IFI logo
Se flere bilder
Lettvint tildekking gir god maleopplevelse

Foto: Beckers, Jordan

Lettvint tildekking gir god maleopplevelse

Tildekking av det som ikke skal males, er både starten og slutten på en plettfri maleopplevelse.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mestringsfølelsen du får når du har pusset opp et rom, er god å føle på. Ikke la den gode opplevelsen forringes av flekker fra malingsøl på teppet, møbler eller lister. Skal du male, er det en god start å dekke til det som ikke skal males.

– Med dekkeplast over møbler og veggflater som ikke skal males, en malefilt på gulvet og maskeringstape på lister, trenger du ikke å være så forsiktig og bruke tid på å ikke søle når du maler, anbefaler Lars Petter Rustan hos Jordan.

Godfølelse

Og følelsen når du tar vekk dekkematerialet, og ser det endelige og perfekte resultatet, er kanskje den beste delen av hele oppussingsjobben.

Før het det at tildekking og maskering kun er for amatører. I dag bruker til og med profesjonelle malere maskeringstape når de maler.

– Maleren er blitt overbevist om at han bruker kortere tid på å dekke til og male, enn på å male så forsiktig at han ikke søler, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

Se flere bilder
Godfølelse

Foto: Jordan

GODFØLELSE: Når du fjerner maskeringstape og dekkeplast slik at arbeidet du har lagt ned kommer frem i lyset, gir det en god følelse av mestring – uten søl og flekker.

Tape er ferskvare

Maskeringstape finnes i flere ulike kvaliteter, for både utendørs og innendørs malejobberm og er et nesten uunnværlig hjelpemiddel for å sikre at malingen havner der den skal, og bare der.

Bruk tape av god kvalitet, og av fersk dato, for å sikre at kantene på̊ den malte flaten blir skarpe og at den ikke løsner underveis i arbeidet. Tapen settes på i så lange remser som mulig. Det gjør det lettere å få til rette linjer og god forsegling.

Se flere bilder
Bra vinkel

Foto: Jordan

BRA VINKEL:Maskeringstape og dekkeplast med tape fjernes umiddelbart etter at siste strøk er påført. Ikke vent til malingen er tørr, da risikerer du å få med deg maling når du river vekk tapen. Riv vekk tapen i 45 graders vinkel mot underlaget.

Statisk elektrisitet

Med elektrostatisk plastfilm, som har tape langs den ene langsiden, er det enkelt å kle inn veggfaste skap, deler av vegger, møbler og annet som ikke skal males. Skal du male tak, fester du tapen mot taklisten, og bretter ut plastfilmen over veggen. Filmen er 260 centimeter bred, og kan derfor med god margin dekke en hel vegg. Lengden tilpasser du selv ved å rive av plasten langs perforeringen på den 17 meter lange rullen.

– Easy Cover er en genial tildekking. Når du river den vekk sitter ikke lim fra tapen igjen på flaten, og alt under plasten er garantert fritt for søl, avslutter Rustan.

Se flere bilder
GENIAL

Foto: Jordan

GENIAL: En tynn plastfilm som takket være elektrostatisk elektrisitet kleber seg til underlag er et bra tildekkingshjelpemiddel.

Se flere bilder
FLERFARGET

Foto: Beckers

FLERFARGET: Skal du bruke flere ulike farger i ett og samme rom, er maskeringstape den raskeste og sikreste måten å få riktig farge på riktig sted.

Dette ble brukt
  • Easy Cover, dekkfolie - JORDAN
  • Tesa Precision Sensitive, maskeringstape - JORDAN
  • Tesa Presicison Indoor, maskeringstape - JORDAN
  • Lycka 860, Anemon 656, Mood Velvet Colour, farge/maling vegger - BECKERS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.