IFI logo
Se flere bilder
Finn ditt drømmebad med moodboards

Foto: Chera Westman/ifi.no

Finn ditt drømmebad med moodboards

Med fliser i ulike farger og former og tilbehør som kraner, såper og pynt bringes en følelse av Italia inn i hjemmet. Seks forskjellige moodboards med fliser og baderomstilbehør hjelper deg å finne ditt drømmebad.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marmor, terrazzo, blanke og matte fliser. Fliser med tekstur og mønster og i ulike former. Ja, utvalget av ulike fliser til kjøkken og bad er enormt stort. Nå får du hjelp til å kombinere ulike farger, formater og teksturer til ditt drømmebad. Vera Bazzanella og Tina Svensson hos Norfloor, som har 24 butikker rundt om i landet, har laget seks forskjellige kollasjer inspirert av Italia.

 

– Enten du søker en maskulin, feminin eller bohemsk stil eller vil ha et glamorøst baderom, finnes det fliser og tilbehør som gir baderommet det preg du ønsker. Våre moodboards er både klassiske og følger trendene nå. Samtidig er de enkle å tilpasse etter smak og behag, sier Bazzanella som er avdelingsleder ved Norfloors butikk i Fredrikstad. 

Se flere bilder
MOODBOARDS X3

Foto: Chera Westman/ifi.no

ITALIAINSPIRASJON DEL 1: Disse tre moodboardsen er inspirert av Roma, Bologna og Milano.

Se flere bilder
Vera Bazzanella

Foto: Norfloor

KLASSISK OG TRENDY: – Våre moodboards er både klassiske og følger trendene nå. Samtidig er de enkle å tilpasse etter smak og behag, sier Bazzanella som er avdelingsleder ved Norfloors butikk i Fredrikstad. 

BOLOGNA

Byen Bologna regnes for å være verdens hovedstad når det kommer til fliser. Kollasjen som er oppkalt etter byen, er inspirert av de historiske bygningene ved Piazza Maggiore – det store torget i sentrum av byen – og av de lange arkadene med søyler og arkitektoniske bueformer som det finnes rikelig av i byen. Hele 38 kilometer faktisk.

Fargene er lyse, og har innslag av messing og gull. I kollasjen er det brukt fiskebeinsmønstret mosaikk som kan minne om sandstein, en terrazzo-mønstret flis der små stykker bladgull glinser, og en flis med samme buede mønster som man gjenfinner i Portici-arkadene.

 

– Blanke metallfarger i messing og gull kommer igjen i både fliser og kraner. Hovedfargen er lys og delikat med innslag av varme detaljer, sier Bazzanella. 

Se flere bilder
moodboard Bologna

Foto: Norfloor

FLISHOVEDSTAD: Moodboard inspirert av Bologna. 

MILANO

Den nord-italienske byen Milano er Europas Mote-Mekka, og hovedsetet for designhusene Gucci og Versace. Kollasjen har hentet inspirasjon herfra, og går i mørke dramatiske kontraster og en eksklusiv, litt maskulin stil.

– Mot det sorte i matt og blank glans, står detaljer i gullfarge og effektfull marmor og gir en luksuriøs stemning. Samtidig setter det et klassisk, historisk preg på rommet, sier hun.

 

Marmorflisen har elegant mønstring i sort og gull, og de klassiske flisene med fasede kanter gir et elegant inntrykk i både matt og blank utførelse. En flis med et nærmest tekstilt mønster i relieff i overflaten fører tankene mot motehusene i byen. 

Se flere bilder
Moodboard Milano

Foto: Norfloor

MOTEHOVEDSTADEN: Moodboard inspirert av Milano.

NERO D AVOLA

Dette moodboard er ikke inspirert av en by, men av en vin fra den lille landsbyen Avola på Sicilia. Der ligger vulkanen Etna, med sin dramatiske historie. Kollasjen har varme farger og dramatiske og tradisjonsbaserte mønstre.

– Dette er en fattigere del av Italia enn de rike regionene i nord, så her er glamour-faktoren dempet til fordel for det tradisjonelle. Her bruker vi mørke farger, dype toner og detaljer i sotete metaller, sier Vera Bazzanella.

 

Kraner og andre detaljer i varme stål-farger passer til stilen med kontraster mellom matt og blankt. Den heksagonformede mattsorte flisene skal minne om størknet lava, og de buede formene om hoven på en hest. 

Se flere bilder
moodboard Nero D Avola

Foto: Norfloor

VIN-INSPIRASJON: Moodboard inspirert av en vin fra Sicilia. 

ROMA

Over få byer i verden svever et like sterkt historisk sus som i Roma. Tankene føres umiddelbart til Colosseum, gladiatorspill, marmor, sandstein og byggverk preget av fordums prakt.

 

 

 

– Her velger vi å løfte frem dramatisk marmormønster, mørkt, tungt treverk og varme farger, sier Bazzanella. Marmorflisene går i elegante jordtoner og mosaikkfliser og de mønstrede flisene har relieffmønster som minner om de elegante, tradisjonsrike bygningene i byen. Treverket er ekte tre, og laget av drivved. Disse kan brukes istedenfor fliser der det egner seg utenfor våtsonene på badet.

Se flere bilder
Moodboard Roma

Foto: Norfloor

KULTURHISTORISK SENTER: Moodboard inspirert av Roma.

TOSCANA

Det frodige og grønne landskapet i Toscana er kjent verden over for det gode liv; la dolce vita, med god mat og utsøkte viner. Her vokser det poppeltrær og det kryr av vingårder i åsene, og området er rikt på både kultur og historie.

 

– Terracottafargen på de håndlagde heksagonformede flisene har jordens farge, og de grønne, smale flisene skal minne om de høye poppeltrærne i regionen. Tradisjonell, klassisk farge og form tas opp av den dramatiske marmorsteinen som gjenspeiler landskapet i regionen, sier hun. 

Se flere bilder
Moodboard Toscana

Foto: Norfloor

DET GRØNNE LANDSKAPET: Moodboard inspirert av Toscana.

VENEZIA

Byen Venezia er kjent for sine kanaler og sorte gondoler med dekorer i gull. Her ligger den kjente Marcus-plassen med sine mange historiske bygninger. Under karnevalet i februar vrimler det av folk med masker i elegante mønstre.

 

Moodboardets terrazzo-mønstrede fliser i sort med glinsende bladgull, og detaljer i sort metall skal minne om gondolene. Den blå fargen fra lagunen og kanalene er hentet opp i fliser med tradisjonelle former. 

Se flere bilder
Moodboard Venezia

Foto: Norfloor

KANALBYEN: Moodboard inspirert av Venezia. 

Trendy og personlig

Italia er de keramiske flisenes hjemland. Landet har lange tradisjoner når det kommer design og produksjon av fliser og her finnes de fremste produsentene av keramiske fliser. Norfloor samarbeider med en rekke produsenter som setter kvalitet og design i fremste rommet, og de seks kollasjene består av fliser fra godt etablerte fabrikker. Flere mønstre og formater går igjen i de ulike kollasjene:

 

 

 

– Vi har laget vidt forskjellige stemninger, men følger en rød tråd. Heksagonformede fliser og mønstre med buer i ulike fasonger ligger i tiden og kan brukes for å både følge med i trender og samtidig finne sin egen stil, sier Tina Svensson, digital markedsfører hos Norfloor.

Se flere bilder
moodboard x 3

Foto: Chera Westman/ifi.no

ITALIAINSPIRASJON DEL 2: Disse tre moodboarden er inspirert vinen Nero D Angelo og byene Venezia og Toscana.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.