Kategorier

Meny

Konto

Trestruktur på badet

Tre er på full fart tilbake i interiørene. Med synlig kvist og årringer skaper vi kos og hygge med klare assosiasjoner til naturen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trestruktur på badet

Foto: Borge, Golvabia, Tarkett

Treet gjør entré også på badet. Et alternativ til ekte tre er materialer med trelook, og det finnes flere som er godkjent for bad. Flisprodusentene var tidlig ute da trestrukturen igjen ble aktuell mote. Andre alternativer er våtromsvinyl og -tapet med tremønster.

Interiørarkitekt Åse Imset, som har spesialisert seg på å tegne bad, forteller at det har blitt mer vanlig å kombinere flere typer materialer på bad for å bryte den tradisjonelle baderoms-atmosfæren og skape mer personlig stil.

– Det er flis i våtsonen, gjerne kombinert med andre materialer, som tre, vinyl, betongpuss, malte flater og tapet, sier hun. 

Vinylbelegg

Linn Hagtvedt hos Tarkett bekrefter trenden. De merker spesielt at det er en vridning mot at yngre folk som er opptatt av interiør og design fatter interesse for vinylgulv på badet.

– Er du glad i tregulv finnes alternativer innen både tradisjonelt utseende gulv og skipsdekk. Det er ikke mange som forventer å se tregulv på bad, hvilket gir rom for å skille seg ut med personlig uttrykk og stil, sier hun.

Dele på Pinterest PARKETT: Du kan få parkettlook på badet med våtromsvinyl. I kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett er det mange ulike ”treslag” i både vanlig parkett og skipsgulv.

PARKETT: Du kan få parkettlook på badet med våtromsvinyl. I kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett er det mange ulike ”treslag” i både vanlig parkett og skipsgulv.

Dele på Pinterest VALGFRITT: Lyst, brunt eller sort. Valget er ditt. Gulvene er fra kolleksjonen Aquarelle hos Tarkett.

VALGFRITT: Lyst, brunt eller sort. Valget er ditt. Gulvene er fra kolleksjonen Aquarelle hos Tarkett.

Våtromstapet

Tapetleverandøren Borge har en tapetkolleksjon som er spesiallaget for bad. Det er en kraftig vinyltapet med fiberbakside. Som med flis må det være en fuktsperre mellom vegg og tapet, og skjøtene skal forsegles. Her må man også sikre overgangen mellom tapet og gulv forskriftmessig.

Etterpå kan «skjøten» mellom gulvbelegg og tapet dekkes med en gulvlist i et kunstmateriale for å gi badet en ekstra karakter av «vanlig rom».

Dele på Pinterest TREVEGG: I tapetkolleksjonen Aqua fra Borge fant vi trevegg. Mønsteret finnes i to nyanser av grått. Her er den kombinert med betongpuss.

TREVEGG: I tapetkolleksjonen Aqua fra Borge fant vi trevegg. Mønsteret finnes i to nyanser av grått. Her er den kombinert med betongpuss.

Fliser

Hos flisleverandøren Golvabia finner vi blant annet kolleksjonen Living, en flis med fin trekarakter. Med åtte ulike farger/strukturer og formatet 7,5 x 45 cm gis det mange muligheter i ulike rom.

– Flisen fungerer meget bra også på bad. Den er vakker, hyggelig og lett å renholde, sier Victoria Davidsson. 

Dele på Pinterest PLANK: Flisene Living fra Golvabia kan også brukes på bad.

PLANK: Flisene Living fra Golvabia kan også brukes på bad.

Dele på Pinterest FISKEBEIN: Flisene Living kan også legges i fiskebeinmønster. På badet kan de eventuelt kombineres med malte vegger. Overgangen mellom vegg og gulv «pyntes» med en gulvlist i kunstmateriale.

FISKEBEIN: Flisene Living kan også legges i fiskebeinmønster. På badet kan de eventuelt kombineres med malte vegger. Overgangen mellom vegg og gulv «pyntes» med en gulvlist i kunstmateriale.

Mer informasjon:

Borge

Golvabia

Tarkett

 

Forbo Flooring

Gerflor

Musum Interiør

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]