IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Trendy tapet gjennom tidene

Foto: Fiona Walldesign/Flügger

Trendy tapet gjennom tidene

Trass i at trender skifter, går noen mønstre aldri helt av moten. Fra danske Fiona Walldesign kommer nå en samling tapeter med striper, blomster og medaljonger fra tidligere, men med farger fra i dag.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien til den danske tapetprodusenten Fiona Walldesign går helt tilbake til 1897. I 118 år har selskapet laget kvalitetstapet, og arkivene er omfattende. Designerne Dorte Dee April Agargaard og Caroline Warlev er blitt inspirert av noen godbiter fra tidligere, bearbeidet dem med nye farger og presenterer en tapetkolleksjon som fremstår som raffinert og moderne i dag.

– Resultatet er en kolleksjon med delikate mønstre og små fortellinger, i lyse, innbydende nyanser, forteller Lone Kisbye Bjørslev, PR Manager i Flügger-konsernet der Fiona inngår. 

Se flere bilder
Tapetene går i lyse, innbydende nyanser.

Foto:

Tapetene går i lyse, innbydende nyanser.

Art deco og trepanel

Kolleksjonen Fiona Home Non Woven, inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder. Her finnes stiliserte planteranker à la art deco, blomster og trepaneler fra 70-tallet, fragmenter fra den franske renessansen, striper og kontraster fra 80-tallet og rå mursteinsvegger fra 90-tallet.

– Dette er strømninger som har påvirket forskjellige designepoker, som har overlevd, vokst seg sterkere, og som i dag fremstår som klassiske, sier Bjørslev Kisbye.

Fargeskalaen er dempet, og de svært forskjellige mønstrene som finurlige medaljonger, grafiske harlekinruter, slørete blader, nostalgiske blomster, iøynefallende leopardflekker og klassiske striper, bindes sammen i en elegant fargeskala bestående av sarte pasteller og grafiske nyanser av grått. 

Se flere bilder
Fiona Home Non Woven inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder.

Foto:

Fiona Home Non Woven inneholder design fra forskjellige stilhistoriske perioder.

Mønstre som varer

Tapetene lages i en moderne fabrikk, med nåtidens fibermaterialer, og settes enkelt opp ved at lim smøres på veggen. Hver rull inneholder hele 11,05 meter tapet.

– Tidene endrer seg, men det finnes uttrykk, former og elementer som aldri falmer. Her er de samlet i en kolleksjon som passer til alle typer rom, fra den store hallen til det lille gjestetoalettet og den koselige peisestuen, sier Lone Kisbye Bjørslev.  

Se flere bilder
Tapetene passer til alle typer rom.

Foto:

Tapetene passer til alle typer rom.

Mer informasjon:

Flügger

Fiona Walldesign

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.