IFI logo
Se flere bilder
Trender høst og vinter 2011: Upolert og lun natur

Foto: Cecilie Bjørnerud Knap/ifi.no (facebook.com/inspirasjon)

Trender høst og vinter 2011: Upolert og lun natur

En felles stemningsrapport fra verdens største interiørmesser ville utvilsomt inneholdt ordet NATUR. Men ikke all type natur. Ikke den rå og ville, men lune og varme. Mørk skog, myk mose, organiske linjer og upolert rå natur preger denne sesongens trender.

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en reaksjon på terror, krig, finanskrise og miljøkatastrofer, viser høsten og vinterens trender vei mot en dempet og lun stil. Vi bygger rede rundt dem vi er glad i og søker et liv i balanse. Både trendene og fargene uttrykker behovet for sikkerhet og trygghet. Skulle finanskrisen komme igjen, vil den ikke ramme forbrukerne like mye ifølge det danske trendbyrået pej gruppen. Fortiden ligger bak oss, nå søker vi nye veier. Vi er på jakt etter luksus og komfort uten at det blir overdådig. Skal vi ha noe nytt, ønsker vi at produktet har lang levetid, men også noe mer enn det. Miljøvennlige produkter viser at man har ansvarsfølelse. Ting vi omgir oss med skal ha bærekraft og betydning. 

Stilmessig utfordres forbrukerne til å være mer kreative og tørre mer. Fargene er tilbake på veggene, og tapetene skal opp på alle fire veggene. Tekstilene markerer seg med mer volum. Kontrasten til minimalismen er på vei inn, men i kontrollerte former. Store mønstre, som regel inspirert av nordisk skog, kombineres med mer klassiske møbler for at det ikke skal bli overdådig. Teppene er tilbake i de norske hjem, gjerne vegg-til-vegg og helst i ull. Fargeglade vinylgulv, laminat- og tregulv selges side om side. Utvalget er stort. Nå handler det mye om de store flatene: vegg, gulv og tekstiler.

Fargene vil variere fra dempede pasteller til brune og nøytrale toner. Men vi vil også finne spennende eksempler på petroleumsblått, okergul og varme rødfarger.  

På Gave & Interiør-messen på Lillestrøm ble følgende fire trender for 2011 presentert av det danske trendbyrået pej gruppen:

Forest Life

Mer Lars Monsen enn Trine Rein! Inspirert av de nordiske skoger og dyreliv er dette en rustikk, men hyggelig stil. Fuglefjær, mikroorganismer, spindelvev, organiske linjer og grafisk bearbeiding er fremtredende. Mønstre og detaljer preges av blader, årringer, skogbunnens tekstur og dybde. Til denne stilen kan man med hell bruke mye tapet, gjerne med naturprint og voluminøse møbler og tekstiler. Landskapsinspirert belysning gjør at denne stilen kommer til sin rett. Keramikk og tepper som understreker en litt maskulin loungestil - tilnærmet hulestemning - gir inntrykk av en upolert rå natur som gir et miljø hvor mange menn vil stortrives.

Modern Nature

Naturen i ny innpakning! Denne stilen gir en moderne fortolkning av naturen. Her er naturens delikate linjer i fokus, og uttrykket er forholdsvis feminint. Former og strukturer som understreker dekorasjonen ser vi mye av. Naturlig geometri som krystaller og snøfnugg kommer til uttrykk i mønstre og detaljer. Dette går ikke av moten med det første. Her får man langtidsholdbar luksus med et casual uttrykk! Alt er bløtt og naturlig. Denne stilen egner seg først og fremst i moderne boliger. Lyse og mørke tresorter er populært på møblene. Løse tepper og puter glir rett inn. Pendel- og gulvlamper egner seg godt som belysning. Denne stilen gjør at de fleste har lyst til å krype opp i sofaen.

Delight Decor

Love is in the air! Her er det mye romantikk, skjønnhet og sensualitet. Inspirasjonen er hentet fra blomster, vintage og eventyr. Mønstre og detaljer preges av fugler, sommerfugler, fantasiblomster og naive broderier. Rødt i ulike nyanser er fremtredende. Dette er ingen romantisk bondestil, men stilen gir en romantisk bolig. Både soverom, baderom og jenterom kan trives i dette miljøet. Her pyntes det med puter, sengegavl, gardiner, håndklær og tepper. Tapeter er også mye brukt. Det hele toppes med lamper, vaser, fat og porselen. En søt ungpikedrøm, en stil for bohemen eller den som drømmer om Japan.

Nordic Cowboy

Nordens folklore møter ville vesten! Her finner vi det beste fra Nordens mekka og cowboyland. Stilen er en miks av saloon decor og moderne folklore. Gylne tresorter, heklede tekstiler, korssting, patchwork og ulike strikkemønster viser det tradisjonelle med nytt utrykk. Stemningen er rustikk, litt leken og fargerik. Dette er en stil som på ingen måte vil være for den store masse, men likevel vil finne sin nisje blant høstens trender og de som har litt sansen for cowboyhatten.

Mer informasjon

www.pejgruppen.com

Gave og interiørmessen

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.