IFI logo
Se flere bilder
Striper og ornamenter også på møbler

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Striper og ornamenter også på møbler

Trendbildet presenteres gjerne som en helhet i interiøret: Vi har hittil i år vist en rekke nyheter på tapet, tepper, tekstiler og maling hvor farger og mønstre matcher hverandre. Det gjør den nå også i møbelbransjen; møbelstoffene og tilhørende tekstiler har de samme klare preg.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargemessig finner vi jordfarger og naturfarger - bruntoner dominerer over i beige og duse gulfarger, men hvor innslagene også er i mer eksotiske farger som rødtoner og orange. Sort og hvitt er også motefarger på møbelstoffene, vekselsvis hvitt og sort i bunnfarge og mønster.

Mange foretrekker ensfargede møbelstoffer, men ellers følger motebildet det vi kjenner fra andre nevnte produkter: Striper er det mye av i år, likeså firkanter. Og ikke minst ornamenter, gjerne dekorative, gamle symboler, men også mønstre fra naturen - hentet fra blomster og trær. Dermed matcher møblene interiørbildet ellers. Et evigvarende valg på møbler er selvsagt skinn - i mange farger, men naturlig nok ensfarget.

Putene i møbelsettingen kan derimot skille seg klart ut. Vi snakker om kontraster. Her finner vi de skinnende tekstiler som definitivt er i årets trendbilde - i friske pastellfarger som limegrønn, turkis eller orange. De kan også være ensfarget, men det er mange og større mønstringer også her. I mange av kolleksjonene følger putetekstilene også møbelstoffene - med eksempelvis striper og firkanter.

Som gulvbelegg er det nå svært mange som velger seg parkett eller laminat - og dertil et avpasset teppe. Det går fortsatt mye i de rufsete flosstepper med lange eller kortere floss. Fargespekteret er derimot stort og kan helt tilpasses møbelsettingen.

Hele denne billedserien er fra Bohus´ årlige messe i Vikingskipet på Hamar. Bohus er landets største møbelkjede med sine 59 møbelvarehus.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.