Kategorier

Meny

Konto

Forandring felles for trendfarger

Interiørtrendene avspeiler det som skjer ellers i samfunnet, fargene er ikke et unntak. Flügger har delt inn det de mener er trendfargene for 2012 i fire kategorier: Autentisk romantikk, Opprørsk frihet, Mikro makro og Saltblå magi. Felles er intense og sterke fargesammensetninger.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Forandring felles for trendfarger

Foto: Flügger A/S

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2011 var året da det var isende kaldt om vinteren, da Wikileaks røpte hemmeligheter, Japan ble rammet av jordskjelv med katastofale følger, og da Lady Gaga sto som symbol for individualismens fremmarsj. Det som skjer i samfunnet pleier å gjenspeiles i trendene som kommer, også interiørtrendene. Malingleverandøren Flügger har samlet informasjon om tendenser fra hele kloden, og har tolket det til fire trendfargekategorier. Hvert tema inneholder syv kulører, som samtidig hyller det individuelle og fellesskapet, det opprørske og mentalt beroligende.

- Etter flere års tilbakeholdenhet sprer trangen seg nå til å bruke intense og sterke fargekombinasjoner. Felles for de fire trendtemaene er lysten til forandring og fornemmelsen av at det er på tide å gjøre noe nytt, sierLone Bjørslev Kisbye, PR-ansvarlig i Flügger.

Autentisk romantikk

Fargetemaet ”Autentisk romantikk” bærer preg av håndverk, nostalgi, og ekthet.

Det karakteriseres som en diskret og edel trend med skinnaktige, tussmørke farger som inspirerer til meditasjon og indre ro. Vi oppfordres til å trekke pusten dypt, finne roen og romantikken. De syv fargene er blant annet å finne i tre, skinn, stein og jord.

Dele på Pinterest Autentisk romantikk

Opprørsk frihet

Fargene innen temaet ”Opprørsk frihet” snakker høyt, tydelig og personlig. Det er en frihetssøkende trend som hyller det skjeve, det frie og det personlig kommuniserende.

De syv fargene kan med fordel kombineres med hverandre til overraskende uortodokse, uensartede budskap.

- Det er energiske farger som kan brukes på vegger, møbler eller gulv som fortjener ekstra oppmerksomhet, sierLone Bjørslev Kisbye.

Dele på Pinterest Opprørsk frihet

Mikro Makro

De syv fargene i kategorien ”Mikro Makro” er mer stille og kjølige. De skal danne bro mellom små ideer og tung teknologi fra den mentale, til den fysiske verden. Her finnes blant annet en kald grålilla teknofarge, bløte gulgrønne og det som minner om en kveldshimmel. Nøkkelordene for trendretningen er visdom, kreativitet, sci-fi, fakta, betydningsfull.

Dele på Pinterest Mikro Makro

Saltblå magi

Den fjerde trendretningen kretser rundt det mystiske livet under havets overflate. De magiske blå fargene er uendelig tiltrekkende og oppslukende; klare – men samtidig dystert dype. Blant de syv fargene er fem ulike blå, og to hvitaktige.

Dele på Pinterest Saltblå magi

Innendørs bruk

Flüggers trendfarger er i hovedsak ment for bruk i interiøret – på vegger, gulv, møbler og gjenstander. Hver kulør har en egen kode, som alle Flügger-forhandlere kan blande til i aktuell malingprodukt.

Disse er trendfargene:

Autentisk romantikk:

Flügger 3416

Flügger 3318

Flügger 4378

Flügger 3398

Flügger 4418

Flügger 5448

Flügger 4348

 

Opprørsk frihet

Flügger 4517

Flügger 2388

Flügger 1437

Flügger 1368

Flügger 5491

Flügger 4518

Flügger 1418

 

 

Mikro makro

Flügger 3375

Flügger 3477

Flügger 5514

Flügger 3323

Flügger 5387

Flügger 5453

Flügger 3315

 

 

Saltblå magi

Flügger 5364

Flügger 1476

Flügger 2478

Flügger 3468

Flügger 4468

Flügger 4491

Flügger 3476

Mer informasjon

Flügger AS

Fargekart Flügger trendfarger for 2012 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]