Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Innred med nattblå farger

Det er fascinerende å vandre ute en månelys kveld. Det er mørkt, men likevel lyst. Vi aner mer enn vi ser. Det er både spennende og pirrende. Her er det masse inspirasjon til fargesetting av hjemmets hule.

cloud_download
fullscreen
 • Innred med nattblå farger

  Foto: Borge, Forestia, Butinox, Flügger, Intag, Nordsjö, Tapethuset

 • <b>ENERGI:</b> Farger og mønster i tapetet fra Cole & Sons kolleksjon Botanical Botanica er like fullt av liv og energi som en kveldshimmel med nordlys. Tapetet føres av Borge.

  Foto: Borge

 • <b>TEMPERATUR:</b> Blåtoner som heller mot grønt, glatte flater, harde materialer og stramme former skaper en litt bestemt og sval atmosfære. Blåfargen på veggen er Denim Drift fra Nordsjö.

  Foto: Nordsjö

 • <b>VARM UNDERTONE:</b> Wegner blue fra Flügger har varm undertone og gir assosiasjoner til myke middelhavsnetter. Nattestemningen får liv med små glimt av gult, turkis og rødt.

  Foto: Flügger

 • <b>LUFTIG:</b> Lette tekstiler blir som en lett bris blant tyngre materialer og mørke farger. Disse gardinene er fra Harlequins kolleksjon Paloma, som føres av Tapethuset.

  Foto: Tapethuset

 • <b>SVAL UNDERTONE:</b> Fargen Havgud fra Butinox har en sval undertone og heller mot grønt.

  Foto: Butinox

 • <b>VELUR:</b> Myk og skinnende velur i dype nyanser er som skapt for en nattlig palett. Velurkolleksjonen Allure føres av Borge.

  Foto: Borge

Annonse
Annonse
Cole & Son blågrønt tapet

ENERGI: Farger og mønster i tapetet fra Cole & Sons kolleksjon Botanical Botanica er like fullt av liv og energi som en kveldshimmel med nordlys. Tapetet føres av Borge.
camera_alt (Borge)

Mørke blått er blant de mest populære veggfargene for tiden. Men hvilken nyanse er rett for deg, og hvilke fargekombinasjoner skaper den rette stemningen? Kvelds- og nattehimmelen er full av blåtoner som kan brukes til inspirasjon når du skal finne dine farger.

LES OGSÅ: Hent farger fra naturen

Finn dine blåfarger

Det finnes utallige mørke blånyanser, alle med sitt uttrykk. Det er ikke sikkert at den mest trendy blåfargen er riktig hjemme hos deg. Hvordan fargen blir i et rom avhenger av hvordan rommet er, vinduer og lysinnfall, og farger og materialer på hva den settes sammen med av gulv, tak, møbler, tekstiler og øvrig interiør.

Utforsk stemninger som tiltaler deg før du velger farger. Da har du en ledetråd til farger du vil trives med og kombinasjoner som gir ditt personlige uttrykk.

Husk at en farge alene ikke skaper stemningen; men når du kombinerer flere farger og nyanser, og materialer med ulik karakter kan du trylle fram den stemningen du ønsker.

Blåtoner mot grønt

TEMPERATUR: Blåtoner som heller mot grønt, glatte flater, harde materialer og stramme former skaper en litt bestemt og sval atmosfære. Blåfargen på veggen er Denim Drift fra Nordsjö.
camera_alt (Nordsjö)

Myk, sydlandsk natt

Blå med varm undertone

VARM UNDERTONE: Wegner blue fra Flügger har varm undertone og gir assosiasjoner til myke middelhavsnetter. Nattestemningen får liv med små glimt av gult, turkis og rødt.
camera_alt (Flügger)

Her er blåtonene varme, med en rød undertone. Mørke ton-i-ton nyanser, i kombinasjon med små innslag av kontraster skaper stemningen. En hovedvekt på matte flater, myke og rustikke materialer vil være med på å få fram den varme stemningen.  

Nordisk kveld

Sval blåfarge på veggen

SVAL UNDERTONE: Fargen Havgud fra Butinox har en sval undertone og heller mot grønt.
camera_alt (Butinox)

Fargene er noe svalere, mer sortaktige og heller mot grønt. Kvelden er mørke og dunkel; blått, grønt, brunt, grått er der lag på lag, men kontrastene er små. Kanskje flagrer nordlyset over himmelen med rosa og turkise kontraster. Atmosfæren er mer reservert og litt strammere enn den sydlandske natten. En tyngre materialmiks med større, slette og tette flater vil bidra til stemningen.

Månelys vinternatt

Mørk blå tapet

SVALT: Den blå bunnfargen i tapetet er mørk som en vinternatt. Mørket forsterkes av harde og glatte materialer. Tekstilene er en lunende kontrast. Tapetet Bazar er fra Borge.
camera_alt (Borge)

I dette rommet er kontrastene mellom lyst og mørkt større. Det er mye energi og liv selv om fargene er mørke. Stemningen er nesten litt krispi. Fargene og overflatene er hovedsakelig kjølige. Glatte, harde, fine flater dominerer. Myke, varme, bløte og lette kontraster settes til som krydder.

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hovedbilde/GUL KONTRAST:

Tekstil: Sanderson, Elysian – INTAG

remove_circle_outline
ENERGI:

Tapet: Cole & Son, Botanical Botanica – BORGE

remove_circle_outline
TEMPERATUR:

Blå veggfarge: Denim Drift fra NORDSJÖ

remove_circle_outline
VARM UNDERTONE:

Farge: Wegner blue fra FLÜGGER

remove_circle_outline
LUFTIG:

Tekstiler: Harlequin, Paloma – TAPETHUSET

remove_circle_outline
SVAL UNDERTONE:

Farge: Havgud fra BUTINOX INTERIØR

remove_circle_outline
VELUR:

Tekstiler: Allure fra BORGE

remove_circle_outline
DYBDE:

Veggplater: Walls4You 40593 – FORESTIA/BYGGMA

remove_circle_outline
SVALT:

Tapet: Bazar fra BORGE

remove_circle_outline
TEKSTILER:

Tekstiler: Morris, North – INTAG

remove_circle_outline
GULVET:

Tekstiler og tapet: Scion, Japandi – TAPETHUSET

remove_circle_outline
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]