Kategorier

Meny

Konto

Trendy tapet gjennom tidene

Trass i at trender skifter, går noen mønstre aldri helt av moten. Fra danske Fiona Walldesign kommer nå en samling tapeter med striper, blomster og medaljonger fra tidligere, men med farger fra i dag.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trendy tapet gjennom tidene

Foto: Fiona Walldesign/Flügger

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien til den danske tapetprodusenten Fiona Walldesign går helt tilbake til 1897. I 118 år har selskapet laget kvalitetstapet, og arkivene er omfattende. Designerne Dorte Dee April Agargaard og Caroline Warlev er blitt inspirert av noen godbiter fra tidligere, bearbeidet dem med nye farger og presenterer en tapetkolleksjon som fremstår som raffinert og moderne i dag.

– Resultatet er en kolleksjon med delikate mønstre og små fortellinger, i lyse, innbydende nyanser, forteller Lone Kisbye Bjørslev, PR Manager i Flügger-konsernet der Fiona inngår. 

Dele på Pinterest Tapetene går i lyse, innbydende nyanser.

Tapetene går i lyse, innbydende nyanser.

Art deco og trepanel

Kolleksjonen Fiona Home Non Woven, inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder. Her finnes stiliserte planteranker à la art deco, blomster og trepaneler fra 70-tallet, fragmenter fra den franske renessansen, striper og kontraster fra 80-tallet og rå mursteinsvegger fra 90-tallet.

– Dette er strømninger som har påvirket forskjellige designepoker, som har overlevd, vokst seg sterkere, og som i dag fremstår som klassiske, sier Bjørslev Kisbye.

Fargeskalaen er dempet, og de svært forskjellige mønstrene som finurlige medaljonger, grafiske harlekinruter, slørete blader, nostalgiske blomster, iøynefallende leopardflekker og klassiske striper, bindes sammen i en elegant fargeskala bestående av sarte pasteller og grafiske nyanser av grått. 

Dele på Pinterest Fiona Home Non Woven inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder.

Fiona Home Non Woven inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder.

Mønstre som varer

Tapetene lages i en moderne fabrikk, med nåtidens fibermaterialer, og settes enkelt opp ved at lim smøres på veggen. Hver rull inneholder hele 11,05 meter tapet.

– Tidene endrer seg, men det finnes uttrykk, former og elementer som aldri falmer. Her er de samlet i en kolleksjon som passer til alle typer rom, fra den store hallen til det lille gjestetoalettet og den koselige peisestuen, sier Lone Kisbye Bjørslev.  

Dele på Pinterest Tapetene passer til alle typer rom.

Tapetene passer til alle typer rom.

Mer informasjon:

Flügger

Fiona Walldesign

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]