IFI logo
Se flere bilder
Geometri og Gatsby blant trendtapetene

Foto: Borge

Geometri og Gatsby blant trendtapetene

Klassisk eleganse, eller struktur og orden? Vårens tapeter er inspirert både av kostymedrama på film og TV, og geometriske former.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvem har ikke sett seriene Downtown Abbey og Mad Men eller filmen The Great Gatsby? Kostymedrama og serier med historisk referanse er svært populært om dagen. Og vi liker det vi ser til de grader at vi også ønsker å innrede i stilen til vår favorittserie eller -film. Blant vårens nye tapetbøker fra Borge er flere med en tilbakeskuende stil med overdådige, elegante og sofistikerte interiører.

Klassisk eleganse

Graceful Living er designet av Madeleine Sidemo for Boråstapeter og Borge.

- Kolleksjonen tar med fortiden inn i fremtiden, sier hun. 

Her er farger fra grått og hvitt, og over i duse pasteller, med design tilpasset elegante hjem, for dem som vil ha det lille ekstra.

- Det er en moderne kolleksjon, med farger som ligger i tiden og som passer godt med interiørdetaljer i gull og bronse – og det er ingen tilfeldighet, sier Sidemo.

Se flere bilder
Graceful Living, Borge.

Foto:

Graceful Living, Borge.

Ornamenter og medaljonger

Elegant Shades er et fibertapet med ornamenter og medaljonger, klassiske striper og med matchende ensfargede tapeter.

Den som ønsker en mer utpreget stiltapet kan se i boken Treasures, som er en vinylkolleksjon som bærer preg av tekstiltapet.  Fargene går i ulike gråtoner, gylne metaller, ulike duse blågrønne og lilla farger.

Dessuten lanserer selskapet en helt ny kolleksjon med tekstiltapeter. Denne heter Aureus, og er samtidig både moderne og klassisk for den som ønsker en eksklusiv veggpryd, og den spesielle opplevelsen som tekstil på veggen gir.

I den samme tidløse, men historiske trendretningen hører bomullskolleksjonen Folie, fra Clark & Clark hjemme. Mønstrene er printet på tekstilene, og stilen kjennetegnes av store og naive mønstre som omfatter tegninger av hus, nydelige blomster og geometriske former.

Se flere bilder
Elegant Shades, Borge.

Foto:

Elegant Shades, Borge.

Geometri på veggen

Grafiske linjer og former har lenge vært for de spesielt interesserte, men har gått sin seiersgang utenfor Norge. Nå begynner imidlertid stadig flere også her til lands å få opp øynene for den spenning en dose orden tilfører interiøret.

Eco Dimensions er en tidsriktig samling tapeter med harmoniske farger og geometriske design. I boken finnes også digitale bilder, fotokunst av kunstneren Dan Isaac Wallin. Disse kan minne om polaroid-bilder, med trolske motiver som skaper stemning og ro for kontemplasjon.

Tapetene i boken Layers er laget av den kjente interiørdesigneren Edward Van Vliet som tidligere blant annet har jobbet for Moroso. Her ligger mønstrene lag på lag – der moderne geometriske former og rette linjer danner et komplekst bilde, sammen med melerte bakgrunner, og andre detaljer som du ikke ser før du kommer helt opp til veggen.

Se flere bilder
Layers, Edward Van Vlies, Borge.

Foto:

Layers, Edward Van Vlies, Borge.

Mer informasjon:

www.borge.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.