Kategorier

Meny

Konto

Betryggende stjernelys

Barn kan være glade i å ha litt lys på soverommet. Selvlysende produkter kan i nattemørket gi en positiv dytt til barns livlige fantasi. Lysende stjerner, sommerfugler og andre hyggelige barnemotiver gir gode følelser når barnet skal sove.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Betryggende stjernelys

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mange produkter som kan gi barnet ditt et betryggende lys så nattesøvnen reddes. Blant annet har Teppeabo fire selvlysende tepper i serien «Spirit Glowy» som er beregnet for barnerom.

Lysende tepper

Teppeabo-grunnlegger, Erik Wibe, tror mange barn føler seg tryggere med noe lys når de legger seg.

– Teppene med selvlysende egenskaper som vi har, lyser i over én time etter at lyset er slukket. Lyset ligger i teppet slik at de er uten strøm, forteller han.

Han mener det er få steder hvor det passer bedre med tepper enn på barnerom.

– Det er bedre å krabbe på et teppe, og barna lærer fortere å gå på et teppe. De føler seg tryggere og det er mindre fallskader. Dyrene liker også tepper best. Katten og hunden legger seg alltid på teppet og kaninen hopper fra teppe til teppe, sier han.

De selvlysende teppene kommer som ferdig gulvteppe. To er runde i formen, og to er firkantet med henholdsvis delfiner og en flyvende fe som motiv.

Dele på Pinterest Lysende tepper

En stjernehimmel i taket

Andre selvlysende produkter er en sveisetråd «GloWeld» fra Forbo Flooring som kan brukes til dekor i gulvet. Ellers Scanox´ «Quick Fluorecerende Spray» som kan brukes til å spraye for eksempel en lekefigur så den lyser i vinduskarmen.

Astex har selvlysende tapet fra Candice Olsson kids tapetbok.

Annet som er populært i barnerommet er små lysende klistremerker man setter på veggen, i taket eller direkte på sengen, som sengegavlen.

Astex har klistremerkene «Butterflies & Dragonflies Glow-in-Dark Wall Decals», og Alfort & Cronholm har klistremerkene «Home Decor Line».

– De må eksponeres en stund først. Rundt tjue minutter holder, enten fra lampelys eller dagslys.  Så lyser de videre i et par timer etter at lyset er slukket, sier produktsjef Karin Huss i Alfort & Cronholm.

Hun tror først og fremst at barna synes det er spennende å ha noe som lyser i taket eller på veggen.

– Det blir spennende å titte på når man skal sove. Det blir noe ekstra i rommet fordi det lyser. Er man mørkredd bør man nok også ha en liten nattlampe ved siden av. Men klistremerkene gjør at en har noe å feste blikket på. Det har vært lenge på markedet, og er veldig populært, sier hun.

Klistremerkene kan man lett ta bort igjen. De sitter fast, men sitter ikke som klistret. Det er et rimelig produkt som kommer i mange motiver.

– De er i tre ulike størrelser, og kommer som sett, for eksempel som katter og stjerner. Andre motiver er fullmåne, astronauter, sommerfugler, blomster, og spøkelser, forteller hun.

Dele på Pinterest En stjernehimmel i taket

For mer informasjon:

www.teppeabo.no

www.astex.no

quickbengalack.no

www.scanox.no

www.sodrainterior.no

www.forbo-flooring.no

www.alfort.se

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]