IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Malt betonggulv - ingen god løsning på badet

Foto: Tarkett

Malt betonggulv - ingen god løsning på badet

Vi bygger nytt hus, og ønsker oss malt betonggulv på baderommene. Har hørt at vi kan male med epoxymaling, stemmer dette? Og er det ok å ha varmekabler i et slikt gulv?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis man skal male betonggulv er epoxymaling et godt alternativ. Og det går helt fint å ha varmekabler i et betonggulv malt med denne malingen. Men, vi vil allikevel anbefale deg å vurdere et annet gulv til det nye badet ditt.

Ikke helt tett

- Malte gulv er en dårlig løsning på bad. Man får som regel problemer med å få det helt tett i overgangene både til vegg og sluk, forteller Per Lund Nilsen hos teknisk service i Scanox.

I tillegg kan selv små skader i malingsfilmen føre til at vann trenger gjennom.

- Skal man ha et slikt gulv betinger det at det er helt tett hele tiden. Malingen blir som et belegg, og selv en punktering på størrelse med en knappenål vil skape problemer. Vann vil trenge under malingen, som vil blære og løsne fra betongen, legger malingstekniker hos Nordsjö, Eirik Milsem, til.

Gulv godkjent for våtrom

En bedre løsning er derfor å velge en type gulv som er godkjent for våtrom. Membran og fliser og våtromsbelegg er eksempler på slike gulv. Lagt på rett måte er disse gulvene fullstendig tette, og kan uten problemer utsettes for vannsøl.

Uansett bør alle arbeider på bad utføres av godkjente fagfolk. Dette er det beste for å minimere sannsynligheten for vannskader, og for å gi det mest mulig langvarige resultatet.

Mer informasjon

www.scanox.no

www.nordsjo.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.