Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Fargesetting

Hyllest til en fargerik designer

  •  
  •   Publisert:
SHOWROOM: Farger og design i lekker forening, som alle kan beskues hos Verpan i Horsens.   Flügger
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I år ville Verner Panton ha fylt 90 år. Slikt går ikke upåaktet hen.
FARGENE: Metropolitan, Globe og Rich Orange – alle danner de fine baktepper for designene.
FARGENE: Metropolitan, Globe og Rich Orange – alle danner de fine baktepper for designene.

Som en markering av dette har malingprodusenten Flügger slått sine pjalter sammen med Verpan, den danske Verner Panton-produsenten. Sistnevnte relanserer nettopp i år en rekke av designerens klassikere, og resultatet av samarbeidet er tre nye veggfarger som blant annet glir rett inn i Pantons verden. 

Tanken bak

Fargene er utviklet av blant andre Flüggers egen fargearkitekt, Anne Christensen.

– Sammen med Verpan har vi skapt tre karakteristiske veggfarger, som hver især kan knytte et rom sammen. Utfordringen var å bygge videre på Verner Pantons fargeunivers og skape en utfyllende ramme rundt de relanserte designene, forteller hun.

En av Danmarks store designere, og en toneangivende sådan i nyere tid, var særdeles opptatt av farger og hvordan de påvirket både design og hverdagen generelt. Hans egen signaturfarge, blå, kom godt til syne i hans arbeid. De tre nye og nøye utvalgte fargene utgjør alle vakre bakgrunner for nettopp blått, som også går igjen i de relanserte designene.

Fargenavnene er knyttet opp til Pantons liv: RICH ORANGE – en sterk referanse til hans storhetstid på 60-tallet. METROPOLITAN – henspeiler på tanken om at hans design passer inn mange steder og fremdeles er et moderne tilskudd til interiøret. GLOBE – en hyllest til lampen som er et av designerens ikoner. 

Farger til alle

De tre fargene er ikke utelukkende laget med tanke på bruk i kombinasjon med redesignene, men paletten er tilpasset store flater, som kulisser for tidens tendenser i interiør og design.  

– Vi legger mye i utviklingen av farger til boligen, og bruker trendene som et verktøy og en del av prosessen med å komme frem til de helt riktige fargene til våre kunder. Man skal kunne leve lenge med sine fargevalg, og de skal tilføre rommet ekstra varme og skjønnhet, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR Manager hos Flügger.     

SENSUELT: Man kan riktig fornemme fargene her.
SENSUELT: Man kan riktig fornemme fargene her.

Kan beskues

Verpan relanserer noen av Pantons mest kjente klassikere; sofaen Clover Leaf, Globe-lampen med messingtopp og nye farger på System 123-stolen. Alle kan oppleves sammen med de nye veggfargene, i deres showroom i Horsens, Danmark. 

SHOWROOM: Farger og design i lekker forening, som alle kan beskues hos Verpan i Horsens.
SHOWROOM: Farger og design i lekker forening, som alle kan beskues hos Verpan i Horsens.

Mer informasjon

Flügger

Les også Unikt samspill mellom vegg og møbler

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Fargesetting

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: