Kategorier

Meny

Konto

La tømmeret leve!

Slippes tømmerveggen til, kan den vise seg å bli selveste prikken over i-en i et rom.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
La tømmeret leve!

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et helt vanlig scenario i vår tid, er at det gamle huset skal pusses opp på moderne vis, og slette vegger er drømmen. Når plater, panel og tapet fjernes, dukker det kan hende opp en overraskelse – i form av tømmer. En umiddelbar tanke vil nok for mange være å dekke til treverket igjen, for å oppnå ønsket resultat. Men – hvorfor ikke heller se på det som en gave enn å bruke tid og penger på å skjule det? 

Her har vi samlet et knippe bilder, fra gamle, nyoppussede hus, hvor vegger fra langt tilbake i tid møter både panel og slette vegger, med maling og tapet. 

Dele på Pinterest Et av de eldste rommene i huset har beholdt en tømmervegg, som er ubehandlet og har fått nydelig selskap av et stiltapet med ornamenter (Casamance Interieur Fresco 910 02 43, Green Apple).

Et av de eldste rommene i huset har beholdt en tømmervegg, som er ubehandlet og har fått nydelig selskap av et stiltapet med ornamenter (Casamance Interieur Fresco 910 02 43, Green Apple).

Dele på Pinterest Denne veggen åpenbarte seg da veggplatene fra 60-tallet ble fjernet. Den har fått være i fred, og står i kraftfull kontrast til det hvitmalte panelet (farge 0502-Y). Maleriet (Ellen Skifjeld) trekker den mørke fargen over til det hvite.

Denne veggen åpenbarte seg da veggplatene fra 60-tallet ble fjernet. Den har fått være i fred, og står i kraftfull kontrast til det hvitmalte panelet (farge 0502-Y). Maleriet (Ellen Skifjeld) trekker den mørke fargen over til det hvite.

Stemningsskaper

Det skal mye til at et rom eller et hus har en stil av en slik karakter at det ikke er mulig å integrere en tømmervegg i interiøret. Det kan selvsagt være at hele veggen ikke er pen nok, i så fall kan det også bli fint å ta vare på deler av den. Den vil jo uansett vitne om svunne tider, og samtidig tilføre rommets atmosfære noe helt spesielt.  

 

Dele på Pinterest Romantiske drømmer – halvblankt tømmer, farge S 5005-Y50R, i skjønn forening med blomstene på tapetet (utgått, se finndintapet.no for alternativ).

Romantiske drømmer – halvblankt tømmer, farge S 5005-Y50R, i skjønn forening med blomstene på tapetet (utgått, se finndintapet.no for alternativ).

Uttrykk etter behandling

Hvorvidt man lar treverket være naturell, eller eksempelvis beiser, vokser eller maler det får være opp til den enkelte, og vil selvsagt også bero på tømmerets kvalitet. Kan hende er det skjoldete og flekkete, slik at resultatet blir penest ved å benytte en overflatebehandling. Males det, vil uttrykket forandres radikalt med glansgraden på malingen – det være seg blank, halvblank, halvmatt eller matt.  

Dele på Pinterest Blomsterranker i forsiktige farger (utgått, se finndintapet.no for alternativ) er delikat mot den kraftige veggen i farge S 5005-Y50R og det blanke gulvet (farge Bleksopp 209, Beckers).

Blomsterranker i forsiktige farger (utgått, se finndintapet.no for alternativ) er delikat mot den kraftige veggen i farge S 5005-Y50R og det blanke gulvet (farge Bleksopp 209, Beckers).

Dele på Pinterest Et stramt, moderne skap er lekkert mot den gamle veggen, som har fått seg en omgang med flytende voks (Liberon Gotisk Patina, Alanor).

Et stramt, moderne skap er lekkert mot den gamle veggen, som har fått seg en omgang med flytende voks (Liberon Gotisk Patina, Alanor).

Dele på Pinterest Tømmeret blir «fett» og lekkert i uttrykket med blank maling, her i farge S 5010-Y30R. Vindusomrammingen har fått samme behandling. Det blanke treverket fremheves ekstra av den matte veggen i farge S 4010-Y30R.

Tømmeret blir «fett» og lekkert i uttrykket med blank maling, her i farge S 5010-Y30R. Vindusomrammingen har fått samme behandling. Det blanke treverket fremheves ekstra av den matte veggen i farge S 4010-Y30R.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]