Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Enkel vask uten skyllevann

De fleste har skjønt at det er viktig å vaske før du maler fasaden utendørs. Innendørs er det akkurat like viktig å gjøre rent først. Bare mye enklere!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkel vask uten skyllevann

Foto: Foto: Robert Walmann/ifi.no, Beckers, Jordan

Ikke hopp over rengjøringen av flaten du skal male. Veggen, krakken eller hva det enn er du skal pusse opp, skitnes til inne også. Også et tilnærmet usynlig sjikt med støv, smuss og fett kan ødelegge hele malejobben!

Forvask for innendørs maling er gjort meget enkel, og mange ganger trenger du ikke å skylle! Her er tre eksempler på kjapp og enkel forvask før maling:

Vaskeservietter:

Små flater tørkes av med en oppussingswipe. Denne er allerede satt inn med et sitrusbasert rengjøringsmiddel som fjerner fett, smuss og støv uten å etterlate et sjikt som må vaskes vekk. Tørk av, la flaten tørke og mal i vei! Oppussinswipen er beregnet for dører, lister, møbler og andre mindre flater, og har to sider – en skrubbeflate og en sugeflate.

Dele på Pinterest VASKESERVIETTER: Med wipes som er trukket med rengjøringsmiddel er forvasken gjort enkel. (Foto: Jordan)

VASKESERVIETTER: Med wipes som er trukket med rengjøringsmiddel er forvasken gjort enkel. (Foto: Jordan)

Annonse
Dele på Pinterest

Sprayflaske:

Med malervasken allerede ferdigblandet i en sprayflaske rengjør du effektivt små og store flater som skal males. Når du dusjer midlet over flaten, dannes et skum som skal virke noen minutter, før det tørkes den nøye vekk med en fuktig mikrofiberklut. Når flaten er tørr kan den males på. Midlet fjerner smuss og fett, og matter samtidig ned overflaten noe. Les på emballasjen – noen typer trenger ikke å skylles vekk – det holder med å tørke av med en god mikrofiberklut.

Malervask kan også anvendes til grovrengjøring av f.eks. sotete overflater eller andre svært møkkete overflater. 

Dele på Pinterest SPRAYFLASKE:  Malervask på sprayflaske kommer ferdig blandet ut og klar til bruk. Spray på, tørk av, mal! (Foto: Beckers)

SPRAYFLASKE: Malervask på sprayflaske kommer ferdig blandet ut og klar til bruk. Spray på, tørk av, mal! (Foto: Beckers)

Annonse
Dele på Pinterest

Beholder med vann:

For større flater brukes en interiørvask som blandes ut i en bøtte eller annen beholder med varmt vann. Midlet fjerner smuss, fettrester og gammel såpefilm og annet inngrodd skitt og doseres etter hvor skitten flaten er.

Vask med mopp, skrubb, klut eller pensel avhengig av flatens størrelse og utforming.  Er flaten lett til moderat skitten holder det å vaske og tørke for så å male. Meget tilsmussede underlag kan kreve to omganger med vaskemiddel og eventuelt en skyllerunde også. 

Dele på Pinterest INTERIØRVASK: Bland ut med varmt vann, tørk med mikrofiberklut. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

INTERIØRVASK: Bland ut med varmt vann, tørk med mikrofiberklut. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer informasjon:

Beckers

Butinox Interiør

Jordan

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]