IFI logo
Se flere bilder
Få en myk start på dagen

Foto: INTAG

Få en myk start på dagen

- Nå gleder meg til å stå opp om morgenen. Det er som å trå barføtt ut i mykt gress en duggfrisk sommermorgen, også gir det en herlig følelse av luksus!

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utbruddet kommer fra en av våre egne ansatte hos ifi.no, som nettopp har fått teppe på soverommet. Etter mange år med forskjellige bopeler og ditto soverom med harde gulv, var turen kommet til å prøve teppe på gulvet. Hun hadde latt seg friste av et heldekkende teppe vevet i 100 prosent ull, i akkurat riktig farge, og i følge den nyfrelste med en luv passe lang og myk/fast til at føttene synker bitte-litt ned i det varme.  Teppet var litt dyrere enn parketten i tilstøtende rom, men nytelsen lot til å oppveie for pris.

-Jeg trenger rett og slett ingen annen grunn enn den lille følelsen av luksus, slo hun fast da det ble snakk om å begrunne teppevalget. - Tenk bare; du ligger der under dyna og gruer litt for å stå opp, det er kaldt i rommet og du er passe trøtt. Men så husker du teppet, svinger føttene utenfor, kjenner hud møte myk ull. Herlig start på dagen!

Flere velger teppe

Vår kollega er i godt selskap får vi bekreftet  fra teppebransjen, stadig flere velger heldekkende teppe på soverommet.  Folk er lei av kalde gulv og med teppe på gulvet kan man senke temperaturen og likevel ha det komfortabelt. Teppet demper også støy og isolerer mot trekk langs gulvet.

Samler støv

Et argument mot tepper, har vært frykten for støv og allergi. Nå viser det seg at dette bildet er mer nyansert og at teppe mange ganger kan være en fordel. Ved måling av luftkvalitet i pustehøyde, ser en at støvet ligger i ro på teppet, mens på et hardt gulv skal det bare en liten bevegelse til før det virvles opp i lufta.

Velg kvalitet

Forutsetningen for et vellykket resultat er å velge teppe av god kvalitet. Billige tepper av dårlig kvalitet har skapt mange negative teppeopplevelser. En støvallergiker bør velge syntetisk teppe i polyamid og unngå langhårete tepper.  Det anbefales også å bruke støvsuger med teppebankerfunksjon.

Mer informasjon

www.intag.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.