Kategorier

Meny

Konto

Bedre kvalitet, lengre levetid på tepper

Kvalitet kan lønne seg. Et typisk trekk av året er at teppekolleksjonene får en nivåheving: Leverandørene bedrer kvaliteten og forbrukerne er villig til å betale mer for å beholde teppet pent lenger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bedre kvalitet, lengre levetid på tepper

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets katalog fra leverandøren Gulvex, som gir grunnlaget for mange av teppekolleksjonene som blir å se i farge- og interiør- og møbelkjedene utover året, forteller om en kvalitetsheving på alle fronter. Tepper i standardstørrelse som tidligere kostet 2.000 kroner finnes nå i varianter til 5.000 og opp til 10.000 kroner.

-Det har vært en klar retning i produktutviklingen på de fleste teppetyper - vi ønsker å legge noe mer i teppene og etterspørselen på bedre tepper er også blitt deretter, forteller adm. direktør Thrond Spets i Gulvex.

En klar trend i tiden er salg av kvaliteter i håndknytt - fra eksotiske himmelstrøk som Tibet og Nepal. En kvalitetsheving betyr generasjonstepper som vil vare i mange år. Med lange og fete ullkvaliteter, tettere knytninger og bedre innfarging vil teppene holde seg penere lenger. Og de loer mye mindre enn rimeligere kvaliteter.

En nyhet på tepper av håndtuftet kvalitet er det som på teppespråket heter patchwork. I håndtuftingen blir trådene nærmest skutt inn i underlaget med en tekstilpistol i motsetning til håndknyttet som blir laget på vev på den tradisjonelle måten. Patchwork betyr kort og godt et lappeteppe (se billledserien), som betyr at teppet blir satt sammen av forskjellige farger og mønstre. Det er en veldig gammel tradisjon - å sette sammen gamle stoffer og tekstiler til et lappeteppe, som nå blir tatt opp igjen.

Dagens kolleksjon av patchwork kommer fra de tradisjonelle teppeland som Iran, Pakistan og Afghanistan, men er nå i en kvalitetsblanding av ren ny ull, twistet ull og art silk, hvor silk her betyr silketråder i mønstrene. Fargene er preget av jordfarger og naturfarger - bruntoner over i lysere beige, men sort har også gjort sitt inntog her. Det har også motefargen gull.

Flossteppene har vært populære i markedet i noen år nå og er det fortsatt. Også de er preget av forbedring i kvalitetene. Floss er teppene med de lange trådpreg, men de varierer - fra kortfloss på 2 cm til langfloss på 10 cm. Flosstepper blir laget både som håndknytt og på maskin. Garnkvaliteten kan både være syntetisk - i heatset, akryl eller polyester - eller de kan være av norsk helårsull blandet med lin.

Noen ord også om barnetepper: I likhet med tapet skal barnerommene ha sine egne tepper - gjerne i friske, sterke farger. I årets Gulvex-kolleksjon satser de på én standardstørrelse - 1 x 1,5 meter. Også her er det tepper i alle prisklasser - fra de rimelige til kvalitetstepper.

Disse fører produktene

Gulvex tlf. 63 99 28 00

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]