Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Der en familie på to skal leve og bo

Et stramt budsjett ble ingen hindring da Henriette og Leah skulle gjøre om 90-tallsleiligheten til en tidsriktig og funksjonell bolig for en liten familie.

 • Der en familie på to skal leve og bo

  Foto: Jan Larsen og Estator Eiendomsmegling

 • Både sengen, krakken, gyngehesten og gitaren ble malt rosa. Dette er elementer som gir liv til rommet, men som lett kan byttes om Leah blir lei.

  Foto:

 • Jenterom før: Rommet var kjedelig og utdatert. Det gamle teppegulvet ble fjernet, og alt ble malt i nye farger.

  Foto:

 • Som en rimelig og morsom løsning, ble forskjellige, gamle stoler fra loft og loppemarked malt og tatt i bruk ved spisebordet.

  Foto:

 • Den gamle kjøkkeninnredningen fikk en omgang maling og ny benkeplate, og er nå nærmest ugjenkjennelig.

  Foto:

 • Leahs kunstverk har fått sin egen plass på en oppslagstavle malt med magnet- og tavlemaling. På den øverste delen kan mamma planlegge ukemenyen.

  Foto:

 • Kjøkkenet før: Den hvite, laminerte kjøkkeninnredningen var i fin stand, men så utdatert ut. For å få bedre plass til spisebord, ble kjøleskapet flyttet.

  Foto:

Annonse
Annonse

- Jeg hadde akkurat fått fast jobb på Ås, og Leah og jeg var på boligjakt for første gang. Denne leiligheten var den første visningen vi var på. Den hadde ganske rare farger og virket nokså utdatert, men jeg falt for planløsningen, sier Henriette.

Mye måtte gjøres, og jentene fikk hjelp av interiørarkitekt Inger Ystegaard til å legge plan for boligen.

Budsjettet var allerede sprengt etter boligkjøpet, så det å holde kostnadene nede var et stort poeng.

Heldigvis er det mye som kan gjøres med maling.

Gammelt gulv

Det var vinylgulv i nesten hele leiligheten da jentene overtok, og i stuen og på kjøkkenet fikk det gamle belegget bli. Vinylen er slitesterk og varig og god å gå på.

De nye veggfargene i rommet gjorde at vinylgulvet ikke lenger virket så gult, men gikk mer i ett med resten av fargene. Stuen fikk et vakkert naturtapet med et svakt grenmønster i gråtoner og malte vgger i Zen Hage IN-584/1201-B84G, som skaper liv på en diskret måte.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]