IFI logo
Se flere bilder
Tekstiler er trend

Foto: Chera Westman/ifi.no og Borge

Tekstiler er trend

I flere år har bruken av tekstiler vært nedadgående, men nå meldes det at bunnen er nådd. Det er på tide å omfavne stoffligheten igjen; denne høsten skal vi mikse og matche og gjøre hjemmet lunt med tekstiler!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som designsjef hos landets ledende leverandør av tapet og tekstil til faghandelen, har Eilert Ask hos Borge en bedre oversikt over hva vi nordmenn ønsker i hjemmet enn de fleste andre.

- Stoffligheten i folks interiører har vært nedadgående i mange år. Men nå er bunnen nådd; det kan bare gå én vei fremover, slår Ask fast.

I Borges produktspekter har det derfor dukket opp et variert utvalg av ulike tekstiler denne høsten.

Miks og match med kvaliteter

Alt fra tweed og trykkede mønster til lin, velur, silke og ull er lov - og det kan gjerne kombineres. Dette er tiden for å leke seg med overraskende tekstilkombinasjoner på puter, møbler og gardiner - for eksempel kan skinnende velur sammen med klassisk tweed gi en fin effekt. Interiøret skal være lunt og mykt, men kan gjerne ha humoristiske eller fargesterke innslag. 

- Vi er veldig fornøyde med å ha hentet inn den finske produsenten Vallila i sortimentet vårt. De lager noen fantastiske mønstre i god, nordisk kvalitet, sier Ask. 

Vallilas design består i alt fra storbybygg til vakre fugler og morsomme bestemorsmønstre.

Broderier og lin

Ask trekker også frem de broderte tekstilvariantene som en av sine egne favoritter. Vakre blomsterbroderier på lin er en av nyhetene fra tekstilprodusenten Clarke & Clarke. 

- Disse er jo så vakre. Det er sånn vi håper at fremtiden vil se ut. Tenk så hyggelig folk vil ha det om de innreder med disse tekstilene, avslutter Ask entusiastisk.

Bredt fargespekter

Fargemessig er også variasjonene store. Her er alt fra duse nyanser til knallfarger representert, men overvekten befinner seg innen de litt "skitne" og dunkle nyansene.

Mer informasjon

www.borge.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.