Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Uredd form fra nye talenter

Greenhouse er en helt egen avdeling på møbelmessen i Stockholm. I dette miljø får unge og talentfulle forgivere anledning til å vise seg frem, og samtidig gis etablerte produsenter friske impulser. Avdelingen fungerer som veksthus og springbrett rett ut i virkeligheten for originale ideer, uredd design og flunkende nye formgivere.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Uredd form fra nye talenter

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En hel hall i messebygningen i Älvsjö blir i løpet av Stockholm Furniture Fair viet unge talenter. Her stiller elevene ved Nordens design- og håndverksskoler ut arbeidene sine, og her viser unge nyutdannede designere frem verkene sine i håp om å bli oppdaget av etablerte produsenter, pressen eller forbrukere.

Hallen blir kalt Greenhouse, veksthuset, og er et meget oppskattet innslag på messen.

Også de etablerte utstillerne og møbelprodusentene tar gjerne turen innom. Her finner de nemlig nye interessante produkter som de eventuelt kan ta inn i kolleksjonene sine.

Det som er spennende med Greenhouse er den uredde og spreke tanken. Designstudentene og de unge formgiverne lager ting de har lyst på, ting de er interessert i, artige og tankevekkende ting som kanskje løser et problem de har opplevd. Mange ganger tøyer de grensene for hva som er mulig å gjøre og forsøker finne ut hva som ikke er blitt prøvd tidligere - uten nødvendigvis å ha en hemmende kommersielt interesse for øynene. Noen ganger blir ikke idéen mer enn akkurat et forsett, men blant verkene deres finnes et og annet gullkorn. Flere av tingene fra Greenhouse vil vi finne igjen hos en av de etablerte produsentene neste år...

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]