Kategorier

Meny

Konto

Hyllest til en fargerik designer

I år ville Verner Panton ha fylt 90 år. Slikt går ikke upåaktet hen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hyllest til en fargerik designer

Foto: Flügger

Som en markering av dette har malingprodusenten Flügger slått sine pjalter sammen med Verpan, den danske Verner Panton-produsenten. Sistnevnte relanserer nettopp i år en rekke av designerens klassikere, og resultatet av samarbeidet er tre nye veggfarger som blant annet glir rett inn i Pantons verden. 

Dele på Pinterest FARGENE: Metropolitan, Globe og Rich Orange – alle danner de fine baktepper for designene.

FARGENE: Metropolitan, Globe og Rich Orange – alle danner de fine baktepper for designene.

Tanken bak

Fargene er utviklet av blant andre Flüggers egen fargearkitekt, Anne Christensen.

– Sammen med Verpan har vi skapt tre karakteristiske veggfarger, som hver især kan knytte et rom sammen. Utfordringen var å bygge videre på Verner Pantons fargeunivers og skape en utfyllende ramme rundt de relanserte designene, forteller hun.

En av Danmarks store designere, og en toneangivende sådan i nyere tid, var særdeles opptatt av farger og hvordan de påvirket både design og hverdagen generelt. Hans egen signaturfarge, blå, kom godt til syne i hans arbeid. De tre nye og nøye utvalgte fargene utgjør alle vakre bakgrunner for nettopp blått, som også går igjen i de relanserte designene.

Fargenavnene er knyttet opp til Pantons liv: RICH ORANGE – en sterk referanse til hans storhetstid på 60-tallet. METROPOLITAN – henspeiler på tanken om at hans design passer inn mange steder og fremdeles er et moderne tilskudd til interiøret. GLOBE – en hyllest til lampen som er et av designerens ikoner. 

Farger til alle

De tre fargene er ikke utelukkende laget med tanke på bruk i kombinasjon med redesignene, men paletten er tilpasset store flater, som kulisser for tidens tendenser i interiør og design.  

– Vi legger mye i utviklingen av farger til boligen, og bruker trendene som et verktøy og en del av prosessen med å komme frem til de helt riktige fargene til våre kunder. Man skal kunne leve lenge med sine fargevalg, og de skal tilføre rommet ekstra varme og skjønnhet, sier Lone Bjørslev Kisbye, PR Manager hos Flügger.     

Dele på Pinterest SENSUELT: Man kan riktig fornemme fargene her.

SENSUELT: Man kan riktig fornemme fargene her.

Kan beskues

Verpan relanserer noen av Pantons mest kjente klassikere; sofaen Clover Leaf, Globe-lampen med messingtopp og nye farger på System 123-stolen. Alle kan oppleves sammen med de nye veggfargene, i deres showroom i Horsens, Danmark. 

Dele på Pinterest SHOWROOM: Farger og design i lekker forening, som alle kan beskues hos Verpan i Horsens.

SHOWROOM: Farger og design i lekker forening, som alle kan beskues hos Verpan i Horsens.

Mer informasjon

Flügger

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]