IFI logo
Se flere bilder
Våtrom: Gulv og vegg i harmoni

Foto: Produsent

Våtrom: Gulv og vegg i harmoni

Enten bad eller toalett er nytt eller det skal pusses opp: Våtromskolleksjoner bør harmonere - gulv- og veggprodukter matches til en helhet.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå alle muligheter til å kjøpe helheter - hvor våtrommets forskjellige elementer med farger og mønster skaper rommet. Keramiske fliser er stadig mer populært i våtrom (delvis også på kjøkken). Andre foretrekker fortsatt et malingsystem. Her ser vi nærmere på våtromsvinyl til både gulv og vegg.

Gulv- og veggvinyl er teknisk sett ikke samme produkt - de krever forskjellige kvaliteter. Men produsentene bestreber seg på å lage fargepaletter som gir ett system - til boliger eller offentlige miljøer som hoteller, skoler eller helsevesenet.

Aktuelle trender

Kolleksjonene lages med utgangspunkt i dagens mote- og interiørbilde. Vinylprodusenten Armstrong DLW har i sin nye presentasjon (Wetroom) fem forskjellige produkter, to kolleksjoner til gulv og tre til vegg (inklusiv border/dekorlister).

Det er tilsammen 67 farger - kontrastfylte eller mer diskré - og 15 forskjellige mønstre avstemt for å skape helheten.

Dekorstripe - og delt vegg

Veggproduktene (Walldesign og Wallflex) er noe tynnere enn gulvvinyl pga. mindre slitasje (her 0,9 mm eller 1,25 mm). Det er fritt valg om du vil sette dem opp vannrett eller loddrett - den vannrette løsningen gir muligheter til å bruke dekorstriper for å dele veggen. Med delt vegg har du muligheter til å bruke to mønster/farger.

Sklihemmende

De sterkere vinylgulv har tykkelser på 2 mm og 1,5 mm med et eget slitesjikt fordi gulvet skal tåle mer enn vegg. Gulvene skal dessuten i et våtrom være sklihemmende.

Mønstrene varierer fra hvite, honningfargede, grå og gråblå til kraftige blå og grønne. Det er forsiktig marmorerte mønster og mer kraftige skifer- og terrakottamønster.

Riktig leggeteknikk

I våtrom er det viktig at vegg- og gulvprodukter monteres riktig pga. av vannsøl. Gulvbelegget legges noe opp langs veggen (se bilder), mens veggbelegget legges overlappende over gulvbeleggets veggkant. Dermed trenger ikke vannet inn.

Ved oppsetting av veggbelegg anbefales et underlag som kun er forbehandlet med primer. Ellers kan veggbelegget festes med samme lim som gulvbelegget.

Disse fører produktet

Intag tlf. 22 54 03 00

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.