IFI logo
Se flere bilder
Kantete og rundt er de nye møbeltrendene

Foto: Chera Westman/ifi.no og produsentene

Kantete og rundt er de nye møbeltrendene

Vi går mot mørkere tider. I hvert fall om man skal tro interiørtrendene som ble vist på møbelmessen i Stockholm i begynnelsen av februar. Her er nemlig sort, brunt og grått de heteste fargene. Samtidig er de runde organiske formene tilbake for alvor, parallelt med lange, rette linjer og en mer kantet form.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lenge har brunt og beige vært populære farger på møbelstoffer. Det er de fortsatt, men fargespekteret er bredt og spenner fra de helt lyse hvite og grå tonene til grått og sort som kommer mer i skuddet. Den som ønsker litt mer kulør har stadig mye å velge mellom. På Møbelmessen i Stockholm, som i år fant sted 7. - 11. februar, ble det vist mange deilige kulørte møbelstoffer - eple og lime ser ut til å være de mest etterspurte, men også rødt ble vist frem av flere.

Stoffene er helst ensfargede, men med innslag av effekttråder med glans eller en fravikende farge som gir en tredimensjonal effekt, eller store stiliserte blomstermønstre.

Afrikansk tre

De mørke tekstilene får selskap av mørkt treverk i bord, stoler, sofabein og reoler. Wenge er et nesten sort afrikansk treslag, som er midt i skuddet i den mørke interiørtrenden, men også eik beises for å ligne på wenge. Det helt mørke, nesten sorte treverket blir brukt i alt fra sofabein til salongbord, reoler og stoler.

Tre ting står tydelig frem på sofafronten: i tillegg til at møblene skal være fleksible og åpne for personlig komposisjon, er de svært lange og har pene baksider.

- I moderne hjem står ikke sofaen alltid med ryggen mot en vegg. Like ofte er de plassert midt i rommet, og da må vi ha en pen rygg, forteller Ole Johansen i Legend.

Feng Shui

Selskapet er et samarbeid mellom den danske møbelmannen Ole Johansen, den svenske designeren Dan Ihreborn og møbelprodusenten Sam Chen på Taiwan, som lager alle møbler ut fra prinsippene i den kinesiske filosofien Feng Shui.

Formen på møblene er enkle og ofte geometriske, med lange, rette linjer og kantete konturer. Parallelt med det kantete er det stikk motsatte - runde organiske former - en meget populær stil.

De nye sofaene og stolene har meget store dimensjoner, med god plass for hele familien og vennegjengen. Sofalengder på opp til nærmere tre meter for en treseters, og 2,5 meter for en toseters er vanlige. Finsofaen er borte - nå skal vi ha fleksible møbler som tilpasses familiens unike behov. Vi spiser i sofaen, har nattgjester, ser film, er sammen med gode venner, med mer. Sofaen står hele tiden i sentrum og skal gi rom for mange personer og ulike aktiviteter.

Individuelle valg

Den norske stoppmøbelprodusenten Brunstad gjør stor suksess i Sverige, og har økt salget på det svenske markedet med hele 56 prosent i fjor. Også i Norge går salget bra. Det mye solgte modulkonseptet Fantasy utvides stadig, og siste tilskudd er en modul som gjør det mulig å sette sammen en helt rund sofa!

- Det finnes utrolig mange valg, du kan få sofaen akkurat som du vil - med myke ryggputer og hardere sitteputer, eller omvendt, og med pynteputer i aksentfarger, forteller markedssekretær Inger-Marie Vågane hos Brunstad.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.