IFI logo
Se flere bilder
Innred med nattblå farger

Foto: Borge, Forestia, Butinox, Flügger, Intag, Nordsjö, Tapethuset

Innred med nattblå farger

Det er fascinerende å vandre ute en månelys kveld. Det er mørkt, men likevel lyst. Vi aner mer enn vi ser. Det er både spennende og pirrende. Her er det masse inspirasjon til fargesetting av hjemmets hule.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mørke blått er blant de mest populære veggfargene for tiden. Men hvilken nyanse er rett for deg, og hvilke fargekombinasjoner skaper den rette stemningen? Kvelds- og nattehimmelen er full av blåtoner som kan brukes til inspirasjon når du skal finne dine farger.

LES OGSÅ: Hent farger fra naturen

Se flere bilder
Cole & Son blågrønt tapet

Foto: Borge

ENERGI: Farger og mønster i tapetet fra Cole & Sons kolleksjon Botanical Botanica er like fullt av liv og energi som en kveldshimmel med nordlys. Tapetet føres av Borge.

Finn dine blåfarger

Det finnes utallige mørke blånyanser, alle med sitt uttrykk. Det er ikke sikkert at den mest trendy blåfargen er riktig hjemme hos deg. Hvordan fargen blir i et rom avhenger av hvordan rommet er, vinduer og lysinnfall, og farger og materialer på hva den settes sammen med av gulv, tak, møbler, tekstiler og øvrig interiør.

Utforsk stemninger som tiltaler deg før du velger farger. Da har du en ledetråd til farger du vil trives med og kombinasjoner som gir ditt personlige uttrykk.

Husk at en farge alene ikke skaper stemningen; men når du kombinerer flere farger og nyanser, og materialer med ulik karakter kan du trylle fram den stemningen du ønsker.

Se flere bilder
Blåtoner mot grønt

Foto: Nordsjö

TEMPERATUR: Blåtoner som heller mot grønt, glatte flater, harde materialer og stramme former skaper en litt bestemt og sval atmosfære. Blåfargen på veggen er Denim Drift fra Nordsjö.

Myk, sydlandsk natt

Her er blåtonene varme, med en rød undertone. Mørke ton-i-ton nyanser, i kombinasjon med små innslag av kontraster skaper stemningen. En hovedvekt på matte flater, myke og rustikke materialer vil være med på å få fram den varme stemningen.  

Se flere bilder
Blå med varm undertone

Foto: Flügger

VARM UNDERTONE: Wegner blue fra Flügger har varm undertone og gir assosiasjoner til myke middelhavsnetter. Nattestemningen får liv med små glimt av gult, turkis og rødt.

Se flere bilder
Lette blå gardiner

Foto: Tapethuset

LUFTIG: Lette tekstiler blir som en lett bris blant tyngre materialer og mørke farger. Disse gardinene er fra Harlequins kolleksjon Paloma, som føres av Tapethuset.

Nordisk kveld

Fargene er noe svalere, mer sortaktige og heller mot grønt. Kvelden er mørke og dunkel; blått, grønt, brunt, grått er der lag på lag, men kontrastene er små. Kanskje flagrer nordlyset over himmelen med rosa og turkise kontraster. Atmosfæren er mer reservert og litt strammere enn den sydlandske natten. En tyngre materialmiks med større, slette og tette flater vil bidra til stemningen.

Se flere bilder
Sval blåfarge på veggen

Foto: Butinox

SVAL UNDERTONE: Fargen Havgud fra Butinox har en sval undertone og heller mot grønt.

Se flere bilder
Myk, skinnende blå velur

Foto: Borge

VELUR: Myk og skinnende velur i dype nyanser er som skapt for en nattlig palett. Velurkolleksjonen Allure føres av Borge.

Se flere bilder
Blå tapet på veggplater

Foto: Forestia

DYBDE: Lag på lag med ulike blåtoner skaper en visuell taktilitet. I kombinasjon med slette flater, glass, metall og sort/hvitt-kontraster blir helheten kjølig. Veggene er Walls4You 40593 fra Forestia.

Månelys vinternatt

I dette rommet er kontrastene mellom lyst og mørkt større. Det er mye energi og liv selv om fargene er mørke. Stemningen er nesten litt krispi. Fargene og overflatene er hovedsakelig kjølige. Glatte, harde, fine flater dominerer. Myke, varme, bløte og lette kontraster settes til som krydder.

Se flere bilder
Mørk blå tapet

Foto: Borge

SVALT: Den blå bunnfargen i tapetet er mørk som en vinternatt. Mørket forsterkes av harde og glatte materialer. Tekstilene er en lunende kontrast. Tapetet Bazar er fra Borge.

Se flere bilder
Blå myke tekstiler

Foto: Intag

TEKSTILER: Kombinasjonen kjølige farger og myke, taktile tekstiler skaper spennende kontraster, som måneskinnet over vinterland. Tekstiler: Kolleksjon North fra Morris, føres av Intag.

Se flere bilder
Turkis tapet

Foto: Tapethuset

GULVET: Teppe og gulvmateriale med gyllen lød er en lunende kontrast i et rom med kjølige farger. Tekstiler og tapet er fra kolleksjonen Japandi fra Scion/tapethuset.

Dette ble brukt

Hovedbilde/GUL KONTRAST::

 • Tekstil: Sanderson, Elysian – INTAG

ENERGI: :

 • Tapet: Cole & Son, Botanical Botanica – BORGE

TEMPERATUR: :

 • Blå veggfarge: Denim Drift fra NORDSJÖ

VARM UNDERTONE::

 • Farge: Wegner blue fra FLÜGGER

LUFTIG::

 • Tekstiler: Harlequin, Paloma – TAPETHUSET

SVAL UNDERTONE::

 • Farge: Havgud fra BUTINOX INTERIØR

VELUR::

 • Tekstiler: Allure fra BORGE

DYBDE::

 • Veggplater: Walls4You 40593 – FORESTIA/BYGGMA

SVALT::

 • Tapet: Bazar fra BORGE

TEKSTILER::

 • Tekstiler: Morris, North – INTAG

GULVET: :

 • Tekstiler og tapet: Scion, Japandi – TAPETHUSET
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.