Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Tipsene til en søl- og støvfri oppussing

Dropp for all del å "tapetsere" rommet med avispapir før oppussingen. Her er tipsene som faktisk funker når huset skal bevares fritt for søl, til tross for at både malepensler, tapetbørster og slipeutstyr er i sving.

cloud_download
fullscreen
 • Dekkplast, som denne ved navn Easy Cover fra Jordan, er ideelt når man skal beskytte større ting.

  Foto:

 • Gulvpapp bør tapes for å holdes på plass.

  Foto:

 • Malefilt suger til seg maling samtidig som det ikke trenger gjennom. Genialt til malejobben!

  Foto:

 • Slipestøvet begrenser du til færrest mulig rom ved hjelp av plastdører med glidelås.

  Foto:

 • Teppefolie klebrer seg til underlaget.

  Foto:

Annonse
Annonse

Når en overflate skal pusses opp, er det alltid andre flater som helst ikke skal utsettes for søl eller støv. Særlig når tak og vegger skal males, når du skal beise eller lakkere, bore eller slipe, er det behov for å beskytte ulike flater. Dette gjør du ved å benytte noen av de smarte produktene som er å få kjøpt i farge- eller byggvarehandelen

Det er ikke mange årene siden gamle aviser var den foretrukne måten å beskytte gulvet på nå det skulle males i stua. I dag får du egne produkter som er enklere å legge utover og er langt mer effektive.

Gulvpapp

Pappen bør tapes sammen for å holdes på plass.

Pappen bør tapes sammen for å holdes på plass.

Pappen fungerer som et beskyttelseslag ved malings- og renoveringsarbeid. Du får dekkpapp som er produsert av returpapir, noe som gjør den til et miljøriktig alternativ.

Husk at papp alene ikke gir noen full sikring mot gjennomtrengning av malingssøl, så du bør tørke bort sølet før det trekker gjennom. 

Dekkplast

Plast er utmerket til å dekke til kjøkken og møbler.

Plast er utmerket til å dekke til kjøkken og møbler.

Plast eller folie er løsningen når du skal beskytte vegger og møbler under bygging eller oppussing. Plasten kan kjøpes på rull, eller i spesielle forpakninger som inneholde et plaststykke av en viss størrelse, egent for formålet. Du kan også få dekkplast med påfestet maskeringsteip for enklere opphengning.

Skal du kle inne et objekt kan du også benytte egne tildekkingssett der det medfølger teleskopiske støttestag som du spenner opp mellom gulv og tak og fester dekkplasten til. 

Teppefolie

Teppefolie er også en smart oppfinnelse.

Teppefolie er også en smart oppfinnelse.

Skal du beskytte teppe- eller flisgulv for malingssøl eller støv, kan du benytte en egen type dekkfolie, beregnet for dette formålet. Et annet perfekt bruksområde for denne folien, er i trapper. Tradisjonell dekkplast blir ikke liggende lenge om du går i trappen noen ganger. Folien rulles ganske enkelt ut rett på den tiltenkte flaten og den limer seg fast til underlaget, slik at du slipper å plages med at plasten forskyver seg under arbeidet.  Etter avsluttet arbeid er det bare å trekke av plasten som følger villig med uten å legge igjen lim- eller plastrester, eller skade underlaget på noen måte.

Plastdører

Med plastdører kan du begrense støvet til rommet du holder på i.

Med plastdører kan du begrense støvet til rommet du holder på i.

For døråpninger og andre passasjer anbefaler vi tildekningsløsninger med glidelås som gjør at du kan forsegle passasjen fullstendig under oppussing. Du teiper støvdøren enkelt fast til kantene av døråpningen; sørg bare for at du benytter en type teip som ikke gror fast i underlaget og er vanskelig å fjerne.

På denne måten sørger du for at støv og eventuell malingslukt holder seg på rett side. Har du dekket til et rom eller en del av et rom med dekkplast, kan du lage deg en «døråpning» akkurat hvor du vil ved hjelp av løse glidelåser som limes utenpå plasten, for deretter å skjære gjennom dekkplasten med en kniv eller en saks.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]