Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Vedum annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Lettvint tildekking gir god maleopplevelse

Dekkfolie Easy Cover og maskering   Beckers, Jordan
Tildekking av det som ikke skal males, er både starten og slutten på en plettfri maleopplevelse.

Mestringsfølelsen du får når du har pusset opp et rom, er god å føle på. Ikke la den gode opplevelsen forringes av flekker fra malingsøl på teppet, møbler eller lister. Skal du male, er det en god start å dekke til det som ikke skal males.

– Med dekkeplast over møbler og veggflater som ikke skal males, en malefilt på gulvet og maskeringstape på lister, trenger du ikke å være så forsiktig og bruke tid på å ikke søle når du maler, anbefaler Lars Petter Rustan hos Jordan.

Godfølelse

Og følelsen når du tar vekk dekkematerialet, og ser det endelige og perfekte resultatet, er kanskje den beste delen av hele oppussingsjobben.

Før het det at tildekking og maskering kun er for amatører. I dag bruker til og med profesjonelle malere maskeringstape når de maler.

– Maleren er blitt overbevist om at han bruker kortere tid på å dekke til og male, enn på å male så forsiktig at han ikke søler, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

Godfølelse
GODFØLELSE: Når du fjerner maskeringstape og dekkeplast slik at arbeidet du har lagt ned kommer frem i lyset, gir det en god følelse av mestring – uten søl og flekker. Jordan

Tape er ferskvare

Maskeringstape finnes i flere ulike kvaliteter, for både utendørs og innendørs malejobberm og er et nesten uunnværlig hjelpemiddel for å sikre at malingen havner der den skal, og bare der.

Bruk tape av god kvalitet, og av fersk dato, for å sikre at kantene på̊ den malte flaten blir skarpe og at den ikke løsner underveis i arbeidet. Tapen settes på i så lange remser som mulig. Det gjør det lettere å få til rette linjer og god forsegling.

Bra vinkel
BRA VINKEL:Maskeringstape og dekkeplast med tape fjernes umiddelbart etter at siste strøk er påført. Ikke vent til malingen er tørr, da risikerer du å få med deg maling når du river vekk tapen. Riv vekk tapen i 45 graders vinkel mot underlaget. Jordan

Statisk elektrisitet

GENIAL
GENIAL: En tynn plastfilm som takket være elektrostatisk elektrisitet kleber seg til underlag er et bra tildekkingshjelpemiddel. Jordan

Med elektrostatisk plastfilm, som har tape langs den ene langsiden, er det enkelt å kle inn veggfaste skap, deler av vegger, møbler og annet som ikke skal males. Skal du male tak, fester du tapen mot taklisten, og bretter ut plastfilmen over veggen. Filmen er 260 centimeter bred, og kan derfor med god margin dekke en hel vegg. Lengden tilpasser du selv ved å rive av plasten langs perforeringen på den 17 meter lange rullen.

– Easy Cover er en genial tildekking. Når du river den vekk sitter ikke lim fra tapen igjen på flaten, og alt under plasten er garantert fritt for søl, avslutter Rustan.

FLERFARGET
FLERFARGET: Skal du bruke flere ulike farger i ett og samme rom, er maskeringstape den raskeste og sikreste måten å få riktig farge på riktig sted. Beckers

Dette ble brukt:

  • Easy Cover, dekkfolie - JORDAN
  • Tesa Precision Sensitive, maskeringstape - JORDAN
  • Tesa Presicison Indoor, maskeringstape - JORDAN
  • Lycka 860, Anemon 656, Mood Velvet Colour, farge/maling vegger - BECKERS
Les også Trodde du at du kunne bruke maskeringstape?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons