Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Striper og ornamenter også på møbler

Trendbildet presenteres gjerne som en helhet i interiøret: Vi har hittil i år vist en rekke nyheter på tapet, tepper, tekstiler og maling hvor farger og mønstre matcher hverandre. Det gjør den nå også i møbelbransjen; møbelstoffene og tilhørende tekstiler har de samme klare preg.

 • Striper og ornamenter også på møbler

  Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

 • En klar trend - bruntoner og beige med rutete og firkantete møbelstoffer. Innslaget av tapet på vegg er fototapet. På gulvet parkett og flossteppe. (Møbler fra Stordal).

  Foto:

 • Jordfarger dominerer i år - og store mønstringer på tekstilene. (Fra Brunstad)

  Foto:

 • Matchende sengesett med mønstringer og farger fra naturen kombinert med ruter og firkanter. Kvaliteten er sateng. (Eget design for Bohus av Turiform fra Nordic Form.)

  Foto:

 • Klar inspirasjon fra 1960-tallet. Møbler i til dels sterk mønstring i bruntoner med veggfarge og avpasset teppe som matcher hverandre i frisk pastellfarge. (Møbler fra Brunstad)

  Foto:

 • Sort-hvitt eller mørk blått på møbelstoffene - med striper og firkanter. (Fra Furninova)

  Foto:

 • Sort-hvitt og hvitt-sort i ornamenter, ruter og prikkete utgaver. (Turiform fra Nordic Form spesielt for Bohus)

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Fargemessig finner vi jordfarger og naturfarger - bruntoner dominerer over i beige og duse gulfarger, men hvor innslagene også er i mer eksotiske farger som rødtoner og orange. Sort og hvitt er også motefarger på møbelstoffene, vekselsvis hvitt og sort i bunnfarge og mønster.

Mange foretrekker ensfargede møbelstoffer, men ellers følger motebildet det vi kjenner fra andre nevnte produkter: Striper er det mye av i år, likeså firkanter. Og ikke minst ornamenter, gjerne dekorative, gamle symboler, men også mønstre fra naturen - hentet fra blomster og trær. Dermed matcher møblene interiørbildet ellers. Et evigvarende valg på møbler er selvsagt skinn - i mange farger, men naturlig nok ensfarget.

Putene i møbelsettingen kan derimot skille seg klart ut. Vi snakker om kontraster. Her finner vi de skinnende tekstiler som definitivt er i årets trendbilde - i friske pastellfarger som limegrønn, turkis eller orange. De kan også være ensfarget, men det er mange og større mønstringer også her. I mange av kolleksjonene følger putetekstilene også møbelstoffene - med eksempelvis striper og firkanter.

Som gulvbelegg er det nå svært mange som velger seg parkett eller laminat - og dertil et avpasset teppe. Det går fortsatt mye i de rufsete flosstepper med lange eller kortere floss. Fargespekteret er derimot stort og kan helt tilpasses møbelsettingen.

Hele denne billedserien er fra Bohus´ årlige messe i Vikingskipet på Hamar. Bohus er landets største møbelkjede med sine 59 møbelvarehus.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]