Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Trodde du at du kunne bruke maskeringstape?

  Kristian Owren/ifi.no
Maskeringstapen er satt på etter alle kunstens regler og den dekorative malejobben er ferdig, men i det du drar av tapen ser du at overgangen langt i fra er så rett som du håpet. Dessverre er dette ikke en ukjent problemstilling. Her er tipset som gir deg sylskarpe overganger!

Vi maler fondvegger og dekor på veggen som aldri før – og maskeringstape er en god hjelper når en ikke kan skilte med en proff malermesters stødige hånd. Men skal du ha sylskarpe overganger er det ikke nok bare å tape veggen og sette i gang å male. 

Slik får du skarpe streker:

Når tapen er forseglet, kan du male med kontrastfargen.
Når tapen er forseglet, kan du male med kontrastfargen.

Mal bakgrunnsfargen over hele flaten. Når alt er tørt, avgrenser du området med maskeringstape.

Her er trikset: i stedet for å gå rett på med kontrastmalingen, maler du først langs kanten med bakgrunnsfargen igjen. På den måten forsegler du tapen, slik at kontrastmalingen ikke har noen mulighet til å snike seg bak tapen.

Når dette er tørt, maler du over igjen med kontrastmalingen. Fjern tapen med en gang du er ferdig med siste malingstrøk. Voilà, sylskarpe kanter!

Les også Velg riktig maskeringstape

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: