Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Ferskt fra Stockholm

Møbelmessen i Stockholm er det naturlige stedet å lansere nyheter på for det skandinaviske markedet. Der blir kommende års trender og nye interiørprodukter gjort synlige for forhandlere, designere, kunder og det brede publikum.

 • Blå Station, en svensk produsent av kvalitetsstoler, lanserer The Black Chair. Stolen lages i bjørk og kan fås i hvilken som helst farge, bare ikke trehvitt. Grunnen til det er at den blir laget av massivt tre, og at de bruker hele trestammen - ikke bare de fineste bitene. Designeren Fredrik Mattson har valgt å gjøre et poeng av at vi er bortskjemte og prøver å bedre samvittigheten ved innimellom å kjøpe et økologisk bærekraftig produkt. Ved produksjonen av The Black Chair blir også tre med estetiske defekter brukt - uten dermed å senke kvaliteten på produktet. Ved ikke å sortere bort fullgodt trevirke, med utseendemessige feil, vil de bidra til å redusere forbruket av naturens ressurser. Blå Station blir forhandlet av Canvas i Norge.

  Foto:

 • FurnID, som består av danskene Sara Vinther Martinsen, Bo Strange og Morten Kjær Stovegaard, har tegnet en stol som blir laget med samme teknikk som ellers brukes ved støping av tannbørster. Omkretsen av de fem hullene som perforerer skallet blir støpt i et mykt gummimateriale. Deretter støpes selve skallet rundt hullene. Dette gir et hav av mulige fargekombinasjoner og god sittekomfort. Stolen har fått det passende navnet Droid - og er helt klart inspirert av Science Fiction.

  Foto:

 • Benken Scatter er inspirert av skygger fra treets bladverk og av hvordan dyr og mennesker kamuflerer seg for å overleve. Produsenten Nola er spesialisert på offentlig og privat utemiljø, men lager også interiørprodukter. Denne nydelige benken gjør seg like godt i den lune hagen som i byens grønne lunge, men kan også gi plass for to innendørs. Scatter skåret ut med laser fra en 2,5 millimeter tynn stålplate og er designet av Louise Hederström. Finnes malt i sort eller hvitt.

  Foto:

 • Kvalitetsmøbelprodusenten Gärsnäs utvider bordserien Bond med bord i fullhøyde, 73 centimeter, som kan brukes som spisebord, møtebord eller arbeidsbord. Kolleksjonen innholder både runde og firkantede bord i både malt og i treslagene eik eller lønn. Møtet mellom bordplate og bein er eksempel på et elegant håndverk. Bordene er designet av Märta Friman.

  Foto:

 • Hvordan lage usynlig oppbevaringsplass eller en ekstraseng? Hovden møbel har en serie sovesofaer i den litt høyere prisklasse, som gir god liggekomfort. På møbelmessen viste de frem kjente modeller med nye vanger og noen nye paller og en stol med oppbevaringsmuligheter i design av Olav Eldøy.

  Foto:

 • Kravene til møbler for eldre er helt annerledes enn kravene ellers. I tillegg til at stolene skal være gode å sitte i lenge, må de være enkle å ta seg opp og ned i for personer med redusert bevegelsesevne. Gode og stødige armlener er da nærmest et must. Men at designen er funksjonell for eldre, betyr nødvendigvis ikke at møblene er stygge. Se bare på denne vakre sofaen, i serien Modus fra Helland, beregnet for eldre. Fredrik Torsteinsen har tegnet den nye serien Helland Møbler, som inkluderer bord, lenestoler og spisestuestoler. Hvilestolen har trinnløs regulering av rygg og dybderegulering av sete. Nakkestøtten kan høydereguleres og armlener kan leveres med eller uten stopning. Helland Møbler leverer sittegruppen enten med spiler eller stopning i rygg, med åpne eller fylte sider. Rygg- og seteputer er vendbare og trekket er avtakbart

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

I messereportasjene fra 2007-års Stockholm Furniture Fair har ifi.no fortalt om de organiske og kantete formene på hjemmemøblene, retro-trenden på kjøkkenet og nye lamper.

Føler du deg ikke nok oppdatert? Ønsker du å se mer og vite mer om hva som kanskje kommer til en butikk nær deg i løpet av året? Da er dette bildeserien for deg. Her viser vi flere flunkende nye møbler, tepper, tekstiler og ting som ikke fikk plass i de øvrige reportasjene.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]