangen, og der du gjerne kan skeie litt ekstra ut.

Se flere bilder
Rød flamingotapet

Foto: Fantasi Interiør

FLAMINGO: Med røde flamingoer mot grønne planter blir uttrykket livlig og eksotisk. Tapet Global Fusion fra Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Papegøye på tapet

Foto: Borge

LEKENT: Lek deg med et sprekt, morsomt og fargerikt tapet fra Colourful Living fra Borge. Det blir garantert lagt merke til!

Se flere bilder
Rødt og grønt

Foto: Borge

RØDT OG GRØNT: Rødt og grønt er komplementærfarger og et fargepar som ofte brukes for å skape spennende kontrast i interiøret. Tekstilene her er fra Animalia fra Borge.

Lekkert og elegant

Rødt kan gi livlige, lekne interiør og skape spenning, men det kan også gi elegante, luksuriøse interiør. Med dypere rødtoner, lekre mønstre og gjerne rødt som heller mer mot blått, kan du få et lekkert, eksklusivt interiør. Også ved å kombinere det med for eksempel sort eller andre dypere farger, kan du få luksuspreget.

Se flere bilder
Mykt rødt teppe

Foto: Golvabia

MYKT: Med et deilig, mykt teppe i en dyp rødfarge, blir det lunt og varmt både estetisk og fysisk. Teppe Karmosin fra kolleksjonen Ateljé fra Golvabia.

Se flere bilder
Mønstet rødt og sort tapet

Foto: Green Apple

ELEGANT: Rødt og sort mønstret tapet, sammen med gulldetaljer, gir et elegant preg til interiøret. Tapetet fra Flavorpaper for Arte føres av Green Apple.

Lunt og varmt

Matte malinger, varme rødtoner, teppe på gulvet og tekstiler i ulike materialer og teksturer kan gi et lunt og godt rom å være i. Her kan du gjerne bevege deg mot den gule delen av fargesirkelen, så blir rødtonene varmere. 

LES OGSÅ: 7 trinn til en lun stue

Se flere bilder
Matt rødfarge

Foto: Butinox

MATT: Med den matte fargen Frappe på veggene og det rødmalte bordet sprayet i fargen Årgang, kan arbeidslysten og energien bare komme! Farger fra Butinox og Quick Bengalack.

Se flere bilder
Brent rødt teppe

Foto: Intag

BRENT: Brente rødtoner på tepper og tekstiler bidrar til et lunere, varmere og mer elegant interiør. Teppe fra Sahco/Intag.

Se flere bilder
Lunt med blomster på tapet

Foto: Fantasi Interiør

BLOMSTER: Blomstertrenden går aldri av moten. Rødblomstrete tapet, mot varme tredetaljer skaper et lunt og livlig interiør. Tapet fra kolleksjonen My Garden fra Fantasi Interiør.

Detaljer

Om du ikke er der ennå at du vil male eller tapetsere hele veggen rød, er en god idé å starte i det små, og bruke røde detaljer for å gi liv til interiøret. Det er ikke mye som skal til. Tepper, tekstiler eller små detaljer i tapetet kan gjøre den store forskjellen. Det kan både gjøre rommet lunere, varmere og mer spennende. 

Se flere bilder
Blomstrete rødt teppe

Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike, Stylist: Siv Brenne/Fargerike

BLOMSTRETE TEPPER: Med teppe på soverommet er det en fryd å stå opp om morgenen. De brent-røde fargene på teppet og tekstilene tilfører varme til interiøret. Teppet er fra InHouse Group.

Se flere bilder
Botanisk og rødt

Foto: Borge

BOTANISK: Det er ikke mye som skal til. Tenk deg dette tapetet uten de røde detaljene. De tilfører den nødvendige kontrasten for at tapetet skal bli spennende, varmt og livlig. Tapet fra Cole & Son sin kolleksjon Botanical Botanica, som føres av Bo

Dette ble brukt

MØRKT::

 • Vegg i rom 1: Mood Velvet Color, Impulsiv 864 – BECKERS
 • Vegg i rom 2: Mood Velvet Color, Frid 863 – BECKERS
 • Tredetaljer: Mood Velvet Color, Mohair 653 – BECKERS

BLOMSTER::

 • Tapet: My Garden – FANTASI INTERIØR

BLOMSTRETE TEPPER::

 • Teppe: INHOUSE GROUP

BOTANISK::

 • Tapet: Cole & Son, Botanical Botanica, Woodland – BORGE

BRENT::

 • Teppe: Sahco – INTAG

SUS OG DUS::

 • Tapet: My Garden – FANTASI INTERIØR

EKSKLUSIVT::

 • Tekstiler: Rubelli – INTAG

ELEGANT::

 • Tapet: Flavorpaper for Arte – GREEN APPLE

ENERGI::

 • Farge: Wegner Orange – FLÜGGER

FLAMINGO::

 • Tapet: Global Fusion – FANTASI INTERIØR

LEKENT::

 • Tapet: Colourful Living – BORGE

LIVLIG::

 • Ferdigtapetserte veggplater: Walls4You, Valentine – FORESTIA

MATT::

 • Vegg: Butinox Interiør Stue & Sov Matt 5926 Frappe – BUTINOX
 • Bord: Quick Bengalack 5933 Årgang – QUICK BENGALACK

SOMMERLIG::

 • Tekstiler: Sanderson, Embleton Bay – INTAG

RØDT OG GRØNT::

 • Tekstiler: Animalia – BORGE

MYKT::

 • Teppe: Ateljé, Karmosin – GOLVABIA

STRIPER::

 • Tapet: Fiona, Stripes@Home – FLÜGGER

TON-I-TON::

 • Tapet og tekstiler: Harlequin, Zapara – TAPETHUSET
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.