Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gå for en myk fondvegg

Trodde du fondveggen var på vei ut? På ingen måte; den har bare skiftet stil.

 • <b>MATT:</b> Stoffet Biarritz fra Clarke & Clarke er en lin/viscose-blanding med et matt, kalket utseende. Passer til møbler og gardiner. Føres av Borge.

  Foto: Borge

 • <b>DISKRET:</b> Variasjon i tekstur, hvitt på hvitt, skaper en diskret kontrasteffekt i tekstilet Agapant Designs fra Camengo/Green Apple.

  Foto: Green Apple

 • <b>MYKT:</b> Det lette morgenlyset i Luxembourg-hagen er inspirasjon til tekstilet Escapade fra Casamance/Green Apple. Mykhet og eleganse som vil kle både et rustikt og et klassisk miljø.

  Foto: Green Apple

 • <b>NATUR:</b> Et mønstret, transparent tekstil med greiner og fuglemotiv skaper et mykt skille mellom ute og inne. Zapara fra Harlequin føres av Tapethuset.

  Foto: Tapethuset

 • <b>GRAFISK:</b> Gardinene med det markerte grafiske mønsteret er helt sjef i dette interiøret. Tekstilet er fra Camengo/Green Apple.

  Foto: Green Apple

 • <b>BLOMSTER:</b> Fargene er mye likt interiøret over, men blomstermotivet og et lettere tekstil skaper en annen stil og atmosfære. Tekstilet Zapara er fra Harlequin/Tapethuset.

  Foto: Tapethuset

Annonse
Annonse

Fondvegger kommer og går. Gjennom ulike stilepoker har de kommet og gått. I den lyse, minimalistiske perioden ble fondveggen redningen da vi ville være litt vågale med farger og mønster.

Nå som fargene og lekenheten er tilbake, er fondveggen spådd over og ut. Men neida, det er den på ingen måte, den har bare skiftet karakter. Før var det som regel veggen bak sofaen som fikk tapet eller en kontrastfarge. Nå er det vindusveggen som er den nye fondveggen. Og den skal kles med gardiner fra gulv til tak og dekke hele veggen.

Velg ensfarget eller mønstret, og tar opp farge fra tekstilet til tapet eller maling de andre veggene.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

Lyst, men litt mykere og lunere

Myke, lyse gardiner

MYKT: Det lette morgenlyset i Luxembourg-hagen er inspirasjon til tekstilet Escapade fra Casamance/Green Apple. Mykhet og eleganse som vil kle både et rustikt og et klassisk miljø.
(Green Apple)

Har du en lys stue og ønsker å få den litt lunere, uten å gå på med masse farger? Da kan en myk fondvegg være løsningen. Rommet vil få et mykt og elegant preg med gardiner i samme farge som veggen. Teksturen i stoffet er også viktig. Et tynt og løstvevet tekstil virker luftig og lett, mens en tettere og tyngre kvalitet vil skape større lunhet. Du kan også spille på ulike glansgrader for å få litt kontrast. Til en matt vegg kan det være fint med et litt blankt tekstil og omvendt.

Lyst, og litt mer farger

Mønstret gardin

NATUR: Et mønstret, transparent tekstil med greiner og fuglemotiv skaper et mykt skille mellom ute og inne. Zapara fra Harlequin føres av Tapethuset.
(Tapethuset)

Er du lei av det lyse – hvitt, grått, beige, ton-i ton? Da kan en gardinvegg med mønster og farger få litt fart på rommet. Behold de lyse veggene og gå på jakt etter et tekstil som har samme bunnfarge. Florale eller grafiske mønster gir rommet ytterligere karakter.

Vegger som luner og omfavner

Blågrønne gardiner

BLÅGRØNT: Med broderte fjær i gult og nydelige, blågrønne nyanser på mørk viskose, får rommet et anstrøk av eksotisk varme. Tekstilet Feathers fra Casamance/Green Apple.
(Green Apple)

Ønsker du at stuen skal oppleves som en lun favn, da er farge på veggene og en myk fondvegg med matchende tekstiler tingen. Hvor dyp omfavnelsen skal kjennes, styrer du med nyansen på veggfargen og tyngde og tykkelse på tekstilene. Finn gardinene først, og så velger du en av fargene der til de andre veggene. Dette tipset gjelder spesielt hvis veggene skal males. Hvis du ønsker tapet, kan du eventuelt se etter kolleksjoner med matchende tekstil og tapet.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]