IFI logo
Se flere bilder
Årets teppetrender - i bedre kvaliteter

Foto: Tor Henning Støldal og Produsenter

Årets teppetrender - i bedre kvaliteter

Farger og mønstre peker seg ut også i årets teppetrender, men en annen tendens setter også sitt klare preg i teppemarkedet: Forbrukerne til ha bedre kvaliteter. Det har helt sikkert noe med vår velstand å gjøre, i tillegg til at markedet er blitt bredere i den litt høyere prisklasse.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I det store utvalget i farge- og interiørforretningene og i møbelhusene var prisen for de aller fleste avpassete tepper i prisklassen inntil 2.000 kroner. Nå er det bedre utvalget der og det omsettes atskillig flere tepper hvor prisen ligger over 5.000 kroner. Kundene vil unngå de rimeligere kvaliteter som loer på bekostning av de som holder seg pene lenger.

Trender kommer og forblir

Årets Domtex-messe i Hannover, verdens største teppemesse, fortalte at visse trender peker seg ut når det gjelder farger og mønstre. En sort-hvit trend med mange gråvarianter har vært der i flere år, men trenden er forsterket og teppeleverandørene tror tendensen vil vedvare i enda noen år. Sort-hvitt og grått har jo alltid hatt noe tidløst over seg.

Felles for mange teppekolleksjoner, uavhengig av fargekategori, er at de forblir stormønstret - med klassiske ornamenter og alle typer motiv fra natur og flora. Det gjelder ikke minst i fargeklassen sort-hvit, men det samme er tilfelle med den brune fargetrenden, en annen seiglivet mote i teppebransjen. Med de store mønstringer går fargeskalaen fra alle bruntoner over i beige og hvitt. Nå blandes det også - med brune bunnfarger og pastellfarger som turkis eller rosa som mønstringer.

Det er mange friskere farger også som ikke begrenser seg til mønstersettingen. Pastellfarger er også en av årets trender. Blått er flott, det gjelder turkis og fargeskalaen går gjerne over i grønne varianter.

Kosefloss

Teppebransjen preges ellers av de forskjelligste produksjonsmetoder og kvaliteter - fra de håndknyttete og håndtuftete til tepper produsert med den ypperste teknologi. Industriland som Danmark og Belgia preger fortsatt markedet, men her har de fått stor konkurranse fra Kina. Her produseres også kvaliteter som de er gjort i mange århundrer - på en vevstol. Det samme gjelder i land som Iran, Pakistan og India.

Råmaterialet er også avgjørende - fra rene ulltepper til heatset-tepper produsert av syntetiske fibre. Det er lave teppekonstruksjoner og det er høye. Flosstepper er en typisk representant for sistnevnte. Det var en nyhet som kom for fem år siden. Mange trodde det ville bli en kortvarig trend, men det motsatte har skjedd - trenden er forsterket og det selges flosstepper i alle varianter - hånd- eller maskintuftet. Fargespekteret strekker seg over hele skalaen - fra de friskeste pastellfarger til de dypeste jordfarger.

Se ellers billedserien med mange nyheter fra teppemessen Domotex.  

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.