Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Malt betonggulv - ingen god løsning på badet

Vi bygger nytt hus, og ønsker oss malt betonggulv på baderommene. Har hørt at vi kan male med epoxymaling, stemmer dette? Og er det ok å ha varmekabler i et slikt gulv?

cloud_download
fullscreen
  • Et gulv beregnet for våtrom er et bedre valg enn malt betong. Dette er en våtromsvinyl som ser ut som tregulv.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Hvis man skal male betonggulv er epoxymaling et godt alternativ. Og det går helt fint å ha varmekabler i et betonggulv malt med denne malingen. Men, vi vil allikevel anbefale deg å vurdere et annet gulv til det nye badet ditt.

Ikke helt tett

- Malte gulv er en dårlig løsning på bad. Man får som regel problemer med å få det helt tett i overgangene både til vegg og sluk, forteller Per Lund Nilsen hos teknisk service i Scanox.

I tillegg kan selv små skader i malingsfilmen føre til at vann trenger gjennom.

- Skal man ha et slikt gulv betinger det at det er helt tett hele tiden. Malingen blir som et belegg, og selv en punktering på størrelse med en knappenål vil skape problemer. Vann vil trenge under malingen, som vil blære og løsne fra betongen, legger malingstekniker hos Nordsjö, Eirik Milsem, til.

Gulv godkjent for våtrom

En bedre løsning er derfor å velge en type gulv som er godkjent for våtrom. Membran og fliser og våtromsbelegg er eksempler på slike gulv. Lagt på rett måte er disse gulvene fullstendig tette, og kan uten problemer utsettes for vannsøl.

Uansett bør alle arbeider på bad utføres av godkjente fagfolk. Dette er det beste for å minimere sannsynligheten for vannskader, og for å gi det mest mulig langvarige resultatet.

Oppdatert: 11.05.2016  

Mer informasjon

www.scanox.no

www.nordsjo.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]