Kategorier

Meny

Konto

Gå for en myk fondvegg

Trodde du fondveggen var på vei ut? På ingen måte; den har bare skiftet stil.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gå for en myk fondvegg

Foto: Borge, Green Apple, Intag, Storeys, Tapethuset

Fondvegger kommer og går. Gjennom ulike stilepoker har de kommet og gått. I den lyse, minimalistiske perioden ble fondveggen redningen da vi ville være litt vågale med farger og mønster.

Nå som fargene og lekenheten er tilbake, er fondveggen spådd over og ut. Men neida, det er den på ingen måte, den har bare skiftet karakter. Før var det som regel veggen bak sofaen som fikk tapet eller en kontrastfarge. Nå er det vindusveggen som er den nye fondveggen. Og den skal kles med gardiner fra gulv til tak og dekke hele veggen.

Velg ensfarget eller mønstret, og tar opp farge fra tekstilet til tapet eller maling de andre veggene.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

Lyst, men litt mykere og lunere

Har du en lys stue og ønsker å få den litt lunere, uten å gå på med masse farger? Da kan en myk fondvegg være løsningen. Rommet vil få et mykt og elegant preg med gardiner i samme farge som veggen. Teksturen i stoffet er også viktig. Et tynt og løstvevet tekstil virker luftig og lett, mens en tettere og tyngre kvalitet vil skape større lunhet. Du kan også spille på ulike glansgrader for å få litt kontrast. Til en matt vegg kan det være fint med et litt blankt tekstil og omvendt.

Dele på Pinterest Myke, lyse gardiner

Foto: Green Apple

MYKT: Det lette morgenlyset i Luxembourg-hagen er inspirasjon til tekstilet Escapade fra Casamance/Green Apple. Mykhet og eleganse som vil kle både et rustikt og et klassisk miljø.

Dele på Pinterest Matte, kalket gardiner

Foto: Borge

MATT: Stoffet Biarritz fra Clarke & Clarke er en lin/viscose-blanding med et matt, kalket utseende. Passer til møbler og gardiner. Føres av Borge.

Dele på Pinterest Lys gardin som fondvegg

Foto: Green Apple

DISKRET: Variasjon i tekstur, hvitt på hvitt, skaper en diskret kontrasteffekt i tekstilet Agapant Designs fra Camengo/Green Apple.

Lyst, og litt mer farger

Er du lei av det lyse – hvitt, grått, beige, ton-i ton? Da kan en gardinvegg med mønster og farger få litt fart på rommet. Behold de lyse veggene og gå på jakt etter et tekstil som har samme bunnfarge. Florale eller grafiske mønster gir rommet ytterligere karakter.

Dele på Pinterest Mønstret gardin

Foto: Tapethuset

NATUR: Et mønstret, transparent tekstil med greiner og fuglemotiv skaper et mykt skille mellom ute og inne. Zapara fra Harlequin føres av Tapethuset.

Dele på Pinterest Grafisk mønstret gardiner

Foto: Green Apple

GRAFISK: Gardinene med det markerte grafiske mønsteret er helt sjef i dette interiøret. Tekstilet er fra Camengo/Green Apple.

Dele på Pinterest Landlige gardiner

Foto: Borge

LANDLIG: Hvitt og blått gir raskt assosiasjoner til landlig stil og sommer. Borge fører tekstilet Wilderness fra Clarke & Clarke.

Vegger som luner og omfavner

Ønsker du at stuen skal oppleves som en lun favn, da er farge på veggene og en myk fondvegg med matchende tekstiler tingen. Hvor dyp omfavnelsen skal kjennes, styrer du med nyansen på veggfargen og tyngde og tykkelse på tekstilene. Finn gardinene først, og så velger du en av fargene der til de andre veggene. Dette tipset gjelder spesielt hvis veggene skal males. Hvis du ønsker tapet, kan du eventuelt se etter kolleksjoner med matchende tekstil og tapet.

Dele på Pinterest Blågrønne gardiner

Foto: Green Apple

BLÅGRØNT: Med broderte fjær i gult og nydelige, blågrønne nyanser på mørk viskose, får rommet et anstrøk av eksotisk varme. Tekstilet Feathers fra Casamance/Green Apple.

Dele på Pinterest Brungult interiør

Foto: Intag

BRUNT: Det er mange flotte farger å spille på i dette tekstilet fra Morris. Brunt rammer lunt inn møblene. Morris føres av INTAG.

Dele på Pinterest Matchende tapet og tekstil

Foto: Storeys

BLÅTT: Med tapet og tekstil fra samme kolleksjon, har du en sikker løsning. Dette er Lino fra Eijffinger/Storeys.

Dele på Pinterest Tekstil i damaskveving

Foto: Intag

GRÅTT: Tekstil i damaskveving skaper en avslappet eleganse. Dette er Sorilla fra Sanderson/INTAG.

Dele på Pinterest Tekstil i dype farger

Foto: Tapethuset

LILLA: Her er det en av de dypeste fargene fra tekstilet som gir veggene tyngde, mens gardinene og andre detaljer får rommet til å danse. Tekstiler fra Harlequin/Tapethuset.

Mer informasjon:

Borge/Clarke & Clarke

Intag

Green Apple

Tapethuset

Storeys

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]