IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gulbrune hytteinteriører

Foto: Chera Westman/ifi.no

Gulbrune hytteinteriører

Noe av det særegne med norsk hytteliv er at vi finner en viss tilfredstillelse ved å omgi oss fullstendig med tre, men som vi alle vet, gjennomgår treverk gjerne en viss endring gjennom årene.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noe særegne med norsk hytteliv er at vi liker å omgi oss med tre; tregulv, panelte vegger og gjerne panel i taket også. I tillegg går det mye i furumøbler både når det gjelder bord, stoler og kjøkkenbenker.

Men det som en gang var friskt og hvitt tre, antar en mer gulbrun farge med årene, om det ikke er UV-beskyttet.

Panelvoks hjelper

Gulbrunt treverk er derfor ikke noe uvanlig i norske hytter som har fått noen år på seg. Dette er det lett å gjøre noe med!

– En effektiv løsning er panelvoks, demonstrerer Audun Klauseie fra Alanor, og fortsetter:

- Dette er en halvtransparent panellakk fra Liberon som heter Bloom. Den gjør at treverkets naturlige struktur forblir synlig. Det er ikke en voks i tradisjonell forstand, siden den faktisk ikke inneholder voks, men likevel gir den overflaten et flott, vokset utseende, sier han.

Ettersom den ikke inneholder voks, er overflaten overmalbar eller overlakkerbar om en skulle ønske endring.

– Bloom Panelvoks er enkel å påføre, da den har en geléaktig konsistens som ikke drypper. Den er derfor ideell for bruk i tak og på vegg, og ett strøk er oftest nok, avslutter Klauseie.

Fordelen med denne panelvoksen er at strukturen i treverket forblir synlig, samt at sprekker, ikke blir like synlig som på malte flater.

Man slipper også forarbeidet ved maling, som for eksempel å sparkle. Bloom Panelvoks kan brukes på ubehandlet eller lakkert treverk. Den er beregnet for både tak og vegg.

Se flere bilder
Audun Klauseie viser at panelvoks er en effektiv løsning.

Foto:

Audun Klauseie viser at panelvoks er en effektiv løsning.

Mer informasjon

Alanor

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.